WWDC (5 iunie 2017)

Adică 2000 lei, până ajunge la noi.

Io-s mulțumit cu iOS 11 pentru iPad, abia aștept să-l testez.

iOS 11 drops the iPhone 5 and 5C and the fourth-gen iPad.

Mă așteptam.

Băi, ce tare e Affinity Photo pe iPad!!

5 posts were split to a new topic: Aplicații pentru grafică și design

Is să vedem ce poate un Developer Beta :thinking:

1 Like

Am văzut asta în prezentarea noului macOS pe apple.com:
https://www.dropbox.com/s/dpymye8v243t769/Screenshot%202017-06-06%2006.29.21.png?dl=0

Să fie oare posibilitatea de a trimite link-uri către fișierele din iCloud, în sfîrșit? Sau doar între persoane cu Apple ID?..

Păi asta o are Dropbox de la bun început, în sfîrșit au adoptat și ei ceva util.

In addition to the new iMac Pro, Apple is working on a completely redesigned, next-generation Mac Pro architected for pro customers who need the highest-end, high-throughput system in a modular design, as well as a new high-end pro display.

Da, așa aș zice și eu, că acest iMac Pro nu exclude un mac pro „pe bune” ceva mai încolo. Oricum, iMac este una dintre seriile cel mai bine gîndite de Apple, era oarecum logic să o aducă la zi și cumva spre viitor.

M-am uitat pe liniile de producție Apple și constat că: 1. iMac-ul are forma actuală alu din 2007; 2. Seria MBP alu continuă, cu mici modificări, seria PowerBook G4 care coboară, hăt, spre 2001; 3. iPhone, cea mai mare realizare Apple și OS-ul aferent, e din 2007; 4. iPod-ul de prin 2001, iar 5. iPad-ul din 2010. Nu mai vorbesc de mini, care cumva continuă Cubul.
Îmi pare rău pt noua echipă Apple, dar chiar bat pasul pe loc de ani buni, mai ales că, între timp, alții au făcut lucruri noi, pe care Apple se încăpățînează să le ignore, cum ar fi tableta + notebook. Singura inovație ca design a fost acel mac pro joben sau trash bin, cum glumesc unii, un produs fără urmași și, conceptual, se pare singurul creat după plecarea întru cele eterne a lui Steve. În rest, nimic nou, același design din perioada 2000–2007.

Ei, nu e chiar așa, designul produselor s-a mai rafinat pe ici pe colo, iar la iPhone și iPad au fost chiar diferențe majore între generații. La computere nici nu prea au ce schimbări radicale să facă. Doar tehnologia avansează constant, în rest – e clar că nu o să vedem prea curând (sau vreodată) un computer hibrid făcut de Apple. Acum s-au urnit și ei să îmbunătățească iOS pentru iPad-uri, deci e clară direcția: Mac + iPad separate, nicidecum hibridizate.

Cattus, nu e chiar asa. Anul trecut un prieten si-a luat un Dell all in one care mi-i la adus mie sa-i instalez SO plus aplicatii, configurare etc. L-am pus langa imac-ul meu si cand a vazut ce diferenta de design e intre Dell si imac s-a luat cu mana de par. Era Dell-u cu vreo 2000 lei mai ieftin dar si mai slab ca configuratie.
Deci chiar daca design-ul imac e vechi oricum e peste majoritatea AIO existente in momentul de fata.

PS. Al meu e acum in service la VOX Timisoara, e inca in garantia de 2 ani. Cred ca i s-a dus alimentarea. Vad ce spun baieti :imp:

N-au zis în prezentare nimic de MacMini. Îl trag și pe-ăsta pe linie moartă?

Altfel, standard, iMac-urile vin tot cu HDD-ul de 5.400 RPM :grin::grin::grin::joy::joy::joy::joy::joy::joy:

Mac Mini nu o să mai apară niciodată în vreun keynote Apple dacă nu au un plan măreț pentru el. E doar un computer banal, n-au cu ce să se laude.

In sfarsit vor pune Mobile Data in Control Center

2 Likes

Dar micșorează spațiul pentru muzică. Da, se poate face force touch, dar tot nu ne-au dat înapoi :heart:, de exemplu. Plus că nu mai e direct disponibil dispozitivul de ieșire (căști/telefon).

Cu iOS e clar, cel puțin din încăpățînare, le-a trebuit ani ca să implementeze, în sfîrșit, acel Folder în iOS. Oricum, dacă fac un iOS cu adevărat pro, cum pare, tot e bine. Seria iMac și seria iPhone sînt f. reușite. Deocamdată, văd că și pro și mini sînt la vînzare, mă bucur că Air nu se oprește.
Cu design-ul, este evident că nu au inovat mai nimic de cel puțin 7–8 ani, singura inovație post-Steve este jobenul, să nu zic trash bin.
La urma urmelor, e corect ce fac. Dacă nu au un geniu inovat ca Steve, mai bine merg pe rutină și pe ce se vinde cel mai bine.

Noul format HEIF pentru poze este disponibil doar de la iPhone 7 în sus (și probabil pe iPad-urile mai noi). :confused:

Eu cred că unele aplicații pt formate grafice îl vor include cît de curînd. Sau mă înșel?