A apărut OS X Yosemite 10.10.2

Așadar:

  • Au reparat toate bugurile vizuale descrise aici, cu excepția animațiilor ferestrelor Open/Save, care au rămas în continuare sacadate.

  • Tab-urile din fereastra About This Mac se mișcă acum natural, fără lag.

  • Bug vizual nereparat: dacă cuplez un monitor extern, atunci când trec de la un monitor la celălalt iconurile din menubar clipesc (probabil că sistemul le redesenează).

Salut!. Spune-mi te rog, Tudor, ce configuratie are Mac-ul tau , ca sa stiu daca merita sau nu sa imi pun Yosemite…Eu am un Mac nou, middle 2014 cu retina , cu Mavericks, si ma cam mananca sa trec pe Yosemite:))…spune-mi te rog daca sa o fac sau nu :smile: Multumesc!

Eu am un Late 2013 de 15", modelul ăsta:

http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.0-15-iris-only-late-2013-retina-display-specs.html

Sincer să fiu nu recomand nimănui Yosemite, cu excepția cazurilor în care ai neapărată nevoie de un feature sau de o aplicație care sunt disponibile doar în 10.10. În rest Apple mai mult a stricat decât a îmbunătățit față de Mavericks. Nu e un dezastru, 10.10.2 e tolerabil, dar din unele puncte de vedere e un pas înapoi față de 10.9.

Orice sfat ți-ar da oricine, dacă te mănîncă, nu contează unde, pune-l și vezi singur ce și cum. Dacă ai backup solid, este totul OK.

Ce monitoare ai? Dacă sînt Apple, e nepermis, dacă 3rd party, atunci pot invoca hiba monitorului bla-bla.

Un Apple Cinema Display din 2005 și display-ul MBP-ului. Oricum nu contează monitoarele, e bug al sistemului de operare.

Răspunsul l-am aflat azi: Apple a înregistrat profituri colosale, cele mai mari din istoria unei companii private. Îi doare undeva de performanța OS X, iPhone-ul se vinde în draci.

I moved 2 posts to an existing topic: Bug-uri din Yosemite

Bine de știu că nu merge bine. Alminteri, dacă l-aș fi pus, aș fi căutat un hack să schimb mizeria aia de font pe care-l folosește implicit Yosemite.
Până una-alta am aplicat actualizarea de securitate Mavericks 2015-001, care duce Safari la 7.1.3 și Remote Desktop la 3.8.

Sper să fie bine :slight_smile:

Nu-i nevoie de niciun hack, soluția a fost discutată aici.

Și da, are lag și la mine, nu numai la AppStore. MBP Mid 2012" 13" non-Retina.

Există un lucru care în Yosemite funcționează mult mai bine decât în Mavericks: sincronizarea taburilor din Safari prin iCloud. În Yosemite e aproape instantanee. Deschid un tab pe Mac și în câteva secunde îl găsesc și pe celelalte device-uri. E o chestie aparent măruntă dar utilă.

Mai rapid, da. Consecvent? Nu. :smile: Au fost cazuri cînd lăsam intenționat Mac-ul deschis cu un tab și mergeam în cealaltă cameră cu iPad-ul, vrînd să continui să citesc sau să arăt cuiva ce aveam deschis în Safari și nu apărea la iCloud Tabs. Chiar azi mi s-a întîmplat, de fapt. Am și așteptat, am redeschis Safari în iOS, tot nu.

Curios, la mine merge foarte bine sincronizarea. Faza descrisă de tine mi se întâmpla mereu în Mavericks.

I moved 2 posts to an existing topic: Bug-uri din Yosemite

Bug (din varianta public beta pînă azi): uneori, cînd descarc ceva cu Safari, după ce termină, încă rămîne un progress bar gol sub stack-ul Downloads din dock.

Dispare cu o relansare a dock-ului (cu killall din Terminal). Sau restart, desigur.

Întrebare administrativă: n-ar fi mai bine să facem un topic special cu raportare de bug-uri, mai mult sau mai puțin deranjante, cu tot tacîmul, odată cu raportul, să se specifice configurația, dacă știe vreun workaround? Plus bug-uri care ați constatat că s-au rezolvat la update sau pur și simplu le-ați găsit cauza și nu era vina Apple.

Adrian, nu sunt fan Yosemite, dar chestia cu bara de progres de sub Downloads sau Applications in Dock mai ramanea din cand in cand persistenta si in Mavericks. Daca nu as fi legat de iCloud Drive, avand iOS 8.1.2 pe iPad de unde iau date, as trece inapoi la Mavericks.

Si eu am acelasi bug cu bara de sub Downloads. Cred ca din Mavericks. Dispare la restart si reapare dupa un timp la capatul unei descarcari.

Acum…avînd și un iPhone și un iPad cu iOS 8, rămîn pe Yosemite. Nu mă plîng foarte tare. Da, sînt de acord, e un rateu, înjur mult mai des decît în ML și Mavericks, dar… Plus că nu mai vreau să fac iar clean install (apropo, Yosemite l-am instalat pe curat).

@Luci: Cum am zis, bara dispare și dacă omori Dock-ul din Terminal, dacă ajută :smile:

Am instalat acum OS X Yosemite și se mișcă mult mai bine decât mă așteptam. Este parcă o idee mai lent decât Mavericks dar dictarea în limba română face toți banii. Deocamdată mai am două săptămâni de vacanță așa că am timp să-l testez.

PS: aproape tot textul ăsta este scris cu dictarea în limba română

Așa cum am mai scris, dictarea în română merge f. bine. Eu am sperat că-mi va mări viteza la traducerea unor texte literare la care lucrez, din păcate nu, merge mai încet. Cred însă că ar fi f. bună dacă vrei, de ex., să dictezi ceva, orice, de ex. un jurnal, diverse notițe etc. În plus, trebuie să nu fie zgomote perturbatoare în jur, ceea ce este imposibil uneori, iar alteori destul de greu.