OS X 10.11 El Capitan

Ce bară de instrumente? Favorites Bar?

View>show favorites bar. Si mie mi le-a scos

Unul din cele mai faine chestii din El Capitan: bara de meniu poate fi ascunsă.

Buna ziua, vreau si eu sa instalez El Capitan si vreau sa cer o parere . Am un MacBook Pro late 2014 retina, cu Mavericks pe el, care merge foarte bine pana acum, il am de un an. Si as fi tentat sa instalez Capitanul:). Vreau sa va cer parerea, daca sa fac pasul sau nu, e un sistem ok, mai bun, are bug-uri? Nu stiu ce sa fac si astept cateva pareri experimentate :slight_smile: Va multumesc mult!

Sistemul merge foarte bine. Ți-aș recomanda să-l instalezi dar numai după ce te asiguri că aplicațiile pe care le folosești sunt compatibile cu El Capitan.

Bootcamp pe El Capitan nu mai necesită un stick USB pentru a instala Windows, îl ia direct din ISO :grinning:

Șmecheria merge doar pe MacBook Air, MacBook Pro și Mac Pro.

Hmm, din câte țin minte de astă-vară, Bootcamp mi-a cerut un ISO cu Windows și un stick USB pe care să-și copieze fișierele. Asta se întâmpla în Yosemite.

Da, așa am instalat și eu de curând pe Yosemite, cere un stick pe care-l face bootabil din acel ISO. Din câte am înțeles, de acum, în Capitan, nu va mai fi nevoie de stick, va instala Windows direct din fișierul ISO, fără pasul intermediar cu stick-ul. Chestie care este foarte comodă.

1 Like

Au dezactivat 3-fingers-tap-to-lookup-words în Safari? Era o chestie utilă…

Ai o sculă prea nouă ca să stai să te gîndești. Singurul lucru important, în primele săptămîni/luni după ce apare un sistem nou, este ca aplicațiile să nu aibă cumva nevoie de vreun upgrade/update, așa cum spune și Tudor. În această categorie intră mai totdeauna aplicațiile care interferează cu sistemul: Onyx, Bartender etc. dar și diverse alte aplicații. Nici una dintre cele folosite de mine nu dă semne de incompatibilitate, parțial Bartender v. 1.x.x, care merge însă.

Nu au dezactivat-o:

Foarte utila. Dar poti sa o activezi in system preferences>trackpad>point&click>look up &data detectors

Chestia cu suptul uindăzului din iso e mai veche, de prin Mavs, cred. Am și uitat.

Din ISO direct pe partiția dedicată, fără USB stick intermediar? Eu în Yosemite am avut nevoie de stick pentru a instala Windows.

Păi în Yosemite era activată, de ce au dezactivat-o după update? Gata, am re-activat-o.

Păi și acuma cred că ai, mă îndoiesc de faptul că merge direct, nu are cum face boot dintr-un iso stocat undeva pe disc. Asta o poți face într-o mașină virtuală. Vreau să spun că nu e nimic nou la capitolul ăsta.

Si la mine a fost dezactivata. Ca si Favorite bar. Le-am reactivat si eu.

Păi tocmai asta spune în linkul pe care l-am pus, că nu mai e nevoie. Asta ar fi noutatea, întocmai precum o mașină virtuală.

“Install Windows on your Mac without using a USB hard drive or flash drive. Depending on the model of your Mac, you might not need an external USB drive to install Windows”.

Eu zic să clarifici ce înseamnă „depending on…” și „you might not need”.

E actualizarea unui text mai vechi. Secvențele discutate acolo sunt instalare din CD, din DVD, din iso și din USB flash. Nu explică niciunde cum faci numai cu un iso, fără să ai nevoie de o partiție intermediară din care să faci boot. Posibil ca BC să se comporte automat în funcție de modelul de mac, presupun că unul mai nou poate. Dacă e model mai vechi, face un boot USB, dacă e mai nou, posibil să facă un script și un symlink la iso și să ia instalarea de acolo.