Vizionare și download de pe YouTube pe Mac PowerPC sau Intel

Dacă vreți o unealtă simplă și gratuită pentru a descărca filme de pe YouTube, atunci încercați soluția descrisă aici. E vorba despre o aplicație AppleScript numită PPC Media Center, mai exact un wrapper GUI pentru youtube-dl. Are trei opțiuni: salvarea filmului, vizionare streaming cu QuickTime sau conversia sunetului în format MP3 (opțiune utilă pentru videoclipurile muzicale).

Pun și linkul direct, ca să fie: download PPC Media Center 5.0 Universal. Merge pe toate Mac-urile, și pe cele noi, și pe cele mai vechi. DMG-ul conține și instrucțiunile pentru instalare.

De ce am pus acest topic la categoria Retro: pentru că în momentul ăsta este singura aplicație PPC care mai poate descărca fișiere de pe YouTube. După modificările făcute de Google săptămâna trecută, nici MacTubes și nici YouView nu mai funcționează. Mac-urile cu procesor PowerPC au probleme la vizionarea filmelor în browser, așa că e de preferat să le descarci și să le vezi cu VLC sau QuickTime.

1 Like

Mai merge aplicatia in Mojave? Mie dupa adaugarea url si click pe butonul Save imi da eroare (dupa ce incepe procesul)

Merge, dar trebuie să descarci și să instalezi o versiune nouă a programului youtube-dl. Îți explică aici cum se face, e o comandă dată în Terminal.

In prezent folosesti tot programul acesta pentru download video sau altceva?

Da, merge… trebuie să ai răbdare să faci toți pașii. Problema ar fi că, odată lansat QT, nu are sunet dacă îi dai să ruleze adresa de URL, dar imaginea este superbă. Dacă descarci fișierul este OK.
P.S. Sunt în Mojave la zi.

Mai folosesc din când în când Airy pentru descărcat de pe YouTube.

Am intrat pe YouTube si acolo merge PPC Media Center fara nici o interventie. Probabil site-ul anterior avea o protectie la descarcat.