Vizualizare Info în Finder

Salutare, cum pot să văd informațiile mai multor fișiere în finder, într-o singură fereastră? Dacă dau info cu zece fișiere selectate îmi deschide 10 ferestre cu informații.

Nu cred că se poate? Știe cineva? Info ăsta e per unitate, deci pe folder sau pe fișier, nu văd cum s-ar afișa global, doar dacă ar fi prevăzut o funcție gen „display as sheet”.

Ceva informații totale poți obține apăsînd alt+cmd + i. Dar mai mult decît spațiul total ocupat de ele nu prea folosește, mai ales dacă-s de tipuri diferite.

Se poate cu option-alt apăsat când selectezi Get Info - se modifică numele comenzii în Show Inspector. Dar, va arăta un mix de informații.

Iar cu ocazia acestei discuții am mai descoperit o stricăciune pe care au făcut-o ăștia în Finder. În versiunile mai vechi de OS X, dacă selectai mai mult de 10 fișiere și apăsai Cmd I, atunci Finder îți afișa automat o singură fereastră, cea cu inspectorul. Raționamentul era că, de la un anumit număr de fișiere în sus, nu mai are rost să afișezi 'jdemii de ferestre de Get Info, pentru că (1) nu se mai înțelege nimic pe ecran, și (2) dacă userul dă din greșeală Cmd-I având 1000 de fișiere selectate, va avea parte de o surpriză tare nasoală.

Când văd chestii dintr-astea mă cuprinde subit un dor de Mac OS 9, Tiger, Leopard, Snow… :weary:

I-am blamat degeaba: am făcut niște teste suplimentare și am constatat că acea limită încă există, dar acum pare a fi de 35 de fișiere.

Asta este, mai mult pentru dimensiunea lor mă interesează. Mulțumesc.

Păi asta e de când lumea, mai urât e că ferestruica aia care apare la apăsarea CMD + OPT + I nu poate fi închisă decât cu mausul. Idiots :expressionless:

1 Like

Pai daca apesi Cmd+I nu e la fel? Aia poti sa o inchizi cu Cmd+W.

Păi nu e la fel, selectează tu mai multe fișiere, apasaă CMD + OPT + I și vezi dacă poți închide fereastra cum zici tu.

Așa-i, pentru că fereastra de informații e inactivă, e “în fundal” și nu poate fi accesată decît cu mouse-ul, nici măcar cu comanda de trecere la următoarea fereastră activă a aplicației.

Urît, acum am aflat. :smile:

Pentru o singura selectie Cmd+I are acelasi rezultat ca si Cmd+Opt+I. Probabil folosesti Cmd+Opt+I pentru a vedea cumulat dimensiunea mai multor fisiere intr-o singura fereastra. Intre 2 si 35 selectii.

Mi-e mi-a deschis pe tot ecranul cele 59 de dosare pe care am apăsat CMD + I. Ecranul arată ca cel al lui @Tudor; nu mai pun poză. Nu știu de unde e mitul cu 35.

Ideea de bază e că e implementat prost la Apple modul ăsta de afișare.

Mie la 44 de fisiere si foldere selectate am o singura fereastra cu Cmd+I. Am testat la mine cu fisiere si foldere diferite si fereastra cu sinteza apare doar de la 33 de selectii in sus. Indiferent ca sunt acelasi tip sau ca sunt diferite obiectele selectate.
Da, faza cu OPT e deranjanta mai ales daca esti obisnuit sa lucrezi din tastatura.

Heh, înseamnă că limita aia care la mine a fost 35 (valoare obținută experimental :slight_smile: ) este de fapt variabilă. În funcție de memoria disponibilă? De mărimea ecranului?

Exact. De amuzament am încercat și mi-a deschis 72 de căsuțe informative. La un ecran de 23" Nu cred că memoria ar avea un rol major la asta, mai degrabă suprafața de afișare.

La mine 33 de fisiere sintetizate au fost pe 13" pe Air.