Upgrade iMac 2015 la i7

Salut.Detin un iMac din 2015 27" 5k, procesor i5 3.3 Ghz ( i5 6600 ), 32 GB RAM si am incercat upgrade ul la i7 6700k 4Ghz, dar totul esuat din cauza ca am BlackScreen cu acest procesor.Ambele procesoare sunt skylake lga 1151.Va multumesc

S-ar putea sa fie o problema de microcode/firmware.
Incearca cu un procesor din aceeasi generatie/serie. Faptul ca au acelasi socket nu inseamna nimic.
Acel model de iMac a fost produs si in configuratia cu i7 6700k?

Da. A fost configurabil si cu i7 6700k

Daca l-ai reasamblat corect, poti incerca sa resetezi nvram si smc.

:thinking: dubios…

Din câte știu eu, upgrade-urile de componente hard pt produsele Apple, pe vremea când se putea face acest lucru, trebuia urmate (sau precedate?) de „flash-uirea” componentei upgradate. Erau niște proceduri mai muilt sau mai puțin complicate. Cred că se găsesc instrucțiuni pe net, trebuie căutat. Nu cred că simpla înlocuire a unei componente cu alta, pe secvența asta, rezolvă problema. Nici RAm-ul nu se putea schimba oricum, ci numai cu acele modele compatibile.

Sincer, am cautat dar nu gasesc nimic concret. Ma poti ajuta?

Nu, nu m-am încumetat niciodată să fac așa ceva, deoarece știam că nu e o simplă înlocuire de componente hardware. Îmi pare rău că nu te pot ajuta concret. Dacă ai fi scris înainte să faci, te-aș fi avertizat că nu va fi simplu. Te-aș îndruma la site-ul ifixit.com. Dacă deduc bine ce model ai, ar fi acesta:
iMac Intel 27" Retina 5K Display (Late 2014 & 2015) Repair - iFixit

Concret, este un filmuleț aici:

Ifixit are mai multe tutoriale pentru inlocuirea procesoarelor la imac. Unele comentarii la tutoriale descriu problemele intimpinate.
Lectura placuta.

Tutorialul ăla filmat la care am pus link indică o operație complicată. M-am uitat și eu, pe săritelea. Acolo nu specifică nicio flashuire suplimentară, ca atare, dacă nu merge: contact prost undeva (la câte componente se demontează acolo…), procesorul stricat (e nou? e scos din alt mac?) etc.
Presupunând că ar fi un simplu contact prost undeva, iar componenta e bună, atunci ar trebui reluat procesul. Zic și eu.

sunt 100%sigur ca procesor a fost pus pe placa destul de corect fără a mișca pinii plus celelalte componente legate așa cum trebuie. am revenit de fiecare data cu procesorul vechi și funcționează cu procesorul nou am BlackScreen.procesorul nou funcționează corect

Nu înțeleg ultima parte e comentariului. Deci funcționează cu procesorul vechi, dar cu cel nou ce este? are black screen, da? după care spui „procesorul nou funcționează corect”. Deci funcționează sau nu? Eu înțeleg că nu, altfel nu ai fi deschis discuția.
Dar ești sigur că procesorul i7 este bun? Este nou? Are garanție? Sau a fost scos din alt mac?

scuze ca nu m-ai înțeles. procesorul nou funcționează pe alt pc.

procesorul nou îl pun pe iMac și am Black screen. nu luam în calcul ca nu pun bine procesorul sau alta componenta pt ca am pus procesorul vechi și funcționează

I have 2 green LED’s on the logic board, but nothing on screen and it will loop on and off. Any idea what I did wrong in reassembly? Thanks

Adrian Pagano - Aug 29, 2018

aceeași problema am și eu

Acum e clar. Atunci pare o chestiune de compatibilitate, pe site-urile americane în engleză ai mult mai multe șanse să expui problema și să găsești un răspuns.

posibil desi multe upgrade uri la i7 6700k sunt făcute de către users fără probleme.oricum m am dat bătut.voiam un plus de putere pt ca fac editare foto

Aș zice, din cele ce spui, că ar fi o chestie de compatibilitate. După părerea mea, în condițiile date, nu cred că merită efortul, mai ales că ai 32 RAM, eventual ai putea pune 64 RAM, asta ajută la editări de fișiere foto.
Deși modelul este încă în zona „supported”, este probabil că anul viitor va intra în zona „vintage”. Poate este momentul să-l vinzi și să iei un iMac nou sau un mini sau un studio. Un mini pe configurațiile superioare (M2 pro - 32 RAM) e scump, e drept, după cum scump a fost și acest model la vremea lui. Un mini cu configurație superioară sau un studio, orice configurație + monitor 27 inci te duc deja mult mai sus decât acel iMac.
Eu aș zice să-l folosești așa cum este cât timp face față cerințelor sau să-l vinzi cât timp mai poți lua pe el un preț rezonabil și să dai diferența pe un mac nou.

se mișcă extraordinar de bine în tot ce fac pe el.partea de export îl cam pune în dificultate în Timpul de așteptare.am lucrat în trecut cu M1 atunci când a apărut pe piața, erau probleme de compatibilitate a programelor etc și asta m-a făcut atunci sa renunț la acea configurație. posibil ca-n viitor, după cum ai spus și tu, sa achiziționez un M3.Va mulțumesc

Da, așa este, unele programe „grele” nu au fost compatibile cu M-urile în faza inițială, dar acuma sunt sigur că sunt. Verifică. Oricum, Apple nu va reveni la Intel în viitorul previzibil.
P.S. Am citit review-urile și testele pt iMac M3, sunt destul de reținute, deși – per total – nu zic nimic de rău. Părerea mea, dacă pricep bine ce nevoi ai, este că te-ar aranja mai bine un upgrade la Mac Studio ori la Mac Mini configurația superioară. Ăstora le poți pune 2 monitoare după nevoi (Studio-ului îi poți pune 4, la rigoare). Recenziile la Studio sunt, toate, extrem de laudative. Eu am un mini M1 cu 16 RAM, suficient pt nevoile mele.