Trebuie platit pentru aplicatii Mac similare cu Word de la Windows?

Da, dupa cum se vede am toate sansele sa adresez intrebari hilare. Totusi, risc:

  1. Trebuie plătit pt. programe Mac similare celor din Windows? Msa referate aici îndeosebi la Word.
  2. Dupa ce achizitionez un Mac, trebuie sa downloadez si alte programe care permita folosirea clasică a computerului?
    Tic, Ciprian😊

Depinde la ce te referi, concret. De obicei da, ar fi frumos să plătești pentru ele :wink:[quote=“mocanuciprian, post:1, topic:999”]
Dupa ce achizitionez un Mac, trebuie sa downloadez si alte programe care permita folosirea clasică a computerului?
[/quote]

Depinde ce nevoi ai, sunt foarte multe programe gratuite care poate îți sunt suficiente. Poate nu.

Depinde de tipul licenței. Office 365 permite licențe Mac/Windows, dar există licențe numai pt OS X. Nu-s mare cunoscător aici, așa că mergi pe site-ul MS, e destul de clar acolo ce variante ai. Dacă ai deja licență bi-sistem, nu e nevoie să o cumperi din nou.
Bineînțeles, OS X și Windows sînt sisteme de operare complet diferite, există însă aplicații comune ambelor platforme și unele aplicații au licență bi-platformă. Nu există o regulă generală, trebuie analizat pe fiecare caz în parte. Ce aplicații te frământă, concret, în afară de Office? Site-ul de referință pt aplicațiile OS X este macupdate.com, iar odată intrat în sistem ai și AppStore, gestionat de Apple.

Poti folosi Word si gratuit & legal, atat pe Mac cat si pe Windows, chiar si Linux ;P. Trebuie doar sa ai internet si un cont Microsoft:
https://office.live.com/start/Word.aspx?WT.mc_id=O16_BingHP&s=1&auth=1&nf=1#

Mac OS X vine cu suita iWork (gratuit). Aceasta conține Pages (adică Word-ul pt Mac), Numbers (Excel) și Keynote (PowerPoint). Mie îmi plac mult mai mult ca echivalentele lor din Office, dar au și anumite limitări idioate (de ex nu poti vedea 2 pagini una langa cealaltă în Pages).

Daca vrei Office (pt Mac), atunci trebuie să plătești.

Ca să folosești calculatorul "normal’ (ce o fi însemnând asta numai tu poți știi), nu prea mai trebuie descarcat mare lucru. Inclusiv pentru editare/mark up/semnare PDF-uri ai Preview (care vine cu sistemul de operare.

Servus Mihai! Multumesc tie si tuturor celor care nu-au acordat din timpul si atentia lor! Ciprian

…mi-au acordat…:blush:

Un sistem nou se învață prin butonare și, dacă e cazul, prin întrebări. Politica MS pt Office e cam aceeași, doar că Office de mac nu are absolut toate funcțiile din Windows. Nu știu cum e cu Office-ul 2016, nu l-am testat.

Așa este, Office-ul pt Mac nu are toate funcțiile. De exemplu, o altă limitare idioată (aka intenționată) este lipsa delivery/read receipt în Outlook pt Mac. Nu există posibilitatea asta nici măcar în Outlook 2016. Bine măcar că au rezolvat corectarea ortografică în limba română.

De asemenea, nici Microsoft Project și Vision nu există pentru Mac. Există însă alternative. Si cu toate limitările astea, tot mai user friendly este un Mac OS X, după ce te obișnuiești cu el. Dacă s-ar putea scoate și animațiile de la anumite tranziții, ar fi perfect (de ex full screen al unui clip pe YouTube în Safari).

Ba Outlook 2016 are ceva de genul ăsta. Zilele trecute am primit un email, când să-l citesc programul m-a atenționat că expeditorul cere read receipt și mi-a cerut permisiunea să trimită confirmarea de citire.

Asta funcționează, dar încearcă să trimiți tu un mail cu confirmare de trimitere/citire și ai să vezi că nu poți pentru că nu există opțiunea.

Eh… nu le poți avea chiar pe toate… :smile:

Chestia e că, din câte știu, doar Outlook și Thunderbird detectează read receipt-urile. Apple Mail și alte aplicații pentru email le ignoră complet.

Da, asta este o funcție foarte utilă… De altfel, mulți spun că Mail.app ar fi trebuit de mult adusă la zi cu funcții ca asta.