Un deceniu

Dragi macuseri

Sâmbătă 31 ianuarie 2015 se aniversează  ani de la prima întâlnire macuser, organizată în sala de consiliu a Facultății de limbi și literaturi străine din str. Pitar Moș 7–13, București (exact în spatele hotelului Ambasador, între stațiile de metro Romană și Universitate).
Vă invit așadar sâmbătă 31 ianuarie 2015 la orele 11.00 să ne reamintim de acest moment. Sunt bine veniți cei care au fost atunci precum și cei care nu au fost, poate – mai ales – aceștia.
Nu vom sta mult acolo, am zis o oră, în funcție de numărul de participanți ne vom muta undeva prin zonă, dacă e cazul, în jurul orelor 12.00.

Citiți și dați mai departe.

Cattus Thraex

1 Like

Am fost doi: eu și amicul Nick. Am depănat amintiri, am făcut 3 poze (de fapt, el mie, nu le am încă), am vorbit despre istoria Apple, apoi de una, de alta, despre geopolitică, despre Ucraina, despre notarul regelui Bela (al III-lea, probabil) Anonymus, despre relațiile româno-maghiare, am băut 5 beri*, adică două cutii jumate de om și am plecat acasă.
Eu m-am simțit bine, am organizat (au rămas sucuri nebăute și niște apă minetarlă) și am marcat recordul de 18 miliarde dolari profit pe un trimestru (sau semestru? am uitat) al companiei Apple.
Îi aștept pe mac-useri și mac-forumiști cu drag la a 20-a aniversare.


  • Staropramen made in Bragadiru, Romania.

Cred că am greșit: prima întâlnire a fost pe 31 ianuarie 2004 (nu 2005). A fost ultimul weekend din acel an (în 2005 data de 31 a fost luni). A fost prima zăpadă serioasă atunci, deci este posibil ca și în acest an să fie la fel.
Nu mai fac nicio întâlnire aniversară. Nici nu e aniversare „rotundă”, ar fi anul viitor: 2 decenii. Sigur, alții pot avea inițiativa. Pe atunci, era o cu totul altă atmosferă, macuserii erau relativ puțini, macOS era un sistem limitat, nu exista nici iPhone, nici iPad… Alte și alte vremuri…
P.S. Am lăsat titlul neschimbat, sunt aproape 20 de ani de atunci. Cum trece timpul…

Eu unul chiar as fi interesat, si mi-ar placea sa iau parte la o intalnire cu alti posesori/pasionati de produse Apple. Pacat ca nu se mai fac iesiri de genul, in trecut cred ca mai facuse Adrian Boioglu, daca-mi aduc bine aminte. Si tot din pacate, nu sunt nici din Bucuresti.

Bucureștiul nu are niciun monopol, poți organiza în orice altă localitate. Pe vremea aia aveam întâlniri periodice lunare, în afara celei anuale de la final de ianuarie. Au durat vreo 3–4 ani, am uitat detaliile.
Ca să ai șanse de reușită, trebuie să aveți cîțiva macuseri dedicați care locuiesc acolo, ca să nu fii singur. Apropo, unde locuiești?

Timisoara.

Din câte știu eu, TM are suficienți macuseri pt a face asemenea întâlniri.
P.S. Dacă o organizați în vacanța de Paște, poate vin și eu, mai vedem. Eu am rude la Oradea și 2-3 colegi simpatici la TM. Pe primar nu-l cunosc (încă), dar mă prezint frumos și-i expun problemele! :slight_smile:

Nu e mare zăpadă în București, dar ninge… Acum aproape 2 decenii, la prima întâlnire macuser, a fost mai multă zăpadă, dar era prima din iarna aia, ca și acum! Nu e aniversare „rotundă” și, chiar dacă ar fi, nu o voi mai organiza anul viitor. Aștept noua generație să preia inițiativa. Nu e musai să fie în București, există macuseri și la Timișoara, și la Cluj, și la Iași, și la Constanța… Nu mai vorbesc de Bucovina, de unde Tudor Vedeanu ține site-ul ăsta de decenii… Să-l felicităm pentru perseverență și pentru dedicație. Nu știu dacă Apple inc. merită asta, am tot mai multe rețineri, evoiuția sa din ultimii ani este haotică, deși nu neapărat financiar proastă.