Upgrade hard MacBook

Salut! Am un macbook air din 2015 cu ssd de 128 gb. credeti ca are are most sa incur sa inlocuiesc ssd cu unul mai mare sau sa folosesc un hdd extern pt stocare poze, muzica, etc. sincer, e mult mai comod sa le ai pe toate in laptop

Rost ar avea, doar va fi mai capacitiv, problema este că va fi un cost mult prea mare. SSD-urile pt Air sunt extrem de scumpe. Lasă-l așa și mergi pe stocare externă. O soluție elegantă sunt și „pastiluțele” SD, unele sunt special făcute pt MBA, dar și acestea sunt f. scumpe. Cele uzuale ies un pic în afară, dacă au 256 GB tot scumpe sunt.

in cazul asta stau linistit. exista cumva hdd extern cu thunderbolt ? sincer, nu am folosit niciodata tipul asta de conexiune…doar usb 3.0. de unde as putea cumpara?

ideea este ca imi place foarte mult aplicatia POZE si IMOVIE si e greu sa am mereu grija sa actualizez bibliiteca de pe hdd extern sau sa copii in laptop pozele care imi trebuie pt imovie.

Există, din cîte știu, doar că nu știu dacă se justifică prețul. Caută pe site-urile gen e-mag ori pcgarage ori pe amazon.co.uk ori …de, multe firme trimit și în RO.
Eu deduc, din câte scrii, că nu faci backup. Backup înseamnă că ABSOLUT TOT ce ai UNICAT pe discul intern + (cazul tău) discul exterm (când îl vei avea sau acele „paastiluțe”) trebuie dublat pe un disc extern. Așadar, tu ai avea nevoie de 2 discuri externe: #1 pt a extinde capacitatea celui intern și #2 pt a face backup al discului intern + discul extern #1. NU sta fără backup, este singurul mod de a salva tragedii dacă pică discul intern.

folosesc mba cam de 1 an jumate…inca mai are multe necunoscute pentru mine… as tine pozele stocate in el insa capacitatea este redusa si nu mi-am permis ori mi sa parut ca nu merita unul cu capacitate mai mare…acum ma gandesc serios daca sa cumpar un imac…acolo este hdd de 1 tb. in mba nu am mai nimic…cateva fisiere dupa care nu plang…cele mai importante lucruri sunt amintirile mele…poze si filme si tot caut solutii pentru stocare si organizare. folosesc google photo insa la dslr incarca destul de greu si depinzi de net sa le vezi… sincer imi place cum sunt organizate in POZE si am creat o biblioteca pe un hdd extern…dar parca simt ca imi scapa ceva si nu imi dau seama ce…

Cu iMac treci pe zona desktop. Chiar și așa, un disc extern pt backup este musai. Părerea mea este să nu iei iMac NUMAI fiindcă ai nevoie de spațiu de stocare mai mare. Nu mai ai nevoie de mobilitate? Sau acel iMac ar fi al doilea mac?
Indiferent de ce soluție alegi, a face backup face parte din lucrurile ce trebuie făcute și indiferent de sistemul de operare folosit. Acel iMac are și el nevoie de backup, nu?
Pt volume mai mici, ai și soluția „norilor”, inclusiv prin a plăti o sumă x, nu prea mare, pt a stoca gigi de date.

Pentru necesitati de stocare mari cel mai bun e un HDD extern (sunt alea pe 2,5’’ la capacitati mari si pret ok pe tb), pentru capacitate mai mica de stocare sunt stick-urile alea de 128 de gb (gen sandisk ultra fit sau samsung fit) care ies foarte putin in evidenta. Norii sunt pentru capacitati si mai mici sub 64 gb.
HDD portabil gasesti la 3-400 (2-3 tb), stick usb de 128 gb la 150-190 lei. Atentie la formatare. Citeste putin inainte daca vrei sa il folosesti si pe windows.
iMac are o hiba ( la cele mai ieftine variante), HDD de 5400 rpm. O fi el de 1 tb , dar viteza de lucru e sub un Air cu ssd. Destul de mult sub. Sunt si plusuri si minusuri la ttecerea de la Air la iMac. Principalul minus e portabilitatea si capacitatea de a lucra in timpul penelor de curent, ca si plus e ecranul mai mare.

Da, dar acele HDD-uri din iMac se pot schimba cu un SSD de 2.5 inci, care au un preț rezonabil deja (deși s-au scumpit față de anul trecut, nu știu de ce, nu e vorba de cursul valutar), iar acel HDD devine disc de backup, o cutie pe USB 2–3 este ieftină.

sub nicio forma nu as renunta la Air. doar ma gandeam sa nu il omor cerand prea mut de la el

Adică? Ce ceri așa mult de la el? să știi că îi poți conecta un monitor exterior și astfel ai o stație de lucru cît se poate de mișto, să zic așa, iar cu o tastatură și un maus, pe USB ori pe BT, ești aranjat perfect.
Poza de mai jos nu e cu Air, dar situația este identică.