Vreau înapoi vechile etichete colorate din Finder!

… adică cele care arată așa ca în poza următoare:

Așa cum scriam aici anul trecut, tagurile din Mavericks/Yosemite își au utilitatea lor. Însă mi-am dat seama că mai degrabă am nevoie de o metodă prin care să evidențiez temporar anumite fișiere în Finder după diverse criterii, decât să creez o structură permanentă de taguri.

De exemplu, în poza de mai sus marcasem cu roșu PDF-ul respectiv pentru că era un fișier de rezoluție scăzută, care nu putea fi folosit în proiectul la care lucram. Nu-mi trebuia neapărat un tag pentru asta ci doar o modalitate temporară de a semnaliza vizibil astfel de fișiere, colorând complet numele lor așa cum se întâmpla până la Mavericks.

Am găsit cel puțin două aplicații care readuc vechile etichete: XtraFinder (aplicație gratuită) și Total Finder, ambele fiind plugin-uri pentru Finder. Probabil le știți deja, sunt destul de vechi, eu nu le-am folosit decât acum când am avut nevoie de acele etichete. Personal prefer TotalFinder. Mi se pare mai bine finisat decât XtraFinder.

Iar dacă nu vă tentează neapărat etichetele colorate, uitați-vă la celelalte (multe!) facilități utile pe care ambele aplicații le implementează în Finder. E foarte probabil să găsiți ceva util.

1 Like

Am pus XtraFinder și nu mai pornește Finder-ul după instalarea aplicației. L-am pornit manual. După restart e ok. Are programul și ceva preferințe care pot fi transferate și pe alte calculatoare - util. Plus pentru Move to… din meniul clic dreapta. Păstrează și ultimele locații accesate, astfel că poți muta/copia fișiere cu un simplu clic, fără să mai navighezi prin tot calculatorul. Total Finder pare mai generos la unele chestii, justificabili cei 60 de lei :smile:

Se pare că m-am înșelat teribil. XtraFinder e winner. Față de clasicul Tiger, etichetele nu se-ntind pe toată lățimea. Rămâne marcat doar numele. Restul sunt afișate ca celelalte fișiere.