Tips & tricks Photos.app

##Câteva șmecherii mai puțin evidente din Photos.app.

  1. Dacă vă întrebați de ce nu apare camera foto în Photos atunci când o conectați la computer, iată răspunsul. Activați bara laterală: View → Show Sidebar sau Alt Cmd S. Acolo apar camerele foto, albumele, fețele – la fel ca în iPhoto.

  2. Photos mi-a detectat 1000 de fețe de persoane! Cum scap de cele care nu mă interesează? Răspuns: în secțiunea „Suggested Faces”, clic dreapta pe o față → Ignore this face.

  3. Cum schimb poza-avatar a unei persoane detectate automat în secțiunea Faces? Răspuns: dublu-clic pe avatar, programul vă afișează astfel toate pozele cu acea persoană, apoi clic dreapta pe o poză → Make Key Photo.

  4. Se plângeau unii altundeva că nu pot exporta cu ușurință poze din Photos. Păi pe lângă comanda Export (disponibilă în meniul File), vechea metodă cu drag & drop din Photos în Finder funcționează bine-mersi, la fel ca în iPhoto. Mai ușor de atât nu se poate.

Dacă ceva pare a fi în neregulă cu librăria din Photos (uploaduri care nu se mai termină, albume care au dispărut etc.), o puteți repara ținând apăsate tastele Cmd și Alt la pornirea aplicației. Atenție însă: cel puțin în versiunile beta, după repararea librăriei aplicația va urca din nou toate pozele în iCloud.

Un program gratuit sa fac calendare cu poza??
La Photos te costa calendarul.

Fă-ți un calendar în Photos iar după ce pui toate pozele dă un Print și salvează-l ca PDF.

Doar ce am avut și eu nevoie de manevra asta și, aplicînd metoda cu drag & drop, selectîndu-le dintr-o vizualizare cu thumbnails (zoom-ul aproape de minim, să încapă cît mai multe), mi-a pus un “thumb___” în fața numelul pozei. Deci, de exemplu, am tras poza “poză1.jpg” din Photos într-un folder din Finder și mi-a ajuns acolo numită “thumb___poză1.jpg”.

La mine nu se întâmplă asta. Exportă originalele.

Tot ce as vrea de la Photos ar fi sa importe folderele cu poze ca albume cu numele folderului, cum facea Aperture si sa le pot publica pe site-uri ca Facebook sau Flickr, tot ca albume, cu numele folderului asa cum stie Aperture, nu ca un nou set de poze in wall.
Pana atunci sunt nevoit sa fac treaba asta de 2 ori. Sa import noile poze in Aperture (care nu se mai sincronizeaza cu Photos dupa ce pozele initiale din biblioteca Aperture au fost migrate in biblioteca Photos) si apoi sa le export din Aperture in FB sau Flickr. Dupa care import noile imagini si in Photos ca sa se sincronizeze in iCloud. Daca gaseste cineva un truc sa pot rezolva problema asta, m-ar face om.

Legat de Facebook: Photos poate urca toate pozele dintr-un album într-un album de pe Facebook. Chestia e că mai întâi trebuie să creezi tu albumul pe Facebook.

Pentru asta iti sunt indatorat.