Timecapsule/RDS ethernet download problems

Salut,

utilizator nou de Mac, am achizitionat TimeCapsule si am configurat accesul la retea pe PPPoE conform indicatii RDS (am abonamentul pe fibra optica “Giga”). Download-ul pe ethernet este in jur de 230mbps, upload putin peste 200, dar inainte aveam un router Asus la care aveam 940/200 fara probleme. Pe wireless am down in jur de 150 (pe routerul vechi aveam maxim 124). Ultima varianta de firmware pe router, ultima varianta Airport Utility, El Capitan.
Cei de la RDS mi-au servit eternul “conectati cablul direct in laptop, aha, merge, pai nu va putem ajuta”. Am vorbit la Apple, ei au zis ca ar trebui sa setez conexiunea pe DHCP, insa TimeCapsule imi cere IP si DNS Servers. Cei de la Apple au zis sa le cer de la provider, care spune ca nu ma poate ajuta. Am gasit eu ceva DNS servers pe net dar nu functioneaza.

Daca a mai experimentat cineva problema asta, il rog sa ma lamureasca/ajute.
Multam fain!

Conexiunile tip PPPoE de la RDS își iau automat și adresele serverelor DNS.
RDS are dreptate cu cablul în calculator. Ei nu oferă suport pentru routere ci doar pentru conexiunea până în casă. Ce face utilizatorul după aia chiar nu mai e problema lor. Și e firesc să fie așa.

Multumesc, dar nu mi-ai spus nimic nou, nu am treaba cu RDS :slight_smile: Vreau sa stiu cum au facut altii sa seteze router-ul in discutie ca sa rezolve partea de viteza.
Si ca o paranteza, am mai nimerit la serviciul clienti RDS pe cativa care au stiut sa imi spuna pas cu pas ceea ce trebuie facut.

Adică ai rezolvat? Sau ce vrei să spui, că ești criptic.

As vrea eu… de data asta nu am nimerit. Cei de la Apple m-au sunat si dupamasa si ei ziceau ca au ajuns la concluzia ca ar trebui setat modemul RDS pentru DHCP, ceea ce cred ca nu se va intampla… eu am cerut un firmware personalizat, dar nu sunt vip sa mi se intample asta. Impresionant e ca ei, de la call center au zis ca nu se lasa. La un service am aflat ca asta e, mai mult de atat nu voi avea download.
Mai sap…

Cert, setările trebuie făcute cum spune providerul, altfel nu cred că T.C. poate comunica prin cablu. De viteză nu mă pot pronunța, posibil să fie o hibă a jucăriei Apple, poate altceva.
Deci înțeleg faptul că pe wl viteza e mai mare cu TC decît pe vechiul router, corect?

Da, dar diferenta nu e majora, insa exista. Upload-ul merge cu 200mbps si pe wireless, dar la ore aglomerate ma pot baza pe un 150/150. Nu inteleg insa de ce pe cablu ethernet din TC down-ul e asa jos… Daca pun cablul pe thunderbolt direct in mac, are down cu 940-960…

Pare că interfața WAN a capsulei nu reușește să negocieze o viteză gigabit cu rețeaua providerului. Deschide Terminal și execută comanda asta: natutil -v -s
Ar trebui să-ți arate mai multe informații, printre care și viteza la care funcționează WAN-ul.

mutumesc, zice ca nu recunoaste comanda natutil -v -s :frowning:

Hmm, se pare că au scos natutil din ultima sau ultimele versiuni de OS X. :confused:

Nu pot verifica momentan, că nu sunt acasă, dar cred că în versiunile recente ale utilitarului de configurare Airport din OS X nu mai există informații despre viteza negociată de portul WAN. Natutil era o cale de a afla această informație.

Poate se poate instala natutil din Homebrew (sau MacPorts). Momentan nu am acces la Mac, dar încerc după-masă, când ajung acasă.

Atat poate Time capsule. Eu am l-am si schimbat in garantie in Italia, nou fiind, am zis ca o fi defect al meu. Si al doilea la fel a mers. Peste 150Mbps pe Wifi nu trecea. Pe cablu in jur de 500 parca. L-am vandut mai departe. Acum am un asus ac68u care functioneaza pe wireless cu 500Mbsp si trage de pe torente cu peste 60MBps, diferenta enorma.

Din cat am discutat cu cei de la istyle, modelele vechi merg pe wireless si cu 300-500mbps, daca nu cumva o fi folclor. Frustrant e ca upload-ul e ok, dar download-ul nu. Am si eu un Asus RT N65U, la care download ethernet merge cu 940-960 in teste Mie imi este utila functia de back-up prin Time Machine, iar viteza de 200 este decenta pentru multe tari din Europa, insa ceva trebuie imbunatatit, la provider sau la Apple, nu stiu.
Inca mai sper ca cineva a gasit solutia…

Time Machine o sa-ti mearga cu maxim 20MBps, testat de mine, cu un imac 5k. Vinde-l si treci pe asus cu AC, nu o sa regreti.