Vivaldi, un nou browser

Dacă v-ați plicitisit de cum arată Safari, Firefox, Chrome, a apărut acum câteva zile Vivaldi. Se poate descărca, e Technical Preview, dar arată diferit de celelalte. Și mi se pare că se mișcă și bine :slight_smile:

Da, îl ochisem, era anunțat de ceva timp. Mai are unele probleme, dar îmi place, e pe linia noului look Yosemite-W8
i-am dat să importe datele din Safari și s-a blocat, iar ventilatorul s-o ia în sus.

Cei de la Ars Technica au un mic review pentru Vivaldi.

Flăcăul de la Ars Technica ignoră alte cîteva navigatoare f. bine făcute, care nu au intrat pe marea piață din cauza competiției marilor mahări: iCab, OmniWeb, Roccat, TorBrowser, Opera. Nu e deloc puțin, nu pricep de ce enumeră numai patru. Am senzația că și ăsta e un „specialist” făcut peste noapte.

Poate se referea la browserele mari, cu influență în prezent, pentru că nu au zis nimic nici de Netscape. De Opera pomenește de mai multe ori în articol. Ca să fiu și eu cârctaș, TorBrowser nu e un browser de sine stătătotr, e doar un Frefox ușor modificat :smile:

Întotdeauna e bine când cineva vine cu idei noi, dar în realitate era browserelor alternative, cu facilități pentru geeks, a cam apus. Nu că browserele alternative ar fi avut cine știe ce succes (Opera nu cred că a ajuns vreodată la 5% cotă de piață). Dar acum importante sunt alte chestii, cum ar fi sincronizarea datelor între device-uri. Din acest motiv nu am cum să folosesc altceva decât Safari, pe Mac și pe iPhone.

După părerea mea, nu de un nou browser are nevoie web-ul, ci de o reinventare a tehnologiilor. O trecere de la vechiul ecosistem HTML/CSS/JS la un nou tip de web apps, mai moderne și mai ușor de construit.

Fără doar și poate așa este, e nevoie de un sync global. Din acest punct de vedere, există aplicații 3rd party care se comportă f. bine chiar pe 3-4 platforme, cum ar fi SimpleNote sau Evernote. Sper ca și Vivaldi să știe așa ceva în forma finală și să facă sync inter-platforme. Interfața îmi place f. mult

Acum două zile a apărut Vivaldi 1.0. Drăguț.

Chiar foarte drăguț, eu l-am folosit și pe variantele prefinale.