VipRiser, un printer virtual pentru crearea fișierelor PDF

Am găsit astăzi (încă) o aplicație drăguță și gratuită pentru conversie în format PDF prin metoda tipăririi la o imprimantă virtuală:

http://www.macupdate.com/app/mac/35288/vipriser

Ca plusuri față de alte aplicații similare:

  • compatibilă cu Automator
  • știe AirPrint, ceea ce înseamnă că puteți face PDF-uri direct de pe iPhone sau iPad.
1 Like

Una din chestiile faine la OS X este suportul pentru Print to PDF cam din orice aplicație, fără a fi nevoit să instalez softuri suplimentare, cum făceam pe Windows. Softuri care ulterior fie treceau pe bani, fie erau abandonate și în fiecare an trebuia să caut o alternativă.

Dar dacă știe AirPrint și poate face PDF de pe un iDevice, e o chestie utilă VipRiser.

Eu am folosit, cu succes, PDFWriter, am avut de salvat ca PDF sute de fișiere .doc create de colegii mei. Pe ăsta nu l-am testat, l-am pus acum juma de oră, dar nu pricep unde salvează fișierele. Tudore, unde le pune?

Pe desktop, dar se poate modifica directorul în preferințele aplicației.

Print to PDF nativ din OS X este perfect pentru utilizare ocazională. Dar cu un printer virtual cum e VipRiser poți face chestii mai avansate, cum ar fi să tragi zece documente Word în fereastra „imprimantei”, care le convertește apoi pe toate în PDF.

O chestie de care mă lovesc deseori atunci când folosesc Print to PDF în Word este asta:

Se întâmplă atunci când footerul este în afara zonei tipăribile a imprimantei mele reale (un HP). Print to PDF este o imprimantă virtuală, dar tot ține cont de imprimanta reală selectată. Cu VipRiser am scăpat de asta.

O voi testa mai atent zilele astea. Am observat că există două utilitare, de fapt: VipRiser și Print to VipRiser. Eu am fost relativ mulțumit de PDF Writer, merge bine pe batch print, dar am observat că fișierele rtf, care la mine sunt create aproape toate cu Nisus, nu ies bine și nu am reușit să rezolv problema. Nu e ceva vital, merge. Fișierele doc însă ies bine.