Workflow, un Automator pentru iOS

Workflow este o aplicație nouă pentru OS care e foarte similară cu Automator din OS X: permite executarea pas cu pas a unor serii de acțiuni reunite într-un workflow.

De exemplu, unul din workflow-urile gata făcute cu care vine aplicația se numește Make GIF și este compus din următoarele acțiuni:

  1. face 4 poze (sau câte vrem noi) cu camera de pe iPhone
  2. le combină într-un GIF animat
  3. deschide GIF-ul cu Quick View pentru a-l putea vizualiza.
  4. trimite GIF-ul prin email

Un alt workflow care poate fi descărcat salvează în Dropbox ultima poză de pe telefon și apoi copiază în clipboard linkul pentru partajare:

Workflow-urile pot fi configurate pentru a fi executate fie din aplicația Workflow, fie din meniul share al oricărei aplicații.

Momentan Workflow se vinde la un preț redus cu 40% (doar 3 € acum). Pun pariu că în scurt timp popularitatea acestei aplicații va crește exponențial. :thumbsup:

Am deschis acum un an acest topic și văd că n-a stârnit cine știe ce interes, dar între timp Workflow pentru iOS a devenit o unealtă din ce în ce mai puternică. Acum poate face lucruri care până mai ieri erau dificile sau chiar imposibile pe iPhone sau iPad.

De exemplu eu folosesc Workflow pe iPhone pentru câteva task-uri de care am nevoie mai des, cum ar fi:

  • Un workflow care-mi permite să aleg o poză din Photos, apoi o redimensionează la jumătate, o exportă în format JPG și o salvează în Dropbox, copiindu-mi în clipboard linkul către poză.
  • Atunci când ascult o melodie, am un workflow care ia titlul piesei și caută versurile pe Google.
  • Folosesc un workflow pentru descărcat fișiere care ia linkul către fișier din clipboard și salvează fișierul în iCloud Drive.
  • Astăzi am avut nevoie de un workflow care să poată salva imagini de pe net (Tumblr mai exact) direct în Dropbox, păstrând numele fișierului. Am găsit Save to Dropbox.

Pentru cei care vor să înțeleagă cum funcționează Workflow, recomand articolul scris de Federico Viticci. Iar workflow-uri gata făcute găsiți pe următoarele situri:

2 Likes

Un workflow care salvează filmulețe de pe Youtube. Copiați linkul către film în clipboard și executați workflow-ul. Fișierul este descărcat în Camera Roll și-l găsiți în Photos.

https://workflow.is/workflows/5749def5ff384ca692b9a6e8741ed201

Chestii mai serioase: un setup pentru blogging direct din iOS, folosind Drafts, Working Copy, Workflow și Jekyll.

Update-ul de astăzi pentru Workflow permite crearea de scripturi pentru a publica articole pe un blog Wordpress, în combinație cu un (orice?) editor de text pentru iOS. Detalii și un exemplu de utilizare, aici.

Inevitabilul s-a produs: https://techcrunch.com/2017/03/22/apple-has-acquired-workflow-a-powerful-automation-tool-for-ipad-and-iphone/

Interesant și surprinzător în același timp, pentru că Workflow e doar pentru cunoscători, nu pentru utilizatorul obișnuit de iPhone sau iPad (la fel ca Automator din macOS). Din comunicatul de presă eu înțeleg că i-au cumpărat din alte motive:

The Workflow app was selected for an Apple Design Award in 2015 because of its outstanding use of iOS accessibility features, in particular an outstanding implementation for VoiceOver with clearly labeled items, thoughtful hints, and drag/drop announcements, making the app usable and quickly accessible to those who are blind or low-vision.

1 Like

Toate marile companii cumpără un concurent potențial, îi fac o ofertă bună și ăla acceptă, e logic. Apple se comportă ca orice tycoon.