Transfer continut intre dispozitive ios

salutare tuturor…am sa intru direct in subiect, am facut backup icloud de pe ipad 4 vechi si l-am instalat pe noul ipad air 2. Imi lipsesc multe aplicatii importante chiar si cele cumparate, jocuri incepute, etc…in itunes imi spune ca vechiul ipad este conectat la o alta biblioteca ??? atunci cand vreau sa sincronizez , iar lista de aplicatii nu mi-o arata nici cand conectez ipad vechi nici la cel nou…le vad in pagina dar nu pot sa fac nimic . Va rog ajutati-ma, la cat eram de bucuroasa ca am un ipad nou…am ajuns la limita rabdarii. nu mai stiu ce sa fac. multumesc.

Spui că ai făcut backup în iCloud de pe iPad-ul vechi. În cazul ăsta nu ai nevoie de iTunes.

Atunci când ai inițializat iPad-ul cel nou, ai specificat să încarce toate setările din backupul iCloud? Presupunând că e vorba de un iPad nou-nouț (sigilat), inițializarea de care vorbesc se face atunci când îl pornești pentru prima oară și-ți apare ecranul de setup.

Dacă iPad-ul nou nu era sigilat, atunci dă-i un reset și inițializează-l din nou alegând backupul iCloud atunci când te întreabă la setup.

Nu pricep fraza „… și l-am instalat [pe backup adică]”, cum l-ai instalat? Așa cum spune și Tudor, la inițializare se întreabă dacă să preia un backup de undeva. Cred că la fel face și dacă faci asta în iTunes, după instalarea sistemului, dacă dai aparat nou, te întreabă dacă se preia totul din backup. Eu ultima oară am făcut cu iTunes și am ales să preia totul din backup și a mers uns.

ipad-ul este nou si la initializare am facut backup icloud si a mers dar nu mi-a luat tot continutul de pe ipad-ul vechi…mi-am reinstalat aplicatiile lipsa dar ramane totusi problema cu lista de aplicatii din itunes adica nu-mi apare decat app-ul pe care l-am luat azi ca ex. , aplicatiile le vad pe ipad in itunes dar nu pot lucra cu ele ( adica sa sterg sau sa instalez din itunes) pentru ca in lista nu-mi apare decat app-ul luat azi. Imi pare rau ca nu pot fi mai explicita, oricum multumesc mult pentru ajutor.

Dacă nu a luat tot conținutul, înseamnă că nu ai făcut backup sau e un backup mai vechi, altfel nu am explicație logică. Dacă, de ex., ai un iPad/iPhone #1, faci backup, și apoi inițializezi un iPad/IPhone #2, și dai „restore from backup” trebuie să ia tot. Ceva nu ai făcut complet sau omiți să ne spui ceva.

ieri am facut backup de pe ipad-ul vechi si tot ieri l-am initializat pe cel nou…nu a luat tot, nu omit nimic. acum nu mai am o problema cu asta, am rezolvat " babeste" dar poate poti sa-mi spui de ce nu-mi apare lista de aplicatii in itunes nici de pe un ipad nici de pe celalalt, singura aplicatie care apare este cea luata azi din app store, celelalte sunt functionale pe ambele ipad-uri dar in lista din itunes nu apar. iti multumesc pentru efortul de a-mi raspunde desi nu prea esti de acord cu ce spun eu, sorry, eventual am sa fac o poza daca ma pricep s-o postez😀

Nu e vorba că sunt ori nu de acord, e vorba că trebuie să pricep ce s-a întâmplat ca să încerc o soluție. Mulți omit multe detalii, au impresia că celălalt știe totul pe de rost și are soluția de-a gata.
Cum ai făcut backup, prin iTunes sau prin iCloud? Eu recomand backup prin iTunes, deoarece este mult mai rapid și controlabil, prin iCloud depinde de viteza netului.

prin itunes n-am putut sa fac pentru ca imi spunea ca ipad-ul vechi e conectat la o alta biblioteca ( habar n-am de ce- nu-mi amintesc sa ma fi conectat la un alt computer) asa ca am facut prin icloud, a durat ceva dar a mers.

Prin iCloud durează mai mult, uneori mult mai mult, depinde de viteza de conexiune prin net. Presupun că a fost un backup nefinalizat. Tudore, ce zici? Așa e?

@serrina Ai verificat dacă te-ai logat cu același cont Apple ID peste tot, în iTunes și pe iPad?
Uită-te pe iPad în App Store acolo unde îți arată aplicațiile descărcate anterior. Le vezi pe toate?
Nu-ți bate capul cu iTunes, lasă-l în pace deocamdată.

daca tot ai fost atat de amabil sa incerci sa ma ajuti acum n-o sa mai scapi de mine. deci, am un singur cont de apple si categoric mereu m-am logat cu el, peste tot. M-am uitat acum peste aplicatii si, ai dreptate, ce nu mi-a luat backup-ul nu sunt nici in app store. Acum ma gandesc la altceva, poate gresesc la cat de priceputa sunt. Eu locuiesc in Germania, am avut cont la Appstore romanesc si ma logam cu un card de credit. Am schimbat pe cel german pentru ca am primit un card cadou si dupa ce l-am epuizat am vrut sa trec din nou la cel romanesc si nu ma mai lasa desi cardul de credit e valabil. Imi spune ca metoda de plata e refuzata . N-am avut incotro si am ramas la cel german…cred ca toate aplicatiile pe care le-am cumparat de la Appstore romanesc lipsesc. Tocmai vroiam sa cumpar niste carti ( evident in romana) si nu pot pentru ca nu pot schimba magazinul. Crezi ca din cauza asta am avut probleme? Eu mi-am luat unele din aplicatii din nou dar sunt multe platite pe care trebuie sa le cumpar din nou. Normal ar fi sa nu, nu-i asa? Ai vreo alta idee prin care as putea sa schimb Appstore? …trebuia sa incep cu " multumesc" , sorry!

Da, schimbatul țării era problema. Aplicațiile cumpărate dintr-o țară nu mai pot fi descărcate din nou dacă schimbi țara contului App Store. De aceea cel mai bine este să ai conturi separate de App Store pentru fiecare țară.

deci as putea sa-mi fac un cont si pe Romania? Am vazut ca nu mai exista varianta " none" la metoda de plata… multumesc mult Tudor.

Da, poți să-ți faci un cont separat românesc, dar o iei de la zero cu aplicațiile, cărțile, etc.

Ei, vezi cum aflăm tiptil-tiptil detaliile importante? Inițial spuneai că nu ai detalii, vezi că ai?

sorry, habar n-aveam ca este vreo legatura, le priveam ca doua probleme separate…logica mea spunea ca ipad-ul are o singura serie si daca descarci orice de oriunde ar trebui sa fie toate gramada. Dar, se pare ca logica mea e numai a mea😀…multumesc Cattus…

Da, recunosc că așa ar fi logic, doar că logica lui Apple nu e ca a noastră… Și mie mi se pare aiurea, dar presupun că au un motiv, probabil juridic sau naiba știe.