Update Pages, Numbers & Keynote

Nu pot face update niciuneia din aplicațiile Pages, Numbers sau Keynote. Când pornesc una dintre ele, îmi spune că este un update disponibil dar în AppStore la updates nu îmi apare nimic disponibil.

Pe dealtă parte, când caut “Pages” în AppStore îmi apare “update”. Apăs și nu se întâmplă nimic.

Habar nu am ce are și cum să rezolv problema. Idei?

Ce versiune scrie că ai instalate pt cele 3 aplicații? Dă un restart, poate fi un fals mesaj, mi s-a întîmplat și mie acum ceva timp, parcă tot cu astea.

Nu e fals. Am 5.6.2 și ultima este 6.0.5.

LE: Am descoperit problema. Este din cauză că nu am ultimul OS instalat. Ultimele variante de iWork nu sunt disponibile decât dacă ai instalat MacOS Sierra.

Vezi de ce orice detaliu este important?

Eu am alta problema legata de aceste achizitii. Nu le mai am pe calculator. Am vrut sa deschid un fisier si nu mai am pages pe calculator. Am incercat sa-l descarc si-mi cere bani. Ce s-a intimplat?
Si mai vroiam sa va intreb cu ce se deschid docx-urile pe un mac?
Va multumesc si va rog sa fiti ingaduitori cu mine deoarece sunt novice…

Ce mac ai? ce sistem rulează? ai Apple ID și, deci, cont Apple?
Pt docx folosește cel mai bine LibreOffice ori OpenOffice, gratuite. Deschid orice document doc, docx, rtf, odt.
Suita Apple Office ar trebui să o ai în AppStore,Purchases.

Încearcă în App Store/Purchased. Acolo ar trebui să găsești Pages/Keynote/Numbers și să le poți descărca fără bani.

Fișierele format .doc/.docx merg deschise și cu Pages/TexEdit numai că strică formatările de multe ori (mai ales pe cele complexe). Și se pot deschide, bineînțeles, cu Word-ul pentru Mac (din suita Office 2011 sau Office 2016 pentru Mac).

O variantă de compromis este încărcarea fișierelor în OneDrive și deschiderea lor în Word online. (caută Word online pe Google).

in Apple Store/purchased nu am pages. Am incercat sa descarc un word writer dar tot nu deschide toate caracterele. Cred ca am Mac OS Sierra ca sistem de operare pe un mac book air.Efectiv descarc documente si nu le pot deschide decat cu erori…nu stiu de ce mi-a disparut pages pt ca il aveam si apoi la o updatare de sistem a disparut si acum nu stiu cu ce sa-l inlocuiesc. Nice keynumbers nu mai am…

Parcă am stabilit că pt a deschide doc, dox, rtf poți folosi f. bine LibreOffice ori OpenOffice, gratuite. Pot deschide și fișiere xls ori Power Point, apoi edita și salva în ce format vrei, inclusiv cel original.
Dacă nu apar acolo, înseamnă că nu le-ai avut oficial și va trebui să le cumperi. Suita Apple este utilă doar dacă ai un ecosistem Apple (mac + iPad sau prieteni care au mac-uri și/sau iPad-uri), altfel trebuie mereu să imporți și să exporți în și din Pages ori Keynote. Dacă ai Apple ID și ai avut cont pe AppStore nu ai cum le pierde, ești sigur logată în AppStore?

Deci pe acelasi calculator am doua conturi de apple. Unul al fetei mele si celalalt al meu. I-am facul separat ei pt ca de cate ori imi suna telefone mie suna si calculatorul si trate mesajele mele puteau fi citite de pe mac (asta e o alta problema la care cer ajutorul…cum sa fac sa nu mai sune calculatorul cand suna telefonul…). Cand am intrat pe cóntul meu intr-adevar in purchase am gasit pages si toate celelalte…dar in celalalt cont nu este. Nu le pot avea pe ambele conturi?De ce cand intru cu un id pot fools pages dar cu celalalt id nu?

Există opțiunea „family” în icloud, trebuie activată și atunci este OK, permite pînă la 5 conturi iCloud să facă share pe achizițiile de pe un cont. Nu are cum apărea automat în ambele conturi, de vreme ce achiziția a fost făcută pe un Apple ID, contorul automat din server nu are cum ști.
P.S. Evident însă, descărcarea și instalarea din AppStore se poate face din celălalt cont, unde achizițiile sînt văzute, apoi utilizate și de ceilalți cu cont pe acel mac.

Am patit si eu acelasi lucru. Cand Mac ul meu, l-am transferat sotiei si vice versa. Si fiecare cu conturile proprii, reinstalat OSX. Pe aunci era Mavericks. De atinci nu am mai avut probleme.

Am urmat pasii din acest articol:

Sper sa iti fie de folos

Scuze, Yosemite, nu Mavericks. Mavericks au venit o data cu Mac-urile. Dar aveam facut upgrade de SO.

Multumesc frumos. Cand am sa ajung acasa am sa incerc. Sper sa fie ok…
cu cealalt problema, sunatul calculatorului cand suna telefonul…ma poti ajuta? sper sa nu deranjez prea mult…daca se poate e ok, daca nu, nici o suparare. Oricum multumesc frumos pentru ajutor.

Aia e o chestie de setări, s-a mai discutat aici. Tudore, am uitat unde s-a discutat cum se face setarea asta.

Asta cu sunatul calculatorului se rezolvă din aplicația FaceTime, în preferințele aplicației.

Dacă tot nu e clar, deschide un topic nou la butonul iPhone.

Am făcut ceea ce mi-ai spus numai ca îmi cere bani pentru celălat cont. Deci nu am decât sa intru tot pe contul meu adică sa las fetele sa între pe contul meu ceea ce nu vroiam.

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 16 ian. 2017, la 17:36, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:

Poate nu am fost clar. Dacă un utilizator, oricare, are Apple ID și pe baza acestui Apple ID a cumpărat Pages și/sau Keynote și/sau Numbers și acestea apar la Purchased, dacă are alt calculator și/sau reinstalează sistemul, se duce și reinstalează aplicațiile din AppStore oricînd și ori de cîte ori vrea.
Dacă, pe același calculator, există 2 sau mai multe conturi, aplicațiile se pot rula și din alt cont din folderul Aplicații.
Dacă alt user, membru al familiei, cu Apple ID, este conectat prin Family la un cont de bază, de ex. cel de bază citat mai sus, la care apar aplicațiile cu pricina ca „achiziționate” pot fi descărcate și de alți 4 membri ai familiei, deci 5 în total. Este valabil pt majoritatea aplicațiilor. Cele care NU se pot sharui apar menționate ca atare în AppStore/Pruchased ca „not sharable”.
Și acuma, la final: „Am făcut ceea ce mi-ai spus numai ca îmi cere bani pentru celălat cont”. Nu pricep, cum cere bani dacă ai făcut family share? Bun, nu ai făcut, te loghezi la AppStore cu contul tău și descarci din contul tău de AppStore.
Poți descrie pas cu pas cum ați făcut/cum faceți? Eu nu am priceput. Am priceput că fiica nu ar trebui să intre în sistemul în contul tău, ci al iei, are cont separat. Foarte bine, așa se face, dar tot nu pricep de ce nu poate rula Pages dacă a fost descărcat din contul tău de AppStore cu Apple ID al tău.
P.S. Evident că, dacă nu faci family share, va cere să cumperi pt fiecare persoană logată. Dar, dacă fiica este logată, în AppStore te poți loga cu contul tău, nu al ei, și descărca aplicațiile. Dar, mai simplu, ar fi cu family share, nu?

Buna seara
Mulțumesc frumos pentru răspunsul detaliat si toată stima pt răbdarea avuta
cu mine . Așa cum am spus nu mă pricep dar sper sa învăț cu ajutorul
vostru. Măcar lucrurile elementare. Deci mă loghez cu id-ul meu pe care am
acele aplicații mă duc la system preference pe iCloud si dau set up family

Îmi apare family sharing. Dau continue, imi apart mesajul do you want to be
organizer for this family?, day continue,

bag parola copilului si îmi apare asta

[image: image4.JPG]

Unde greșesc?

Pe 16 ianuarie 2017, 22:41, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris: