Unelte pentru modificarea iconurilor în OS X

Rareori mi s-a întâmplat să vreau să schimb ceva în interfața grafică din OS X. De obicei mă mulțumesc chiar și cu wallpaper-ul default, așa că nici vorbă să încerc vreun hack care modifică aspectul sistemului. Acum însă am simțit nevoia să modific iconurile anumitor foldere pentru a le face să iasă în evidență. Pentru asta am găsit două aplicații care merită încercate dacă aveți Mavericks sau Yosemite și v-ați plictisit de iconurile standard.

Prima ar fi LiteIcon, o aplcație gratuită cu care puteți modifica toate iconurile din sistem. E bună pentru cei care fie se pricep să facă iconuri noi, fie găsesc unele gata făcute pe internet (cum ar fi cele de aici, create de cineva căruia nu-i place albastrul strident din Yosemite).

(Pentru versiunile de OS X de la 10.8 în jos cam același lucru îl face și CandyBar, acum gratuit.)

A doua aplicație pe care v-o recomand este Folders Factory, care vă permite să modificați cu ușurință iconurile oricărui folder, adăugând imagini și text sau modificând culoarea.

Este exact ceea ce căutam pentru că nu am vrut să modific toate iconurile din sistem ci numai câteva, adăugând niște simboluri grafice și schimbând culorile ca să sară în ochi.

1 Like

Rocks! Știu că aveai niște iconuri făcute de tine cu grupuri denumite Internet, Design, Mail etc. Arătau foarte bine :slight_smile:

He he da, cred că le mai am pe undeva pe PowerMac…

Salut.Am o intrebare ptr care inca nu am raspuns deoarece sant la inceput cu os.x.La windows cand trageam pe ecran o adresa de web imi ramanea pe desktop si iconul respectivei pagini,in schimb aici daca trag pe desktop o adresa imi va ramane numai 0 adica sigla de la opera,ca asa am vrut sa sa deschida ,sau cel de la safari.Cum se face sa am icon originale.In windows se putea modifica fiecare icon ,era un site cu miiiiii de icon gratuite si fff faine,le descarcai in comp,dupa care schimbai icon unei anumite adrese ,program.

Poți schimba icon-ul unui folder ori unei aplicații cu comanda Info, copiezi iconul dorit, apoi pasta în locul dorit cu info în stînga sus, adică tasta command [fluturașul] + I sau cu mausul din Finder. Ce dorești, concret, să modifici?

pai cum am zis ,toate adresele de web ce le am pe ecran in loc sa aiba iconul original de la respectiva adresa,imi apare iconul de la opera 0 pana si facebook imi apare ca fiind o si sub o imi scrie facebook,dar nu am iconul original de la pagina

Am priceput acuma. Cred că salvarea default așa este în OS X, un webpage salvat păstrează iconul browserului. Sincer să fiu, nu știu cum se salvează un weblock.

de exemplu la iconfinder.com gasesc multe icoane de descarcat,dar nici nu stiu care extensie sa descarc si cumm sa o inlocuiesc

Ca să modifici iconul unui fișier/folder, se face așa:
– se selectează fișierul al cărui icon îl dorești, se apasă command+I simultan = Get Info

  • în fereastra apărută selectezi iconul din stînga sus cu command-C [copy[
  • faci acum Get Info pe fișierul al cărui icon îl dorești
  • iar în stînga sus faci command-V [paste]
    Există icon-uri pt OS X, du-te pe macupdate.com și dă «icons» la motorul de căutare,

Sau descarcă Eicon, e gratuit. Drag & drop în el orice poză vrei tu (oarecum mică, nu un wallpaper) și-ți face din ea un fișier *.icns, care e standardul pentru iconițe în OS X.

Apoi faci cam ce a spus @Cattus_Thraex mai sus, Get Info la fișierul/folderul al cărui icon vrei să-l modifici și drag & drop acel .icns peste iconița din fereastra de Get Info.

Bun.Primul raspuns bun pe ziua de azi.Imi place f mult la forum ca e ca si o gasca care ne putem ajuta si face viata mai usoara.Am descarcat,am tras o poza drag&drop chiar destul de mare si mia salvato in icns,dupa care am dat pe ceea ce vreau sa schimb cu clic dreapta si obtine informatii,acolo am tras acea icoana mica in partea de sus in colt.

www.findicons.com aici sant miiii de icoane ptr imac osx,se scrie la cautari (lupa) de exemplu yahoo o sa apara lista dupa care se alege icoane care ne place si se da pe MORE unde va aparea mai multe tipuri de icoane ,vom alege ICNS o salvam,dupa care clic dreapta pe ce vrem sa schimbam pe ecran,optine informatii, si drag&drop adica trage icoana respectiva sus in colt stanga .Gata

Pare o pasiune a ta pt icon-uri, cei mai mulți de aici nu-s așa preocupați de asta. După ce te lămurești, scrie un mic tutorial și pune-l aici.

Nu este o pasiune,ideea de a putea modifica dupa bunul plac ceva imi starneste ceva si tre sa caut sa fac.Cel mai mult ma enerva ca pe un ecran pe 27 inch am salvat cateva adrese practic le-am tras pe ecran,si toate erau cu O de la opera ,nu erau deosebiri intre ele. Recomand http://videotutorial.ro/category/sistem/mac-os-sistem/ unde sant ceva tutoriale video cu os x