Upgrade SSD Macbook Air 2013

Buna ziua,

Sunt membru nou pe forumul dvs. si aceasta intrebare o am de ceva timp, sper ca ma puteti ajuta si indruma.

Am un MacBook Air din 2013 de care sunt foarte multumit. Singura problema este SSD-ul de 128 Gb care mi se pare foarte mic pentru ce am eu nevoie. Am si o memorie externa, dar fiind student si avand nevoie foarte mult de portabilitate, nu ma incanta foarte mult.

As dori sa fac un upgrade SSD-ului actual cu unul de cel putin 200 de Gb ( as dori sa folosesc si Windows pe el, din cand in cand).

Puteti sa ma indrumati catre anumite SSD-uri care s-ar preta pe acest mac? Am nevoie de viteza de scriere cel putin egala sau mai mare cu cea de pe actualul SSD.

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri,

Ciprian

SSD-urile pt MBA și rMBP nu sînt din cele „uzuale” de 2,5 inci, deci sînt f. scumpe, vreo 800 de lei cred. Nu știu dacă merită. Ți-aș sugera să iei un card de 128 GB/250 GB pt aparate foto, care intră în fanta aia laterală. Există modele speciale pt mac-uri, care nu ies în afară.
Problema este cunoscută, numai că alternative rezonabil de ieftine (sau rezonabil de scumpe) nu prea sînt. Este și o chestiune de buzunar, dacă nu contează suma, ia un SSD de 250.
Eu, dacă aș avea nevoie, aș lua așa ceva.
După cum observi, cel mai bun raport capacitate/preț este la cele de 250 GB, nu la 512: 2 x 250 < 1 x 512.

Multumesc frumos de raspuns.

Intre timp, am re-reluat subiectul si am gasit pe olx pe cineva care vine memorie PCI 256GB de pe un MacBook Air la 800-900 lei cred, si cea de 512 la 1700. Ma gandeam la cea de 900 de lei.

Referitor la ideea cu cardul de 256, modelul acela special care nu iese inafara este cel dat in linkul de tine? Memoria Kingston? Daca da…pare si aceasta o alegere buna. Imi poti spune te rog diferenta de pret dintre cele 2 memorii de 256 in ce consta?

Multumesc anticipat!

EDIT: Mi-am raspuns la intrebare singur, cardul mai scump are viteza de scriere mai mare.

Nu, linkul meu duce la un card găsibil la noi, nu știu dacă pcgarage ori emag ori cel aduc așa ceva, special pt mac-uri.
Deci cere cît știam și eu, dar parcă e cam sus pt ceva s.h., mai ales că nu poți testa dacă merge OK pînă nu-l pui înăuntru.
Cu două carduri de 250 GB + SSD-ul de 120 GB ai avea suficient spațiu de stocare: sistemul pe SSD, restul pe carduri. Dacă iei din cele speciale pt mac-uri, și mai elegant. Dacă nu găsești la noi, găsești sigur pe amazon.co.uk sau amazon.de, multe firme trimit și în RO, ajunge foarte repede, între 1 și 5 zile de la plasarea comenzii.
P.S. Dacă ai nevoi pro, mai degrabă vinde acel MBA așa cum e și ia-ți un MBP non-retina, eu am așa ceva, cu sistemul de pe un SSD de 250 + HDD #2 de 2 TB în locul unității optice. Este deosebit de confortabil așa. Ca s.h., găsești destule f. bune cu sume cuprinse între 1500 și 2500 lei, eventual mai sus dacă e aproape nou.
P.S. 2. Pt MBA ai așa ceva, adaptor pt a pune în el orice micro SD card.
Sau așa ceva.

Stie cineva sa-mi explice cum (si daca) functioneaza asta? Pentru un Air, bineinteles.

Păi e invers, convertește conectorul pt HDD/SSD de 2,5 inci la cel de MBA. Un asemenea SSD „special” încape în locul unui de 2,5 inci, nu și invers. Ce vrei să faci cu el?

Mi-am schimbat laptopul, iar asta nou are SSD de 120 GB.
Ma gandeam sa-i schimb SSDul cu unul mai mare, dar fara sa ajung la varianta cu SDXC.
Dar nu cred ca voi avea nevoie; fiind o intrebare mai mult din curiozitate.

Dacă ai Air, singura modalitate este fie un SSD compatibil cu Air sau lași totul pe loc și iei pastila aia de 250 GB.

Da, ai dreptate. Multumesc pentru raspuns. Am crezut ca e o varianta ajutatoare si ieftina chestia aia.
Voi ramane la varianta actuala - nu fac nimic. Imi sunt de ajuns si aia 120 GB :slight_smile: (in caz de…ajung la pastila).

Iti recomand sa folosesti acest card. Eu sunt foate multumit de el, il tin tot timpul in laptop, e foarte rapid si se simte diferenta de memorie :slight_smile:

Si sta putin in afara laptopului?
Ca la el ma uitam, dar am aflat ca cele nededicate ies putin in afara laptopului si trebuie sa-l scoti cand il bagi in geanta.

Da, evident, stau în afară, așa stau toate uzual. Cele dedicate sunt cu circa 5 mm mai scurte și aduse la nivelul muchiei laterale. Nu trebuie neapărat scoase, dar este foarte probabil să iasă în timpul transportului și să apare mesajul enervant că discul X a fost ejectat necorespunzător.

Se poate face upgrade cu SSD de PC