Vizualizare două sau mai multe pagini - Pages

În Pages, vreau să văd pe ecran în același timp 2 sau 4 pagini (2 pagini una lângă alta) în funcție de nivelul de zoom pe care l-am ales. Este ceea ce face Word-ul automat (dacă este setat așa): aranjează o pagină sau două una lângă alta, în funcție de zoom. Ar fi foarte utilă setarea asta pentru mine, mai ales că încep să lucrez la tezele de dizertație.

Din câte am citit, Pages nu oferă asta. Există vreun hack/plug-in ?

Dacă ai început să scrii la disertație, deci serios, fă-ți un bine și ia Nisus. Sau Scrivener, dacă ai chef să înveți multișor (“steep learning curve”, cum se zice). Același lucru e valabil și pentru LaTeX, pe care ți-l recomand (numai) dacă scrii științe.

Nu de alta, dar una-două mai dai de probleme precum hyperlinks, note de subsol și alte chestii pe care Pages ori nu le face, ori le face prost.

Ai și Libre Office, nu-i chiar de lepădat, dacă nu te deranjează interfața și sentimentul că lucrezi pe ceva…nasol, primitiv, nu știu cum să zic (deși nu e deloc așa, dar lasă impresia).

Sigur, acuma vorbim în ideea că vrei să-ți vezi teza cu cîte mai multe pagini odată, nu că „sursa” e o pagină și teza alta, să știi unde (nu) pui ghilimele și „apuzi”. :smiley: (Glumesc, desigur.)

Nu m-am apucat încă de ele, urmează foarte curând. Din păcate nu am timpul necesar (și nici răbdarea) să învăț ceva nou. În alte condiții, sunt deschis la nou, dar anul ăsta o să zic pas și o să merg pe drumuri cunoscute. Am de făcut două dizertații (urmez în paralel două programe de master) și ultimul lucru pe care mi-l doresc sunt necunoscute/piedici/probleme.

Domeniul este socio-uman, deci nu am formule și nu am nici note de subsol (folosesc sistemul de citare Harvard, ajutat de CiteThisForMe la care mi-am cumpărat varianta premium). Licența mi-am făcut-o în Pages, exportată în PDF.

Și da, vreau să văd teza MEA pe 2/4 pagini, altfel ar fi simplu: split view Pages/Word sau Pages/Preview.

Totuși, te sfătuiesc insistent să încerci sau să cumperi direct Nisus. Mai ales dacă ai folosit Pages de pe vremea cînd era mai puternic, Nisus nu va aduce aproape nicio necunscută. Îți poți face o idee chiar din interfață, cu „sertarul" ăla lateral, cum avea Pages.

Apropo, cum mai ziceam altcuiva, Apple a lăsat la liber iWork '09. Dacă ai experiență, poți lua și folosi Pages vechi.

Pe de altă parte, dacă doar asta te deranjează, cu văzutul paginilor, poate poți trece peste, din moment ce alternativa ar fi să schimbi programul…?

Mersi, o să-l încerc și, dacă este ok, îl și cumpăr. Mai sunt în Pages câteva lucruri care îmi lipsesc, ca de exemplu “format painter” (măturica), ușurința cu care se face personalizarea unei numărători (ex: A.II.5 cu subcategorii A.II.5.1 - A.II.5.10). Mai sunt și altele de care m-am lovit în timp dar care nu îmi vin în minte acum.

Pot să trec peste partea cu vizualizarea mai multor pagini, dar mă gândeam că există un hack/plug-in etc.