Yahoo Messenger pe Yosemite

Am incercat sa instalez Yahoo Messenger pe Yosemite si imi zice ca nu este disponibil pe acest sistem de operare. Oricum fata de Windows ei nu au facut foarte multe update-uri la Yahoo Messenger pentru Mac nu conteaza ce versiune de sistem de operare aveai instalat pe laptop. Cei de la Yahoo au o adresa de email oficiala unde ii poti contacta ca sa imbunateasca si ei programul de messenger pentru toate versiunile de Mac mai ales pentru Yosemite sau cand am alte probleme cu ei macar sa am aceasta adresa de contact reala.

Nu-ți trebuie Yahoo Messenger, folosește aplicația Messages din OS X și adaugă-ți contul de Yahoo acolo.

Eu folosesc cel mai des Google Talk sau Skype, dar am si multi prieteni care folosesc doar Yahoo Messenger si Facebook. Mie nu imi place sa vorbesc pe Facebook, iar eu vreau un program care sa inlocuiasca Yahoo Messenger pentru Mac, dar care sa poti trimite mesaje la toti din lista ta de messenger chiar daca sunt si cateva sute de persoane si sa poti conversa atat video cat si in grup. Eu nu pot renunta pur si simplu la Yahoo Messenger daca nu am o alternativa care sa ma pot loga cu contul de yahoo deoarece acolo imi sunt toti colegi din generala pana in facultate, prieteni, familie.

Tudor ți-a recomandat Messages, dar nu ai răspuns dacă ai setat-o și ce nemulțumiri ai avea după setare. Yahoo Mess nu a mai fost actualizată pt OS X de ceva timp, de prin vara lui 2012. De vreme ce nu a fost actualizată, trebuie să folosești acele aplicații care sunt aduse periodic la zi și care oferă confort în OS X.
Există și alte aplicații, de mare succes în OS X este Adium.

Poti trimite mesaje la toti din lista ta de messenger chiar daca sunt cateva sute persoane si se poate conversa atat video cat si in grup prin intermediul aplicatiei Adium.

Din cate stiu cu Adium nu poti comunica video, doar text.

Cu nimic nu poti comunica video pe reteaua Yahoo Messenger de pe Yosemite. Nici cu Adium, nici cu Messages. Atentie la versiunea de Adium, deoarece ultima versiune oficiala 1.5.10, desi merge sub Yosemite, nu se poate loga la reteaua yahoo messenger. Cel putin la mine nu a putut si la multi altii. Asa ca incearca sa downloadezi acele nightly builds (1.5.11 si 1.6). Nightly build nu este nici alpha, nici beta. Il incerci pe raspunderea ta si nu ai suport sau feedback. Se gasesc aici: http://nightly.adium.im/?repo_branch=adium-adium-1.6

La mine functioneaza cu 1.5.11 si cu 1.6. Dar intai incearca versiunea oficiala, daca la tine merge conectarea pe yahoo atunci esti norocos. Oricum, yahoo, ca si messenger e pe duca, deci nu regreta prea mult.

Eu nu regret programul Yahoo Messenger ci contul meu deoarece vreau sa aiba aceleasi facilitati cum le are utilizatorii Windows poate si mai bune programul alternativ pentru conturile Yahoo pe Mac.

Mie chiar imi trebuie acest program la Job si nu reusesc sa-l instalez. Recent am cumparat un Mac Book pro dar cred ca am investit degeaba…

Există și alte aplicații compatibile cu orice protocol de chat, tipic pt OS X este Adium, l-ai încercat?
Apoi, Messages, cu care vine OS X de-a gata, adaugi contul de yahoo și nu a mers? Yahoo nu mai face o aplicație dedicată, deoarece le-au luat-o alții înainte. Cred că aceste aplicații au unele limitări față de aplicația standard, nu știu, testează.

Ia uitați ce zice Yahoo cu privire la această problemă:

MAC OS X 10.10 Yosemite and later: Yahoo Messenger is not compatible
To continue delivering a safe, secure, and stable Yahoo Messenger for Mac, Yahoo Messenger won’t be supported on versions newer than Mac OS X 10.9 Mavericks.

De obicei se procedează invers, nu sunt suportate versiuni mai vechi ale sistemelor de operare, nu cele mai noi. Semn de neseriozitate din partea Yahoo, adică dacă nu ți se compilează pe un OS nou, în loc să investighezi și să remediezi problem, sfătuiești utilizatorii să nu facă upgrade la sistemul de operare?

Ei, s-au supărat ei de ceva. E ceva similar cu Explorer, pe care MS l-a retras la un moment dat de la descărcare. Motivul mi se pare simplu: protocolul yahoo este suportat și de aplicația Messages cu care vine sistemul. Păi de ce yahoo ar mai depune eforturi să o mențină pe a lui?

Când s-a întâmplat asta?

Pentru că așa îi stă bine unei firme serioase. Protocolul Yahoo e unul proprietar, iar Adium și alții, dacă vor să creeze software care să poată folosi acel protocol, trebuie să facă puțină muncă de reverse-engineering. Iar baiul e că dacă Yahoo se trezește mâine că modifică protocolul (a mai făcut-o), lumea trebuie să o ia de la capăt cu clienții lor ne-oficiali. Acum nu știu ce înțelegere are Yahoo cu Apple. Dar problema e alta: nu poți folosi facilitățile de transfer de fișiere sau apelurile audio/video care pot avea loc între două Yahoo Messenger oficiale. Atât soluția de la Apple cât și Adium și alte scule open-source permit doar text. Deci se pierde din funcționalitate și pierzi clienți astfel și credibilitate.

Cel mai înțelept lucru pe care îl putem face noi, consumatorii, este să stăm departe de companiile neserioase. Eu m-am distanțat de Yahoo și încerc să mă desprind cât pot de mult și de Google.

Păi Explorer de mac are ani buni de când a fost scos de pe servere.
De ce yahoo nu mai are suport pt OS X nu știu, dar presupun că motivul e comercial, niscai supărare e la mijloc.

Yahoo Messenger e mort pe toate platformele, nu numai pe Mac. Numai în unele țări cum ar fi România încă se mai folosește destul de mult. Pe Mac pur și simplu și-au dat seama și ei că nu mai are rost să-și bată capul cu versiuni noi.

Nici în România nu mai e ce era. Îmi spunea cineva care lucrase pentru Yahoo că numărul clienților din România era pe primele locuri din lume, fiind chiar mai mulți utilizatori de Yahoo decât în SUA. Acum nu știu cât e de adevarat, dar la un moment dat era foarte popular.

Asta se lega, cred, de faptul că mai toți românii aveau cont yahoo, eu mi-am făcut unul doar pt chat, doar că cha-uiesc rar de tot și, de ani, nu pe yahoo. Acum ceva ani, conturile de yahoo au fost năpădite de spam-uri, a fost un val de mesaje pornite din conturi yahoo gen „sunt la Londra și mi s-au furat toate actele și banii, ajutați-mă cu cât puteți…”. Pe vremea aia, mai toți colegii mei aveau conturi yahoo, între timp mai toți au abandonat yahoo.

ma poate ajuta cineva ,chiar prin Team viewer sa instalez Yahoo? am incercat prin messages, si nu imi place cum arata, Adium nu reusesc sa instalez…

Păi dacă ai Yosemite nu ai ce Yahoo Messenger să instalezi, că nu merge.

Păi mai mult ajutor decît discuția de mai sus nu se poate. Ce înseamnă „Adium nu reușesc să instalez”, ce și cum faci adică? eu pot, pur și simplu îl pun și gata, mut aplicația din dmg undeva pe disc, oriunde, și merge. Tu cum faci?
Ce sistem rulezi? Ce versiune de Adium pui? Cea de aici, da?
http://www.macupdate.com/app/mac/6366/adium