Utilizare baterie Mba

Va salut . Am si eu o nelamurire in legatura cu durata de utilizare a bateriei la un Mba . De curand am gasit un serial care imi place si ma uit la el online . Am observat ca daca nu mai folosesc folosesc display-ul laptopului si il conectez la televizor prin intermediul unui cablu , opresc luminozitatea displayul ( sa nu mai consume bateria degeaba ) incep ventilatoarele sa porneasca ( si este prima oara cand le aud si eu in rest este foarte silnetios ) si tine bateria foarte putin respectiv dupa 100 - 110 minute se inchide . Daca nu il conectez la TV dupa 120 de minute de vizualizat mai am 90 % bateria . Este normal ? Nu ar trebui sa consume mai putin tinad cont ca nu mai consuma si displayul ?
Multumesc

Da, deoarece placa grafică muncește mai greu pe tembelizor / monitor extern, mai ales dacă e de rezoluție mare, decât pe monitorul intern. Nu numai monitorul consumă bateria, ci o suită de alte procese.
Acuma mi-e greu să spun dacă e normal sau nu să se învârtă prea repede ventilatoarele, dar dacă se muncește la greu înăuntru este cât se poate de normal.

Multumesc frumos pentur raspuns . Atunci nu ma mai ingrijorez.