Windows pe MacBooc

Buna ziua. Recent mi-am cumparat un Mac pentru ca aveam prea multe priecte la scoala. Avand in vedere ca sunt un fan mac, m-am incapatanat sa nu imi iau unu laptop cu sistem windows si ma gandesc ca poate am facut o greseala. Cand mi-am achizitionat Macul mi s-a spus ca pot pune windows prin boot camp, ceea ce am si facut. Problema este ca nu m-am descurcat si am sters windowsul din sistemul IOS. Acum am prea multe partiti, boot camp nu pot sa mai fac si nu stiu cum sa revin doar la o singura partitie, doar pe IOS, sa fie ca la inceput. Am incercat sa le sterg, sa le demontez dar nu stiu ce sa ii mai fac. Ma poate ajuta cineva cu un mic sfat ?
Multumesc !!

Uh, greu de înțeles ce-i cu partițiile alea “w” și “fara titlu”. Apoi partiția Bootcamp, care ar trebui să fie cea cu Windows, pare a avea OS X pe ea. Teoretic ar trebui să ștergi cele două partiții ciudate, să mărești partiția Bootcamp atât cât îți permite discul, și apoi să-i schimbi numele, ca să nu fie confuzii.

Selectează discul ăla din capul listei (“APPLE SSD…”) și pune iar un screenshot să vedem ce-i cu partițiile alea.

nu prea stiu sa maresc partitia bootcamp, adica sa le unesc pe toae si sa mi ramana una, doar IOS

E harababură mare acolo și cred că există o singură soluție: ras tot și repus de la zero. Harababura a pornit de la faptul că, necitind ÎNAINTE să te apuci să faci partiții (sau cine le-a făcut, un amic, un coleg), ai ajuns, inevitabil, în fundătură.

 1. Regula 1: Boot Camp rulează și face partiție pt Windows NUMAI ȘI NUMAI dacă rulează când pe disc există O SINGURĂ PARTIȚIE cu OS X (nu iOS, ăla e sistemul pt iPhone și iPad).
 2. Ca atare, pt a readuce macul la funcționare, trebuie să faci boot dintr-un flash USB, să reformatezi discul, pui întîi OS X de la zero, apoi
 3. Rulezi Boot Camp și repui Windows, și
 4. Detaliu crucial: nu te mai apuci să mai faci alte partiții, stop; dacă vrei să și meargă.
  Windows poți rula și în mașină virtuală, emulat în OS X, dar nu pt chestiuni esențiale.
  Ca principiu de bază, dacă ai nevoie de Windows sau preponderent/exclusiv de Windows, nu are rost să iei un mac, iei un notebook care rulează Windows nativ, sunt mai ieftine, în general.
  Nu te-ai descurcat deoarece, presupun, ai început să faci partiții sau cineva te-a sfătuit (prost) să mai faci partiții.
  Nu știu dacă am fost clar.
  P.S. Pentru a face poza ecranului, ai scurtătura command (fluturaș sau merișor)-shift-3 (tot ecranul) sau …-4, apare o cruciuliță pe care o tragi peste zona dorită, ca mai jos.