Utilizator Windows. Recomandati Mac?

Seara buna! As avea nevoie de cateva răspunsuri. Multumesc celor care doresc sa ma ajute!

  1. Utilizeze Windows, as dori sa trec pe Mac. Recomandări acest lucru?
  2. Ce fac cu Mac? Voi folosi mult Word, si voi viziona ceva filme. Nu in ultimul rand, as vrea sa vizionez tv online din Ro (acum ma aflu in afara tarii). Din experienta voastră, pot face aceste lucruri cu Mac? Multumesc, Ciprian.

Ești pe un forum al unei comunități care folsoește Mac-uri, tu cam ce crezi că îți vom spune? :smiley:

Există varianta pentru OS X a pachetului Office, în mod normal nu ar trebui să ai o problemă în a folosi Word pe OS X. Dar dacă scrii, ai noroc, pe OS X există mai multe aplicații oarecum similare cu MS Word, mult mai… drăguțe.

Pentru filme, poți folosi VLC, merge excelent și pe OS X. Filme online, bănuiesc că prin browser, îți sugerez Chrome, la fel, nu ar trebui să ai probleme.

Servus, Claudiu! Multumesc pentru un reply atat de prompt! Despre tv online (cool tv.net, spre ex.), ai ceva experienta? Se poate vedea ca pe Windows?
Thx, Ciprian

Păi ți-a cam răspuns Claudiu. Nouă ne place OS X, ceea ce nu înseamnă că trebuie să placă tuturor. Eu nu am mai folosit Windows de peste 10 ani, nici nu mai știu cum arată.
Cel mai bine ar fi să te duci la un distribuitor Apple și să butonezi acolo un produs Apple, poți face asta.

Văd că site-ul de care zici folosește SopCast. Nu am experiență nici cu cool tv, nici cu SopCast, așa că nu știu ce să-ți spun. Dar văd că și versiune pentru OS X, așa că poate va merge.

Pt TV online:
http://delicast.com
http://wwitv.com/new_tv/index.html
etc.

Se poate folosi și cooltv și orice alt site pe care-l deschideai cu Internet Explorer și Sopcast. Procedeul e ușor diferit, dar n-aș zice că e greu. Dacă vrei detalii concrete: Descarci Sopcast Player (pe care îl ai și în Windows, de altfel, varianta standalone) și, cum niciun browser de Mac nu suportă Sopcast ca plugin, trebuie să deschizi pagina respectivă (de cooltv, de exemplu) cu orice browser și să dai View Source. Acolo cauți după “sop://” și vei găsi o adresă pe care o iei cu Copy-Paste și o adaugi în Sopcast Player și gata.

Alternativ, există destule site-uri cu stream-uri Flash (de deschis în Chrome, de exemplu) sau cu link-uri care-ți lansează direct player-ul Sopcast.

În principiu, morala e că poți face și pe Mac aproape orice poți face și pe Windows. Există diferențe, desigur, dar dacă te adaptezi ușor sau ești dornic să înveți, nu cred să existe dificultăți de nedepășit.

Salut.Si eu unul am cumparat ptr mine un imac de 27 inch,a fost un moft.La inceput e ff greu cu sistemul de operare,practic incepi de la 0,dar incet incet inveti,si am mai citit si pe aci pe forum,un pic pe youtube de unde am invatat cum sa pun windows 10 pe imac,deci am dual boot ios si windows 10.Ce sa zic e frumos si ppoti sa vezi si filme online,eu unul vad filme online pune 1 film pe zi nou,de pe un site din romania.

Am incercat sa fac ce ai spus, am downloadat Sopcast Player dar nu vad unde as putea sa adaug aceea adresa cu ‘‘copy-paste’’. Si nici nu am vazut optiune pentru ‘view source’’ pe pagina celor de la Cool-Tv. Un ajutor suplimentar ar fi binevenit.

Multumesc!

E adevărat, m-am exprimat în termeni un pic generici și ușor vagi.

(1) Deschizînd pagina de cooltv, alegi postul pe care vrei să-l vezi (asigură-te că e stream de Sopcast, nu Flash). Să zicem cu Safari, ajungi la ceva de genul ăsta:

(2) Click dreapta undeva “pe teren neutru”, să nu fii într-un frame al paginii. Dacă te uiți atent, vezi că în stînga bucății în care ar trebui să fie video e negru simplu, iar mai la margine, ca de altfel tot fundalul, e “cu stele”. Dă click dreapta în margine de tot, să zicem, să fii pe o bucată de fundal “cu stele”. Alege Show Page Source.

(3) Ți se deschide o bucată în partea de jos. În aia dă search după “sop://” și copiază toată adresa. Ar trebui să fie ceva gen sop://20.422.213.21:1239, adică un fel de IP, apoi două puncte, apoi 4 cifre.

(4) Deschide Sopcast Player și dă File > Open sop URL (alternativ, cmd + U). Pune acolo adresa copiată.

(5) Gata. Dacă nu merge, poți fi sigur că nici pe Windows cu IE nu ar merge, e stream-ul stricat.

P.S. Alternativ, să nu cauți “terenul neutru” de care zic, mergi în preferințele Safari, la Advanced bifează Show Develop menu in menu bar și acum, fiind pe pagina cu pricina din cooltv, du-te în bara de meniu la Develop > Show Page Source (alt + cmd + U). Asta îți dă sursa pentru toată pagina, nu doar a frame-ului unde ai fi click-uit.

Multumesc mult de ‘‘tutorial’’ dar toate bune si frumoase pana sa gasesc acea adresa. Nu am gasit nimic care sa corespunda exact care sa corespunda, cu ceea ce ai descris pana acum.

Ah, scuze, greșeala mea. E sub ce ai marcat tu, cea cu sop://broker.sopcast.com:[4 cifre]/[mai multe cifre].

În principiu, dacă-mi amintesc bine, pot arăta diferit adresele de Sopcast, adică ori cu cuvinte, ori cu cifre, gen IP. Dar în general, tot ce începe cu sop:// e bun, de-aia am și zis să cauți după secvența asta.

Uite istoricul meu:

1 Like

Acum le incerc sa vad care merge, multumesc mult mult de tot. Mai mult ca sigur nu ma descurcam cu asta :slight_smile:
P.S. Vad ca la unele merge acel URL la altele nu, dar nu se incarca deloc. Oare sa nu fie bun Sopcastul?

Dacă nu merge, e stream-ul offline sau slab, n-ar merge nici pe Windows, niciunde. E “de la ei”, adică trebuie căutat altă sursă.

Dacă ești obișnuit cu Windows, e foarte bun, rapid etc. Mai ales Windows 10.
Dar dacă vrei musai Mac… și ăsta e la fel de rapid.