Chat topic vol. 2


(Adrian Manea) #766

Se pare că mai există ceva similar cu „roata“ aia, mai vechi și lansat de o companie bună prietenă cu Apple: Griffin PowerMate. Nu-i chiar același lucru, dar dacă vrei să vezi un iMac în Studio și o de-aia în roata ailaltă, poți. :slight_smile:

Oricum, și mie îmi place mult produsul și am fost impresionat încă de la lansarea Surface Book; acum îmi pare că își continuă drumul frumos MS.


(Tudor Vedeanu) #767

Așa cum bănuiam, Microsoft se adresează acum profesioniștilor din industriile creative, un segment de piață pe care Apple l-a ignorat complet în ultimii ani.

https://www.penny-arcade.com/news/post/2016/10/26/the-surface-studio


(Tudor Vedeanu) #768

Lovitura mare e una de imagine, pentru că la $3000+ ăla nu e un computer pentru uz casnic. Însă dacă intră cu succes în agențiile creative, Surface Studio va trage tare apoi în sus vânzările de Surface Book și Surface Pro, niște alternative mai ieftine la touchscreen-ul ăla imens și scump.

Și uite așa le fură celor de la Apple clienții tradiționali din domeniul creative pro. Apple rămâne cu telefoanele și cu alte device-uri ușurele, de fițe.


(Tudor Vedeanu) #769

Poate se enervează Phil Schiller și mai scoate un model de Mac Pro, având o altă formă geometrică. Paralelipiped a fost, cilindru a fost. Urmează o sferă, de data asta? :slight_smile: “Can’t innovate anymore, my ass!”


(Tudor Vedeanu) #770

În 2010 Apple avea planuri pentru un iMac Touch asemănător cu Surface Studio. Erau departe acum dacă aveau curajul să-l pună pe piață.


(Tudor Vedeanu) #771

Tot ieri Microsoft a lansat și Surface Book i7, un model îmbunătățit care are o baterie ce ține (teoretic) 16 ore.


(Adrian Manea) #772

După așteptări, probabil, funcția de optimizare a spațiului în Sierra nu prea face bine:

@Claudiu, nu vrei s-o testezi pe AppleFS? :smiley:


#773

Din câte mi-am dat seama, chestia cu Optimized Storage se referă la librăria iTunes, tipul pare să aibă de fapt probleme cu iCloud, iar asta nu e ceva nou. Eu folosesc iCloud pentru poze, am dezactivat sincronizarea Desktopului și a Documentelor din două motive: am un singur macOS Sierra și nu am chiar atât de mult spațiu în iCloud (50 GB), iar cel pe care îl am prefer să-l folosesc pentru poze.

Până acum, discul meu extern cu APFS se comportă excelentă, thank you very much :slight_smile:


(akbar) #774

Îl face-n formă de prismă :smile: E ceva natural!


#775

(Radu Lodina) #776

Stiti de ceva problema la update ?


(mario) #777

La fel și la mine …


(Cattus Thraex) #778

The same, bag sama că e prea încărcat serverul sau e o hibă acolo, se va rezolva.


(Adrian Manea) #779

Și la mine era.

Gata, văd că acum merge.


(Cattus Thraex) #780

Keynote, Numbers and Pages au acum suport pt touch bar, logic.


(Adrian Manea) #781

Apple ne avertizează asupra aplicațiilor vechi, se pare.

Apropo, nu se poate urca o imagine pe MacForum din mobile mode, iar cînd dau Request Desktop site, nu merge decît cu iPhone-ul pe lat. E vina Discourse, probabil, dar m-am gîndit să remarc.


(Tudor Vedeanu) #782

merg uploadurile de pe iPhone, dar dă eroare atunci când încarci o imagine prea mare, cum ar fi un screenshot full screen de pe un iPad Pro sau o poză cu prea mulți megapixeli.


(Tudor Vedeanu) #783

Test Upload iPhone


Chat topic vol. 3
(Tudor Vedeanu) #784

E timpul să închidem topicul ăsta de chat, că e prea mare. Continuarea în volumul III.


(Tudor Vedeanu) #785