Wire, o nouă aplicație pentru instant messaging

Ieri s-a lansat Wire, o nouă aplicație pentru mesagerie instantanee, care funcționează pe Mac, iOS, Android și, în viitor, în browsere. Aplicația permite comunicarea prin text, imagini și voce. Mai multe detalii din culisele Wire, aici.

E o aplicație a cărei utilizare nu e foarte intuitivă la început, dar îmi place.

Da, am descărcat-o și eu ieri. Arată foarte bine, în primul rînd. Minimalist, dar suficient.

În al doilea rînd, ce mi se pare amuzant este că poți căuta lumea după nume, dar și dacă nu cauți pe cineva, îți apar sugestii “de aiurea”, adică o listă de persoane care au aplicația instalată, oricine ar fi și oriunde s-ar afla.

Da, am pus și eu jucăria, deși la mine chatul e folosit rar, practic doar cînd sînt plecat cîteva zile la niscai conferință și mai vorbesc cu familia seara.
@Adrian. Faptul că apar figurile unora arată f. clar că aplicația peeks into our contacts, spionează agenda. Îmi apare Tudor și încă cineva, naiba știe cine o fi, nu știu dacă e normal asta.

Știu și consider că e normal să se uite în contactele tale. DAR, ce am vrut eu să zic este că (mie, cel puțin, îmi) apar persoane pe care nu le cunosc, nici măcar prin tranzitivitate, în viața reală sau virtuală. De-aia spun că apar persoane “de aiurea”, care au aplicația, oricine ar fi și oriunde s-ar afla.

Mai mult, nu-mi apare NIMENI din persoanele din agendă, probabil că nu și-au instalat încă.

La prima pornire Wire a cerut permisiunea de a accesa contactele din agendă. Așa i-a găsit pe cei care au și ei un cont Wire.

Poate sunt contacte de pe Facebook. Îți sincronizezi automat contactele de pe Facebook cu OS X sau cu iOS?

Da, sincronizez. Dar sînt destul de sigur că sugestiile care mi-au apărut nu sînt nici măcar prieteni ai prietenilor. Nu am o listă foarte mare, de aceea cred că știu. În fine, nu e esențial, oricum am descărcat aplicația doar de curiozitate, nu o folosesc, de fapt.