Fiind nevoit să-mi schimb device-urile vechi și/sau defecte, am tot căutat zilele astea variante cât mai potrivite pentru bugetul meu de criză. Am început să înțeleg mai bine de ce toți producătorii mari de computere portabile încearcă să găsească o alternativă la procesoarele Intel, prea ineficiente energetic pentru device-uri portabile din ce în ce mai mici, mai ușoare și mai subțiri. Momentan soluția este ARM (și foarte posibil AMD în viitorul apropiat). Apple are cele mai mari șanse să câștige competiția pentru că are controlul total asupra platformelor hardware și software. Ceilalți – lumea Windows – sunt frânați de lipsa aplicațiilor pentru ARM, deși pe partea de hardware au realizat niște deviceuri bunicele, cum ar fi Surface Pro X, seria Yoga de la Lenovo sau Samsung Galaxybook S.
M-am uitat pe la review-uri de laptopuri și tablete cu Intel și la aproape toate estimatul bateriei este mai mic sau mult mai mic decât în specificațiile tehnice. Utilizatorii se plâng că li se încălzesc prea repede computerele, lucru pe care-l constat și la Surface Pro-ul meu.
Sincer să fiu acum sunt reticent să mai investesc o sumă mare de bani într-un Mac cu Intel. Am ajuns și eu la concluzia că Apple va da cu șutul cât de repede poate procesoarelor Intel și odată cu asta îi va lăsa cu ochii în soare și pe posesorii de Mac-uri cu procesoare Intel.
Mi-aș lua un iPad Pro dacă aș avea ce face cu el, dar din păcate nu am software cu care să pot lucra.
Dar deoarece am nevoie și de un computer cu Windows, probabil că următorul device de tranziție va fi un Surface Pro nou, cu care aș împușca mai mulți iepuri dintr-un foc. E și tabletă, și laptop, pot lucra pe ea, pot s-o folosesc și pentru hobby-urile mele care cer Windows. Și costă mult mai puțin decât un MacBook Pro și un iPad la un loc.
Voi lua în considerare un Mac cu ARM abia de la a doua generație încolo.