Boxe portabile BT

De Sf. Nicolae mi-am luat (pardon, mi s-au adus) niște boxe portabile f. simpatice. Căutam ceva mic și portabil, mai am niște boxe sferice care se cam întrerup. Am dat peste astea:
http://www.pcgarage.ro/boxe-portabile/inter-tech/nitrox-istage-mini-white/
Tot firma asta, germană, mai face alte două modele pătrățoase. Aspectul să nu vă păcălească, nu sînt căști, sînt boxe, se pliază, se încarcă la USB și se pot folosi și cu cablu audio și prin BT. Au și microfon dacă sună telefonul.
Le-am testat aseară și azi și sînt f. mulțumit. Mai am niște căști BT Plantronics, vechi dar încă f. bune. Au și microfon f. bun care, fiind f. aproape de gură, captează mai bine sunetul decît cel încorporat în mac.
Nu le fac reclamă, evident, dar, dacă veți căuta ceva mic, simplu, relativ ieftin (mă rog, aproape 200 de lei nu e chiar ieftin) și cu sunet suficient de bun le recomand. Le-am luat, mai ales, pt cazurile cînd mă scol de la calculator și, ascultînd ceva, le pot muta 3-5 metri mai încolo să pot auzi muzica și de alături. Firma e puțin cunoscută la noi dar, ca orice (aproape) produs german, pare bine făcut și corespunde descrierii. Na, că m-am dat cu nemții :slight_smile:

1 Like

Interesant design, chiar că par a fi niște căști.

Dacă tot suntem la capitolul ăsta, mă laud și eu cu boxele mele wireless model Sony SRS-BTX500. Le-am luat în vară de la Altex, era atunci o reducere importantă (vreo 900 RON redus de la 1200 sau cam așa ceva). Da, sunt cam scumpe dar sunetul se aude foarte bine, au o putere suficient de mare (20W) încât poți da cu ele o petrecere într-o cameră obișnuită de apartament. Se conectează la device-uri prin Bluetooth sau NFC, au microfon care poate fi folosit în sistem hands-free pentru convorbiri telefonice (dacă boxele sunt conectate la un smartphone), și poți încărca telefonul de la acumulatorul sistemului audio. Momentan le folosesc în combinație cu un MacBook Pro. Astă vară le-am folosit cu iPad-ul la iarbă verde, un mic și-o :beer:

Ei, da, sculă… ale mele sunt mai modeste, dar par a corespunde descrierii.

Frumoasă boxa lui Tudor. O fi fost și ultima, că nu văd să mai fie nici pe altex, nici pe media glaxy…

Se pare că o mai au la firmă.

Dacă tot vine vorba de accesorii bluetooth, eu mi-am luat căștile astea: http://www.altshop.ro/handsfree/handsfree-bluetooth-sony-sbh20-blister-original--81368 (chiar de la magazinul ăla pentru că erau cele mai ieftine).

Le folosesc cu un Galaxy S5 pentru sport. Le-am schimbat căștile cu unele SonyEricsson mai vechi, excelente ca sunet și tot cu fir scurt (http://www.primelec.com/sony-ericsson-walkman-cellular-accessories-headsets-wired-p8465936) pentru că nu mă împac cu cele tip dop. În plus, trebuie să aud în jur pentru că le folosesc pe bicicletă și în pădure la trail running/hiking. Dacă vine ursul (și vine des pe la mine) vreau să apuc să-l conving că nu se satură și mai bine mă lasă în pace :smile:

L-am conectat și la MacBook Air-ul din dotare și se aud excelent pentru niște căști bluetooth. Distanța la care funcționează este foarte bună și nu se întrerup de loc. Autonomia văd că e bună. Nu am apucat să le descarc încă (am vreo 3 ore de ascultare cu ele până acum). Au buton de volum independent de cel de pe telefon atunci când asculți muzică dar (puțin confuz) atunci când sună telefonul nu mai e independent. Funcționează play/stop/rewind/forward/accept call/ etc.

Am mai cumpărat și un adaptor bluetooth (receptor/trasmițător): http://www.azerty.ro/accesorii-telefoane-mobile/accesoriu-avantree-adaptor-bluetooth-saturn-receiver-transmitter , o chestie mică și rea care îmi dă peste cap netul, dar care funcționează impecabil.

Man, fix adaptor bluetooth din ala ma gandeam sa-mi iau si eu. Spune-mi te rog cum e, cum se aude, la ce-l folosesti :smile: Sunt super incantat ca am gasit pe cineva, ba chiar din RO care sa-l aiba!
Eu ma gandeam sa-l pun la boxele Harman Kardon Soundsticks si sa trimita laptopul prin bluetooth aptx :smile:

Adaptorul l-am luat pentru taica-miu care vroia sa audă televizorul din orice cameră. După ce m-am ars cu o boxă mizerabilă de la MediaGalaxy, am cumpărat o boxă incredibil de bună pentru mărimea și prețul ei ( http://www.amazon.co.uk/dp/B00GZC35YK/ref=sr_ph?ie=UTF8&qid=1421047441&sr=1&keywords=anker ) și i-am conectat-o la adaptor.

De la receiver-ul UPC (set top box-ul UPC) trimit prin ieșirea audio RCA sunetul către adaptor (pus în modul de transmitere) și boxa e conectată la adaptor. In felul ăsta poate auzi ce este la televizor fără a deschide efectiv televizorul, pornind doar receiverul.

Din păcate, nu am nici un terminal cu AptX, deci nu pot să fac o diferență dar pot să îți spun că adaptorul ăsta nu se întrerupe și are o rază incredibilă. Grijă însă la frecvența de 2.4 GHz. Prima dată îl pusesem lângă rooter și aproape că nu îmi mai mergea netul din cauza interferențelor. Dacă ai rooter și terminale numai 5 GHz atunci nu e o problemă.

Un lucru care m-a dezamăgit este garanția de doar 1 an (care cred că este și ilegală). Sper să nu am probleme, dar o să contactez Azerty ca să fiu sigur.

PS: Ca Aptx-ul să meargă, trebuie ca TOT ce ai să știe AptX (adică și laptopul). Altfel transmite prin bluetooth “normal”. Sau îți cumperi două adaptoare din astea. Unul îl conectezi la laptop prin cablu să trimită și celălalt la boxe să primească :slight_smile:

Momentul imi caut un macbook air si stiu ca macbook-urile au suport aptX, insa iphone/ipad nu au.

Eram curios de calitatea sunetului reprodus prin acest standard cat dar mai mult de calitatea amplificarii pe care o are acel adaptor.
Mai am un dock cu mufa veche, si i-am pus un adaptor bluetooth non aptx si se observa diferenta notabila intre wired si bt.

Adaptorul asta bt pe care il folosesc la dock merge la 10 metri si 2 pereti de dock :slight_smile: Nici pe Wifi 5 ghz nu am semnal full in camera aia dar se pare ca pe bt am :slight_smile:

Ai un link cu informația despre MacBook Air (că știe AptX)? Sunt pe drum și nu am cum să caut.

pot sa-ti postez mai multe link-uri, la o cautare rapida.
https://discussions.apple.com/thread/2708099 E si un screenshot acolo, ca sa vezi daca foloseste codecul aptx conexiunea.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1443175

Din cate am inteles desktopurile mac au aptx din 2012, iar macbook-urile cred ca mai devreme ( am citit ca spunea un user ca a reusit pe un MBP din 2010.

Mersi. Cand ajung acasa o sa încerc si eu sa vad daca merge AptX pe MacBook-ul meu.

Sa nu uiti sa ne spui si concluzia! :))
Sunt foarte curios de ce poate adaptorul acela. O alta optiune interesanta este rocki , un “adaptor airplay” la 49 dolari.
http://www.myrocki.com/

Da, se conectează prin AptX la un MacBook Air 2013 (Hasswell).

Și un ariticol interesant: http://stereos.about.com/od/Wireless/ss/Bluetooth-Codec-Crack-Up-aptX-vs-SBC.htm#step-heading

Dovada:

Spune-ne si noua cum se aude… vrem detaliile picante! :smile:

Dacă te referi la AptX, nu mi se pare că se aude mai bine. Ori nu sunt eu destul de audiofil, ori diferența e atât de mică încât nu o pot eu sesiza, ori … ori…

Fă testele alea blind din link-ul pe care l-am pus și convinge-te singur dacă merită AptX sau nu. Altfel adaptorul este excelent, nu întrerupe și are o rază extraordinară.

Eu nu cred că diferențele astea sunt sesizabile de urechea umană în condiții uzuale de audiție, adică pe un zgomot uzual de fond al locuinței. Poate în camere perfect izolate fonic. Ca să fie sesizabile, ar trebui să fie diferențe majore de calitate, pe care și percepția umană să le deosebească.

Ai perfecta dreptate. La un transmițător / receptor/ boxe Bluetooth este mai important în primul rand sa nu aiba întreruperi si distanța la care functioneaza sa fie acceptabilă. Am returnat o casca Bluetooth acum ceva vreme pentru că dacă puneam telefonul la buzunarul de la genunchi la o pereche de cargo pants sau in buzunarul din spate se intrerupea convorbirea. Altfel se auzea bine, dar as fi preferat sa se auda mai prost dar sa nu întrerupa sau, ideal, sa se auda si bine si sa nici nu întrerupa. (ca de ex castile Sony SBH20).

Unde se poate simți o diferenta de calitate este la castile over the ear, cu izolare fonica. Acolo s-ar putea sa sesizezi diferențe intre AptX si codecul normal Bluetooth

Un lucru interesant este ca daca ambele (transmițator si receptor) pot decoda mp3 (de ex) atunci mp3-ul nu trebuie neapărat comprimat si poate fi transmis prin Bluetooth asa cum e. Dar se pare ca nimeni nu implementeaza functia asta desi standardul Bluetooth permite. S-ar auzi mult mai bine decât cu orice codec, indiferent cat de bun ar fi el.

Eu unul am testat wired vs bluetooth pe un stream low quality, de la spotify, free, si diferenta era uriasa pe un dock Kicker Amphitheater
Din cate am citit aptX reuseste sa aduca sunetul la o calitatea asemanatoare cu cel wired, de aici si intrriga mea :slight_smile:
In legatura cu dongle-ul Avantree eram curios de 2 chestiuni: cat de bine piloteaza boxele (prin dac-ul lui), si de calitatea prin Aptx.
Am o pereche de casti destul de buna, zic eu, Harman Kardon CL, si dupa ce le-am luat m-am minunat de cate chestii noi am experimentat in piese :slight_smile:

Pana la urma le-ai conectat la boxe? Amplifica ok? Calitate?