Ubuntu - gata pentru smartphones

DAcă am eu link? Nu pricep… Nu, nu am link. Sau dacă m-ar interesa pt descărcare? Nici asta, nu am timp de teste Ubuntu pt foane.

Topicul e vechi de 5 ani, cred că între timp a murit proiectul.
Sau, mă rog, poate că n-a murit, dar nici nu mișcă.

Nici eu nu cred că are viitor așa ceva…

Scuze, am vazut ca topic-ul s-a deschis in 15. ian, dar nu si ca in anul 2015…

Ei, acum se vede că a fost agitație inutilă. Asta îmi aduce aminte de faimosul dialog dintre Oscar Wilde și un amic venit în vizită. La un moment dat, acesta observă că Oscar citea un ziar vechi de un an. „Ce faci, Oscar? De ce citești ziarul de anul trecut?”. Oscar râde și explică: „Păi ce rost are să pierd timpul cu ziarele de azi, îl citesc pe cel de exact acum un, numai așa îmi pot da seama ce evenimente au fost cu adevărat importante”.

De fapt ce se vede acolo e ianuarie 2015 :slight_smile:
Data exactă apare la mouse hover.
Edit: Ubuntu pentru smartphones a eșuat și nu mai e dezvoltat de Canonical. Nu au reușit să-l finalizeze. Dar au avut un demo fain în care, în funcție de docking, interfața de telefon se transforma în tabletă, apoi devenea full Ubuntu desktop dacă era legat la monitor, mouse și tastatură.

Ha, tare… EXACT ideea asta o aveam și eu cu aifoanele, dacă Apple tot e mare pe tarla. Mă mir că Samsung nu a preluat ideea până la capăt, ar fi fost capabili să facă așa ceva, începuseră ceva și, se pare, au abandonat. Cred că producătorii ăștia s-au cartelat, s-au înțeles la bani și nu fac cercetare-dezvoltare… Păcat.
Pe bune, nu știam că Ubuntu ajunsese acolo, ideea expusă mi-a venit acum vreo 2–3 ani, nu mai țin minte în ce context. Așa, în linii mari, pornisem de la ideea că iPhone-ul meu, de ex. (6s plus), este mult mai tare decât un simplu aifăun. Odată l-am conectat la un monitor imens, aveam o tastatură și am început să scriu ceva în Pages și să navighez cu Safari, s-a comportat foarte bine. Parcă ăsta a fost contextul. Acum ar suporta și maus, deci…

Samsung DeX încă există și l-am și văzut la cineva.

Nu cred că au vreo treabă cartelurile. E vorba de cerere în piață, capacitate hardware, strategia de business.

Da, am citit și eu despre asta, dar nu am folosit real așa ceva. ar fi fost ceva colosal. Cred că, pur și simplu, n-au fost nici ei, creatorii, convinși să fac ceva util… Ca să impui așa ceva, trebuie ai tupeu, curaj, să fii cumva Steve Jobs…

Unbox Therapy

Da, la așa ceva mă gândeam și eu… Ca totdeauna, problema OS-ului pare rezolvată, cel mai greu este să faci aplicațiile pt așa ceva, pt toate nivelurile de utilizatori. Aici cred că Apple e greu de bătut, se ocupă de tot, iar acuma, cu proc-urile lor, chiar nu au concurență pe integrarea soft-hard. Cred că ai Samsung nu prea are ce face, nu are un OS dedicat. MS ar fi singurii care se pot bate cu Apple și au și câștigat, cred, la un moment dat cu Surface. Să vedem mai departe.

Macar s-a animat Topic-ul!

Ei, s-a animat forumul murind ălălalt… creat de niște mari caractere ale patriei.

Ajuta-ma sa inteleg unde bati à propos? Ziceam de animarea topic-ului, nu a Forum-ului. Ce-i negativ in asta?

Ei, am înțeles foarte bine ce ai spus, dar reactivarea s-a datorat și faptului că lumea se readună aici. Deci am zis bine, nu m-am ramolit (încă).

Eu insa nu am inteles unde bati tu à propos?

Ei, hai să închidem, era destul de clar în comentariu.

Fostul macuser.ro … acesta era forumul la care se facea referire.

Iubite conducător! Tudor și cu mine am creat macuser.ro, după care ne-am retras pe rând. Am făcut cât de bine am putut comunității.

Ei, nu la tine mă refeream, ci de cei patru care au preluat site-ul. De altfel, știi foarte bine asta! Cum să mă refer la tine și la Tudor, doamne feri…