Upgrade Baterie MBP mid2012

Se merita o baterie noua in conditiile in care bateria mea arata cam asa…

Cu luminozitatea ecranului la 75% bateria tine maxim 3 ore doar browsing, pe video aprox 1,5h spre 2h. Intrebarea este daca as mai putea castiga macar vreo 2h in acelesi conditii de utilizare cu o baterie noua?
Multumesc

După cum clar indică Coconut Battery, culoarea portocalie indică o baterie pe ducă. Din acest moment încolo, degradarea va fi rapidă, așa că – la un moment dat – va trebui să o schimbi. Partea cea mai bună a secvenței este că, la generația aia, bateria se schimbă foarte ușor, o poți face singur. Ai grijă ce model comanzi, e bine să le trimiți și nr de serie al mac-ului, să verifice ei dacă e compatibilă.

1 Like

O voi schimba, MBP-ul functioneaza foarte bine si mai are viata in el…
Multumesc pentru sfaturi si pentru cel cu upgrade-ul la Catalina :slight_smile:

Nu era vorba dacă funcționează bine sau nu, era vorba de baterie. Ajunsă la jumate capacitate după x ani (e cea cu care a venit jucăria, probabil), de acum încolo se va degrada rapid. Dacă folosești jucăria mai mult ca desktop și nu ai nevoie de autonomie prea mare, nu e nevoie de baterie nouă, cel puțin nu imediat. În orice caz, nu lua baterie (numai nouă, nu te complica cu s.h.) ca să o ții în sertar, se degradează prin nefolosire, ia-o în clipa când te-ai decis să o schimbi.

1 Like

MacBookPro QuadCore i7 Mid 2012 fiind 2 in familie, a venit vremea schimului de baterie.

Ar recomanda cineva baterie 3rd party mai ieftin decat originalul, dar si care merita incredere?

Dacă vrei să o schimbi singur, vezi ce oferte ai în România, vei avea garanție un an. La fel și dacă o comanzi pe amazon, doar că acolo e cu transport internațional, returul îl suportă cumpărătorul. Așa a fost în cazul meu, cel puțin, dar au schimbat-o după 10 luni. La urma urmelor, să dai 50 lei pe transport, să zicem, și să vină una nouă bună care va ține 3–4 ani este încă OK.

Există service-uri care schimbă ele bateria și acordă ele garanția de un an. Nu există recomandări aici, vezi ce convine și decizi. Costurile vor fi, probabil, în jur de 350–450 lei. Ce e mai jos de 300 va fi, probabil, de o calitate mai slabă, dar nici asta nu e sigur.

Ca referințe, ar fi:

Radical Service

Celo.ro

appleking.ro

etc.

Merci. Am intrebat aici dupa ce celo.ro mi-a confundat modelul cu MBP retina 2012 mid…

Ceilalti n-au avut decat la modele mai recente, sau doar la pret brutal:
https://appleking.ro/baterie-pentru-apple-macbook-pro-15-a1286-anul-2011-2012-cod-baterie-a1382

Ce ziceti de astia?

Au si mai scumpe, dar n-as da jumate pret la cat am cumparat MBP-ul:

Dacă au confundat, posibil să nu fi transmis precis ce model ai, uneori este un detaliu relevant. celo.ro este o firmă specializată pe Apple, am folosit și eu serviciile lor. Fix shop pare a avea prețuri decente.

Dacă ai luat un MBP la un preț de nimic s-a datorat și stării bateriei. Și eu am vândut prost un MBA M1 tot din cauza bateriei, dar nu avea rost să mă mai chinui să o schimb, tot prost vindeam jucăria.

P.S. A doua baterie, mai scumpă, de la Fix shop are capacitate mai mare. Tu apreciezi dacă merită diferența în funcție de cât de relevantă este autonomia între încărcări.

Foarte precis am transmis la celo.ro ce model am, folosind chiar link-ul de everymac, si la inceput, si dupa confuzia lor. Reproduc fragmente din corespondenta:

2026-05-06:

Bună ziua,
Îmi cer scuze pentru eroarea anterioară.
Am verificat din nou situația, iar din păcate, la furnizorii noștri nu mai sunt disponibile baterii pentru modelul respectiv de MacBook.

Buna ziua!
Al meu e model non-retrina QuadCore mid 2012, cum am scris si in mesajul initial:

2026-05-06 08:47:

Bună ziua,
În urma verificării informațiilor primite, vă putem confirma că pentru modelul dvs. de MacBook dispune de baterie.

2026-05-05 16:49:

Buna ziua!
Ma interesez pentru baterie 3rd party sau refurbished la MacBookPro 15" 2012 mid unibody acesta:
MacBook Pro "Core i7" 2.3 15" Mid-2012 Specs (Mid-2012 15", MD103LL/A, MacBookPro9,1, A1286, 2556*): EveryMac.com

Ei, oameni suntem și mai greșim, inclusiv cei de la celo.ro. Important este să rezolvi problema.

Desigur. Tocmai de aceea as evita crearea altor probleme decat sunt deja: sa comand ceva nepotrivit din cauza superficialitatii altora, sau sa comand o baterie scumpa care nu-i mai buna decat una la jumate pret…

Acuma, ce să zic? Teoretic, un preț mai sus ar indica o calitate superioară. Sigur, nu e o relație absolută. Eu aș merge pe ideea (este o sugestie) să duci jucăria la un service și să o schimbe ei, ai garanția minimă de un an.

Ce înseamnă „baterie bună”? Din păcate, nu poți stabili dacă e bună sau proastă decât după, să zicem, 10 luni. Dacă, după acest interval, bateria a căzut la, să zicem, 96 %, este o baterie (foarte) bună. Dacă a picat la (tot să zicem) 81%, cert este una (foarte) proastă, la un an va fi, cert, sub 80%. Am avut cazul ăsta acum ceva ani, am reclamat după 10 luni și mi-au schimbat-o cu alta. A fost OK cu cea schimbată.

De regulă, după ce faci o comandă și o primești, vine un e-mail și te întreabă dacă ești mulțumit de produs? Ce poți spune în cazul unei baterii? Nu poți, doar după 10–11 luni, când ești încă în garanție.

În general, niciun producător (nici Apple) nu menționează ce înseamnă „baterie bună”. Dacă, după acele 10 luni, a picat la 82%, să zicem, este bună? Eu zic că nu, posibil ca și Apple să spună la fel, dar nu este specificat niciunde că este așa. Dacă mă înșel, rog detalii unde este menționat acest detaliu.

Merci mult pentru explicatiile detaliate.