Salut, sunt Mihai, tocmai ce mi-am făcut cont pe acest forum. De mai bine de două săptămâni am intrat în posesia unui nMPB w/ TB de 13 inch, configurația de bază. Vin de la un MBP tot de 13 inch, dar 2015, și înainte de acesta, MBP fără Force Touch. Pot spune că trecerea, din moment ce sunt student, nu a fost chiar așa de costisitoare, Apple oferindu-mi un discount de 12%, destul de considerabil din moment ce vorbim de 1999€ aici în Spania.
Până în momentul de față, sunt extrem de mulțumit de el și chiar nu mi-aș putea imagina să revin la anteriorul model. Singurul lucru care mă doare e lipsa unui SD Card Reader, chiar nu înțeleg ce era în mintea lor când au decis să îl scoată fiind un “Pro”, dar în rest… Totul superb.
Ce să mai spun de USB C, eu am preferat un dongle de la HooToo, cumpărat cu 60 de euro de pe Amazon.es + un cablu care îmi oferă un USB-A în caz că nu am nevoie de dongle-ul întreg. Am văzut și din acelea care se lipesc pur și simplu de Mac, dar prefer mult mai mult unul care să “stea la distanță”, nu se știe niciodată.
Printre lucrurile cele mai suprinzătoare se află tastatura. Am probat și cea originală, de pe MB, și… Au îmbunătățit-o până la punctul de a o face perfectă, cel puțin pentru mine. Deci chiar nu am de ce să mă plâng, scriu mult mai repede, mult mai ușor, comod, am taste mai mari, care se pot apăsa chiar și în colțuri, simt că se utilizează tot spațiul de care se dispune. A fost greu la început cu săgețiile stânga/dreapta, care acuma sunt complete, dar… Am trecut repede peste.
Despre TouchBar… Sincer eu încă aștept mai multe aplicații. Mă bucur că Photoshop s-a ținut de promisiune și deja are support, de asemenea Spotify. Urgent aștept de la Lightroom mișcarea, poate și Logic Pro X, să vedem ce ar putea oferi, și Telegram. Aș băga și Chrome în listă, dar cunoscând cum stă treaba cu bateria… Încerc să fiu pe Safari din ce în ce mai mult. În general, TouchBar-ul nu e un motiv să crească prețul Mac-ului, sau măcar nu ar trebui să fie, dar nu pot spune că mă încurcă. Încă îi dau timp să crească, până în momentul de față… L-am folosit și îl folosesc destul de mult.
Și ca ultime rânduri, just a fact, eu am un Nexus 6P și… Chiar mă bucur că pot conecta telefonul direct în calculator cu același cablu cu care îl și încarc .