Transport MacBook Pro in bagajul de cală ?

Trebuie să iau un laptop - m-am oprit la MacBook Pro 13 2018 (16 GB RAM, 512 SSD).

Am un amic care vine din state în perioada următoare - excelentă oportunitate.
Problema-i că bagajul de mana e full (printre altele și cu laptopul lui) vine cu Turkish Airlines.

Singura variantă ar fi să-l pună în bagajul de cală. Nu știu cât de safe este acolo …
Ce părere aveți ?

Probabil că dacă mai insist (a se citi: apoape că depășesc limita bunului simț) l-ar pune în bagajul de mână dar își face probleme la control: cand va scoate 2 laptopuri + tableta …

Mare dilemă …

Să înfășoare cutia într-o protecție cu bule și sa-l mai bage într-o cutie un pic mai mare. Va rezista ca și “coafura” :grinning:

L.E. Dacă are valiză cu haine să-l puna la mijlocul valizei așa cum e.

În bagajul de cală ar fi OK, cu 2 condiții: să țină seama de faptul că temperatura sus scade mult sub zero grade Celsius, deci să-l oblojească bine și să-l pună undeva la mijloc, între haine multe, să fie protejat la șocuri; 2. să închidă bine valiza, majoritatea au un cod, unii le înfășoară în plastic. Problema este că operația este scumpă. Asta ca protecție la furt.
Nu cred că-l întreabă cineva de ce are 2 notebok-uri, dacă ar veni vorba, dar e incomod să-l cari așa.

Acum vreo 2 ani, un amic a facut LA - Londra cu un Pro in bagajul de cala si n.a patit nimic. Nu.mi mai aduc aminte detaliile, dar sunt sigur ca nu l.a ambalat intr.un airbag.
Ideile de mai sus sunt super ok: lasat in cutia lui, infasurat bine in folie cu bule, apoi in hainele din bagajul respectiv. Bagajul sa fie inchis/protejat bine, ca se mai desfac “accidental”. Infasuratul in plastic e suficient (nu stiu cat costa la ei, dar la noi e vreo 50 ron / 10 euro).
Dar cum spune si colegul Cattus, n.o sa.l intrebe nimeni de ce are 2 laptopuri in bagajul de mana (bineinteles, cutia sa fie in bagajul din cala).

Cutia este destul de mare. Dacă bagajul este mare și nu e burdușit, o poate lua, altfel… Important este să țină seama de faptul că în cală temperatura scade foarte mult, presiunea e mică etc…, deci trebuie bine înfășurat între haine. Evident, se va răci bine acolo sus, deci să nu-l pornească imediat ce ajunge…

Calele avioanelor moderne beneficiaza de life support.
Din acest punct de vedere nu este nicio problema.
Singura problema o reprezinta socurile la care ar fi supus bagajul.
Daca laptopul este protejat bine, intre haine, nu ar trebui sa existe inconveniente in afara pierderii bagajului cu totul.
Daca prietenul tau accepta sa il ia in cabina, un laptop folosit si unul nou, iar nu vor fi probleme la vama.

Mulțumesc de idei/răspunsuri.
Cred că am o soluție să-l iau din RO în condiții extrem de avantajoase pt. mine (voi știi în câteva zile - vă anunț).