Bootcamp sters...cum il recuperez?

Am un MacBook Pro, nu stiu ce am facut de dimineata cand am aprins laptopul imi dadea ca am o problema si nu stiu am selectat sa fac o copie a OS X Mavericks si stiind ca am bootcamp plin am selectat macintosh HD, cand in sfarsit a pornit dupa o lunga instalare nu mai aveam bootcamp. Exista o sansa sa il recuperez. nu ma pricep la tehnologie si am crezut ca fac un upgrade ceva.

Partiția aia nu se șterge așa, pur și simplu, se șterge dacă îi dai în mod expres să se șteargă. Din cele ce descrii, nu rezultă așa ceva sau nu vrei să ne spui. Dacă ai reinstalat prin formatarea discului, atunci da, s-a șters și nu se poate recupera. Există unele firme care fac recuperări de date, cu șanse minime de reușită. Oricum, costă foarte mult așa ceva.
De aceea regula de aur, pe care o repetăm aici, este backup, backup, backup. Un backup bun conduce la recuperarea integrală a datelor sau măcar a datelor de la ultima salvare, cu pierderi minime de date.
Acuma, întreb și eu: dacă nu te pricepi la tehnologie, de ce ai făcut acei pași singură? Este f. probabil că ai șters discul și ai repus sistemul. Dacă deschizi Disk Utility (aplicații/utilitare) vezi două partiții? Ceva ca mai jos.

Am incercat sa incarc o poza dar nu imi da voie. Dar apare asa placuta in dreptul careia scrie 500,11 Gb si sub ea scrie Macintosh HD si diskOs4, daca selectez Macintosh HD imi arata ca are capacitatea de 385,9 Gb si pe disk0s4 112,57 Gb dar nu imi arata cat este disponibil sau folosit are o liniuta, am incercat sa dau verificare si reparare dar imi spune Invalid B-tree node size.

Acea partiie de 112, 57 Gb este, probabil, partiția de Boot Camp, deci se pare că nu e ștearsă. Dacă te duci în Disk Utility, o selectezi și faci clip dreapta, ar trebui să apară ‘Mount… ’ (urmează numele partiției). Ar trebui să meargă și să apară pe ecran.
La simplă reinstalare, acea partiție NU se șterge, doar că bootul default a redevenit în OS X. Ca să vezi dacă partiția este OK, dai restart și, imediat după acel chime (sunet) de pornire, apeși tasta option sau alt și aștepți un pic, trebui să vezi 2 sau 3 opțiuni de pornire, probabil 3 (presupun că ai un sistem mai nou), una fiind acea partiție de windows. O selectezi cu mausul și dai drumul la boot. Dacă ajungi în Windows, este OK, partiția e bună și necoruptă. Dacă vrei să ai pornire automată în Windows, reglezi acest lucru fie din Boot Camp din Windows, fie din System Preferences din OS X, butonul Startup disk.
Pozele le pui aici prin tragere sub text sau unde vrei să apară. Așteptăm vești.

De 3 sisteme încoace, OS X nu afișează automat discurile ori partițiile jucăriei. Ca să se afișeze automat partiția de windows în OS X, setezi în Finder (stînga sus, lîngă merișorul negru) ca în poza de mai jos.

am setat a aparut pe desktop macintosh HD dar bootcamp nu .

am dat mount dar nu se intampla nimic

poze nu merge sa pun, imi spune ca sunt utilizator nou si nu pot posta poze. Imi e teama sa nu pierd tot ce aveam pe boot, toate aplicatiile au disparut care erau in boot si documente.

Dacă ai un cloud (Dropbox, Google Drive, Copy etc.), poți pune poza acolo și nouă ne dai doar link-ul către ea.

Ai setat Finderul așa cum ți-am spus? Îți apare pe ecran partiția aia? iconița trebuie să fie similară partiției de OS X, ca un paralelipiped 3D.
Mai sînt și alte variante, partiția aia, dacă apare în Disk Utility, poate fi citită cumva, chiar dacă sistemul e corupt, fișierele trebuie să fie. Alternativa este macul conectat prin cablu firewire sau thunderbolt la alt mac. Dacă ești din București, ne putem vedea și încercăm, dă-mi mesaj privat. Dacă din altă localitate, te va ajuta un macuser din zonă.
Ce model ai? Are mufă firewire? Dacă e din ultimele generații, e nevoie de un adaptor Thunderbolt la firewire, eu nu-l am. Dacă e mai vechi de mid 2012, are mufă firewire, o recunoști? Îți apare citată la About this mac (stînga sus, sub merișor), detalii privind sistemul.

https://drive.google.com/drive/#my-drive e si o poza de azi dimineata cand se facea instalarea

E un macbook pro mid 2010, sunt din Pitesti.

Un mac user din Pitești o poate ajuta? Ai mufă firewire. La acel fișier din Google trebuie să dai permisii de share, clic dreapta din aplicația Google drive, sper că o ai instalată.
Tot nu am aflat dacă ai setat Finderul cum ți-am spus. De cîte ori să întreb?

Acum poți pune poze direct aici pe forum dacă vrei.

am setat cum ai spus si a a parut numai iconita de la macintosh hd. Tot nu merge sa pun poze.

Nașpa, înseamnă că acea partiție e coruptă [?!]. Instalarea unui sistem nou nu conduce la ștergerea partiției de Windows creată cu Boot Camp, deci ar fi speranța de recuperare, totuși.
Găsește un mac fan prin Pitești sau, eventual, vino la București, e aproape și găsim soluții.
Un cablu firewire conectat la alt mac și repornire în target mode (cu tasta T apăsată după chime).
Încearcă să faci o captură de ecran cu Disk Utility deschis. Apasă simultan Command [tasta cu fluturaș] - Shift - 4, iar cruciulița care apare trage-o peste aplicația Disk Utility. Sau ca mai sus, dar cu tasta 3 și faci captura întregului ecran, e mai simplu.
Tudor scrie că poți pune acum poze, fă un refresh al browserului, reîncarcă pagina.

Aici și aici e vorba despre unii care au aceeași problemă. Mă tem că rezolvarea (dacă există) e destul de complicată și implică diverse manevre prin Terminal.

Ar fi o idee să instaleze un driver NTFS, cum ar fi Paragon. Poate așa apare partiția în Finder. Paragon NTFS are un trial disponibil aici.

Mda, așa cum am bănuit, a făcut și altceva decît a spus, cum se întîmplă de regulă. Totuși, sper să-ți poată recupera datele.

https://drive.google.com/folderview?id=0ByyB7oA4zcxvbUpNUkhta2RCcWM&usp=sharing sper sa mearga. am vazut ca scrie pe el ca are 4 partiti. dar asa apare sub un alt nume daca eu il avem inainte sub denumirea de bootcamp? ma gandesc sa nu fie ceva vechi de la fostul proprietar.

Care fost proprietar? Acum aflăm de asta. Cît timp l-ai folosit fără probleme? Una din acele partiii conține, probabil, ceea ce cauți. Vezi la llinkurile trimise de Tudor dacă reușești să ajungi la un capăt.
Citește cu atenție, eventual printează instrucțiunile, va trebui să lucrezi din Terminal. Reține că recuperarea nu e certă, poți pierde totul. Dacă ți-e teamă, mai bine așteaptă să te ajute un flăcău mai pricep în d-astea.
P.S. Am citit și eu, parțial, cele spuse de acei flăcăi. Cum zice unul, ceea ce trebuie să faci is „a deep rabbit hole”, adică e pe nasoale. Măcar acum nu te grăbi, poate ai o șansă să recuperezi. Șansa e mică. singurul mod cert de a recupera datele în caz de pericol este backup-ul. Dacă nu ai backup, ia în calcul și un scenariu de pierdere a datelor.