Transfer fisiere(fotografii) din iPhone pe memstrick/ssd/hdd extern prin usb-c

La multi ani! Sa aveti ce va doriti in noul an!

Pentru iphone/ios26/usb-c, sunt interesat care este cea mai simpla si sigura metoda de a transfera fisiere (fotografii) pe memorie externa conectata prin usb-c.

Am vazut ca exista recomandari pe internet, nu am incercat vreuna, as dori sa ma informez mai intai aici. Nu e graba, prefer sa astept pareri, multumesc.

La multi ani! Daca vrei sa eviti sincronizarea intre scule din orice motiv, pozele pot fi descarcate din iOs foarte simplu de ex. si prin GraphicConverter.
Rectificare: Cele de mai sus erau valabile pe vremea MacOsX 10.5 si iOs de atunci, insa in versiunile MacOs si iOs mai recente nu mai functioneaza in GraphicConverter, insa am verificat in Gimp si functioneaza.

Multumesc dar…problema e la fiica-mea, nici eu, nici ea nu am folosit vreodata GIMP. A incercat ieri cea mai veche si simpla varianta de transfer, are w11 pe laptop. Telefonul conectat prin USB, vazut ca mediu de stocare extern, copy/paste in laptop. Fisierele din iphone sunt grupate in foldere. Incercand selectarea totala, pe laptop parea ca procesul e blocat, cursorul copierii nu avansa deloc. Laptopul nu e de top dar e capabil. Mi-a zis ca a incercat cu selectarea partiala, cateva foldere o data, a functionat partial dar nu pana la capat. A aparut o eroare, a renuntat, pleca, nu a mai reluat. In ecosistemul Apple nu are deloc experienta, a intrat direct cu iphone 15 pro max/256GB, mai folosise sporadic un iPad Air 1 pentru acces e-book. In cativa ani, a tot strans o cantitate mare de foto/video, are cam 130GB, sunt salvate si din telefoanele anterioare (Android) si vrea sa elibereze memoria telefonului. Nici eu nu sunt utilizator de scule apple, sunt tot fara experienta. Nu as dori nici folosirea icloud, are spatiu prea mic si nici de platit nu dorim.

Transferul iphone-memorie usb ar fi cel mai simplu, nu mai intervine in ecuatie laptopul. Am incercat sa urmaresc un tutorial de pe internet, m-am blocat. Sunt convins ca metoda descrisa era corecta, problema era ca eu nu am perceput-o cum trebuie, de accea am cerut ajutor aici.

Am mai gasit ceva, este simplu, am testat, se pare ca este ok, nu am incercat cu fisiere mari. O sa-i spun fetei sa incerce metoda.

Dau link, poate mai este cineva interesat:

Aici fiind ecosistem AppleMac, trebuia sa mentionezi ca ai nevoie sa transferi in WinPC…

Asa este dar intrebarea din primul mesaj era despre transfer intre iphone si memorie externa. Asta ma interesa, transfer direct, fara mac sau win. Nu am reusit, intrebarea cu transferul prin conexiune directa, ramane valabila.

Nu cred că se poate conexiune directă. Trebuie să cauți dacă există vreo aplicație pentru iPhone care să faciliteze montarea unui stick USB-C pe iPhone. Eu nu știu să existe, dar nici nu am căutat. Dacă aveți un cont iCloud, chiar cel minim/gratuit, dacă aveți computer Mac, atunci căutați în aplicația Photos a Mac-ului, logat cu acelaș cont iCloud și sunt fotografiile acolo. Înfigeți stick-ul în USB-ul Mac-ului și trageți fotografiile din Photos în iconul USB-ului. Dacă aveți PC-Windows, atunci cu orice browser, mergeți în icloud.com, vă logați cu userul și parola de pe iPhone și veți avea acces la fotografiile din telefon. Le downloadați și le mutați/copiați pe stick. Dacă altcineva cunoaște o metodă directă, atunci aflu și eu lucruri noi.

La Mulți Ani tuturor membrilor!

1 Like

Am gasit, e mult mai simplu decat credeam. Metoda am mai incercat-o cu cateva zile in urma dar din graba, neatentie, m-am blocat.

Am incercat acum metoda recomandata de Apple, cea din link. Pentru test, am transferat pe memory stick un scurt video, 63MB. Stickul a fost conectat direct la iphone.

Observatie: Deoarece formatul in care se salveaza(implicit) fotografiile pe iphone nu este recunoscut la o incercare de vizualizare pe laptop sau pc windows, am deschis fisierul respectiv cu VLC, e compatibil. Link: Importarea și exportarea pozelor și clipurilor video pe iPhone - Apple Support (RO).

Va multumesc pentru implicare.

1 Like