18 octombrie: next Apple Event

Este oficial. Pe 18 octombrie avem lansări de noi mac-uri, probabil cu un procesor numit convențional M1X.

DEci vor lansa musai cel puțin un model nou ori un upgrade la ceva existent. Eu aș zice că vor veni cu un model de notebook colorat „armonizat” la noua serie de iMac-uri, care au avut un succes răsunător. Poate va fi tot MacBook cu un „tag name” gen MB 2021 sau orice altceva care să-l identifice. Dar cred că vin și cu un MBP din gama superioară.
I-am văzut pe mulți că ar dori un MBP cu tot felul de mufe.Din 2016 încoace, au introdus mai multe modele cu 2 mufe USB-C alături, la toate modelele sunt la aceeași distanță una de alta, există deja multe modele de adaptoare dedicate acestor modele, diferă doar culoarea. Foarte practice, relativ mici, ușoare. Dacă au pornit pe linia asta, mi se pare coerent să continue așa, adică mac-uri cu 2 (sau 4) mufe usb-c la aceeași distanță una de alta. Culmea ar fi să modifice distanța dintre mufe, ar fi cea mai cretină decizie.
Cred că acesta va fi evenimentul principal Apple din tomana asta. Singurul detaliu nasol e că se profilează o criză de componente, dar presupun că s-au gândit și la asta când au anunțat evenimentul.

Da, posibil mai multe modele de Mac-uri portabile.
Apple nu prea face design ținând cont de periferice din ce am observat. Plus că sunt deja vreo 4 ani cu designul curent. Cel anterior a ținut parcă vreo 3. Dar înt-adevăr ar fi util ca adaptoarele să se potrivească în continuare.
Criza de componente e de anul trecut parcă, iar Apple pare că a anunțat deja o estimare de vânzări iPhone cu 5-10 mil mai puțin: Apple shares drop on iPhone 13 production fears - BBC News
Dar se descurcă ei.

M1 PRO… n-a ghicit nimeni corect numele noului chip, nu? :slight_smile:

A fost numit cconvențional M1X, deci oarecum au ghicit că vine ceva superior… „x” poate fi înlocuit cu orice, nu?

Ohoho, încă unul, M1 MAX… :astonished:

Deci un nou MBP de 16 inci și altul de 14 inci, asta se anunțase.

Mda, și se confirmă și celelalte zvonuri: fără Touch Bar, dar cu HDMI și Magsafe. Plus “notch”-ul ăla de pe ecran, cu camera.

Multora le place acel touch bar, dar cred cei din zona pro preferă fără.

Deci noul MBP se poate încărca prin magafe sau prin USB-C?

Am folosit simulatorul de Touch Bar pe iPad, împreună cu un Mac Mini. Am testat toate aplicațiile cu care lucrez. Niciuna nu m-a convins că Touch Bar-ul ar putea fi util.

Probabil se încarcă prin ambele.

Mai e timp și pentru un Mac mini nou? Un one more thing?

Se pare că nu, e gata.
Momentan nu-mi mai trebuie computer portabil, mă descurc cu Mac Mini-ul M1, care s-a dovedit a fi un computer superb.

Se pare că azi nu… Mă așteptam, bazându-mă pe zvonistică, pe o nouă serie de MacBook-ui colorate, văd că au făcut asta pt ovoidele alea. Alea, oricum, nu ar fi cu chip-urile prezentate azi.

Pfoai, tocmai am economist $2500, pare o bestie M1 Max, doar că mie Air-ul îmi este absolut suficient.

Păi cine nu lucrează „la greu” nu are nevoie de bestia aia, cum zici. Un Air este suficient pt uz curent. Eu am un mini pe care-l plimb între București și casa de la țară + un Ipad, mai ales pt lecturi (adnotez PDF-urile, m-am obișnuit cu PDF Expert).

A, și Monterey vine peste exact o săptămână.

Și da, așa cum zice aici, practic Apple se leapădă de Intel. Mai rămâne doar MacPro, acolo vom avea probabil un M2.

Stie cineva cand vor aparea in stoc si pe la noi?
Ma intereseaza cel de 16", fac trecerea de la un MBP 15" mid2015.