Affinity Designer, un excelent program pentru grafică vectorială

Zilele trecute s-a lansat oficial Affinity Designer, o aplicație care concurează direct cu Adobe Illustrator pe piața programelor pentru grafică vectorială.

L-am încercat și eu și mi se pare a fi singurul program de acest gen (excluzând Illustrator) care chiar poate fi folosit la un nivel profesional nu numai pentru grafică web, dar și pentru print. Știe să lucreze în mod CMYK cu profile de culoare și salvează corect PDF-uri pentru tipar.

Restul aplicațiilor pentru grafică vectorială care au apărut în ultimii ani știu numai RGB. Am cumpărat și folosit Sketch sau iDraw, sunt OK dar nu te poți baza pe ele la print, dacă vrei să eviți chestii gen negru în policromie și alte „minuni”. Mă rog, Sketch nici măcar nu încearcă să pară altceva decât o aplicație pentru web designeri, nu pentru print.

Până la 9 octombrie Affinity Designer se vinde cu preț redus (20%): 36 €. E perfect pentru cei care nu vor să utilizeze software cu abonament de la Adobe. Roadmap-ul aplicației conține facilități utile care vor fi introduse treptat în lunile care urmează, așa că îi prevăd un viitor interesant.

Serif, producătorii aplicației, pregătesc și un InDesign-killer pentru anul viitor, un program pentru page layout.

Vești bune. Aș fi curios cum va fi acel InDes killer. iCalamus ar fi OK, cu excepția faptului că, ani de zile, nu importa notele de pagină, lucru f. enervant. Nu știu dacă au rezolvat problema, altminteri era OK, inclusiv pt lucrul cu texte lingvistice, unde e mereu șpilu’ ăla cu diacriticele combinate.

I moved a post to a new topic: Nu pot face jailbreak - iPhone 4S, iOS 8.2