Time machine selecția folderelor de copiat

Salutare, văd că pe 10.8.5 nu am obțiunea de a alege un folder pe care vreau să îl am copiat cu Time machine. Am doar obțiunea de a exclude ce nu vreau. Asta pare o prostie. Parcă pe Leopard a fost opțiunea să aleg un singur sau câteva foldere (cu lucrări) să le am de rezervă. Se poate să fac așa și pe 10.8.5?

Time Machine a fost conceput să salveze tot discul. Cred că așa a fost dintotdeauna. Din acest motiv opțiunile sunt numai pentru excludere.

Da, cred că asta a fost filosofia. Spre deosebire de alte aplicații de backup și restore, TM funcționează pe principiul „eu știu cel mai bine ce trebuie salvat, dacă tu (user) crezi că greșesc, debifează”.

Asta se întâmplă la varianta asta de OS. Pe Leopard mergea să-mi salveze doar folderul de lucru. Că nu mă interesează altceva, filmele de ex. sau muzica. Nu e bine cum e acum. Dacă dau excludere la folderul aplicații, dar între timp fac niște foldere temporare el mi le salvează și pe alea deși nu mi le trebuie. Sau orice altceva mai fac: poze sau texte nereușite.

Poate foloseai alt software pentru backup, pentru că am găsit confirmarea că și în Leopard Time Machine funcționa la fel ca astăzi.

Nu cred că TM a mers vreodată altfel, deci memoria îi joacă o festă sau, cum presupui, a folosit altă aplicație de backup.

Nici eu nu cred. Simplitatea proceselor din filosofia APPLE, respecta ceea ce bine a sesizat Cattus_Thraex. Si se aplica la (zic si eu) minim la 80% din utilizatorii de APPLE. Daca doresti Back-up uri si syncronizari de fisiere sau foldere exista alte aplicatii, si gratuite si comeriale. Eu folosesc doar pentru sincronizare cu serverul de la birou Sync Folders Pro
for Mac OS X, este extrem de versatil si simplu de configurat. Cred ca sistemul te poate satisface. In fiecare dimineata porneste, imi aduce si duce toate modificarile facute atat pe statie cat si pe server de alti colegi.
Daca nu sunt cuplat la ora aia, pleaca cand poate. Ca si TM ul de la APPLE.
Citeste recenzii si poate te ajuta.

O mica nota. Aduce de pe server si duce pe server doar fisierele pe care le doresc. Sau foldere.

Este motivul pt care nu am folosit TM pt backup, cu excepția unei perioade teste (eram Apple tester atunci). Încă folosesc iBackup (Martin Jahn, un elvețian), e OK pt backup și restore. Există și alte variante. Pt sync fișiere, Sync TwoFolders, f. bună, free.

Eu am cautat unde este scama. Am mers pe afisare anuala. Si am inceput sa baleez anii in spate. Am avut noroc. Era totusi departe in trecut. Am sters atentionarea, si a disparut mesajul “1”.
Eu asa am facut.
Adi TUDORACHE, Sent via iPad

Scuze, era raspunsul la alt subiect. Le-am trimis de pe mail.