Aplicații pentru luminozitate pe MacBook

Salutare, puteți sa îmi recomandați si mie niște aplicații bune pentru MacBook privind luminozitatea? Am căutat ceva pe net dar nu am găsit nimic concret. Altceva, pentru iPad am husa Smart cover dar oare e de ajuns, cei care aveți iPad îl folosiți si cu folie de protecție?

A treia chestie ar fi ca am observat, acea protecție oleofoba anti-amprente nu e așa buna…in sensul ca nu e atât de folositoare cel puțin pentru culoarea neagră.

Ce fel de aplicații pentru luminozitate? Ca să facă ce?

Am văzut ca avea cineva instalat pe laptop, de reducere a consumului normal. Era in diferite nuanțe: albastru, galben etc…poate are cineva deja instalată aceasta aplicație.

Vorbeai de luminozitate, acuma vorbești de consum și de nuanțe. Cine era în nuanțe? Aplicația privind consumul? ce consum? de energie (a bateriei)?
Poate vorbim limbi diferite. Luminozitate, eng. brightness, se referă la tăria iluminării monitorului și asta se face din butoanele mac-ului sau, la iPhone/iPad din setări. Tu despre ce vorbești?

Îmi pare rău nu știu cum sa ma exprim mai clar referitor la aceasta aplicație, nu sunt un bun cunoscător al tuturor lucrurilor ce țin de Apple, cum observ ca sunt alții pe aici. Si chiar dacă nu stau in România, eu spun ca tot romană vorbesc si eu :stuck_out_tongue:

Îndată ce aflu postez aici. Mulțumesc!

E o română OK, doar că noi nu pricepem fluxul vorbelor, asta e tot. Eu unul nu am reușit să pricep ce legătură are luminozitatea cu acea reducere de consum și cu nuanțele de pe ecran. Nici alții văd că nu au priceput. Deci reiau:
luminozitate (brightness) se referă la tăria iluminării ecranului
ce legătură are asta cu consumul? în sensul că, dacă ecranul e mai luminos, consumă mai mult? da, așa e.
despre ce nuanțe vorbești? nuanțele acelei aplicații? poate te referi la o aplicație care reglează automat temperatura de culoare (nu luminozitatea) în funcție de ora zilei; da, există, se cheamă flux; sau poate la o aplicație care reglează luminozitatea, inclusiv a unui monitor extern; da, se cheamă Shades.
Am nimerit? La asta te refereai?

Ceva de genul

http://www.softpedia.com/get/Desktop-Enhancements/Other-Desktop-Enhancements/Brightness-Controller.shtml

Păi aia este o aplicație de windows ca să regleze luminozitatea monitoarelor Apple conectate la un device cu windows. OS X are funcția asta din sistem pt monitorul intern al note-book-ului și pt cel al iMac-ului ori unul conectat la mini dacă ai tastatură Apple (parcă așa țin minte).
Deci dacă este oricare din secvențele astea are inclus reglajul de luminozitate în sistem. De aia întrebam că, poate, ar fi alte nevoi: fie un monitor extern (Shades), fie reglarea temperaturii de culoare a monitorului în funcție de ora zilei (flux).
Altfel, eu nu pricep întrebarea, decît dacă nu a apucat să se joace un pic cu OS X și nu știe ce poate sistemul și întreabă, precaut, înainte.