A apărut Affinity Photo Beta

O surpriză plăcută pentru cei care lucrează în domeniul designului grafic și pentru pasionații de grafică: a apărut prima versiune publică beta a aplicației Affinity Photo, o alternativă la Photoshop care îl bate de departe pe celebrul Pixelmator. Nu vă uitați că e beta: aplicația este excelentă și merge binișor.

Cred că e prima aplicație de tipul ăsta pentru OS X (cu excepția Photoshop-ului, bineînțeles) care știe să lucreze în CMYK, deci poate fi folosită și pentru print. Uitați-vă la filmulețul de prezentare de pe site, veți rămâne uimiți când veți vedea câte știe să facă.

Are și un frate, Affinity Designer, despre care am mai amintit pe aici.

M-am înscris și eu, pare OK aplicația și s-ar putea chiar să am nevoie de ea dacă e pt editare foto, mă așteaptă scanarea a peste 2000 de filme de 35 mm și, practic, toate pozele vor avea nevoie de editare minimală.
Interfața e superbă.
P.S. Mi-au trimis și mie linkul la beta, le-am mulțumit. E mișto aplicația, mîine mă apuc să o bibilesc. Nu-s expert în d-astea, dar voi deschide cîteva poze vechi să văd ce face din ele, ăsta e principalul meu țel anul ăsta, să termin de scanat și de procesat miile de poze de pe filmele de 35 de mm. Cîteva sute sînt de excepție, aș dori să fac o expoziție, de ex. cartierul evreiesc înainte să fie demolat, era prin 1980–81, am și uitat; o șatră de nomazi pe cîmp; Bucureștii anilor ’70 și ’80, o parte din acele locuri nu mai există azi; călătorii etc.

Pare foarte promitator. Singura problema care se poate ivi este compatibilitatea cu plug-in-uri deja consacrate de Photoshop. Daca rezolva compatibilitatea, sau daca este deschis la plug-in-uri si convinge pe producatorii de plug-in-uri, atunci ar da marea lovitura.

Rocks dacă ca-n prezentare. :grinning: Și-un pare plus pentru CMYK, ceea ce Pixelmtor n-a reușit să implementeze de ani de zile. S-au tot învârtit în jurul aplicației, au bibilit-o și tot așa a răms.
Prezentarea e genială. Abia aștept să-l butonez; la prima vedere pare foarte asemănător cu PS. Dacă-i mai rapid, aia e. Și mai ieftin, sper.

€49.99 la lansare. Fără abonament.

1 Like

E un preț demențial pt o asemenea aplicație. Tare mi-e teamă că nici nu pornește bine și o cumpără Adobe și… end of the film. Cîte aplicații nu au fost omorîte în acest fel! Lucrurile astea merg ce merg, după care se sparge buba. Criza actuală are multe cauze, inclusiv asemenea comportamente mafiote (că altfel nu le pot numi).