The path /system/installation/packages/osinstall.mpkg appears to be missing

Buna ziua,

Aseara am dat sa se instaleze un update la sistemul de operare High Sierra si a cerut restart, iar la restart imi tot apare eroarea asta the path /system/installation/packages/osinstall.mpkg appears to be missing or damaged.
Problema e ca nu am un usb cu sistemul de operare sa l repar ceva sfaturi ? am tot citit pe net dar nu prea am reusit…
Eu nu am dat install doar restart la un update
sa incerc asta ? https://medium.com/@aeronode/how-i-fixed-my-non-booting-macos-high-sierra-installation-45d238b78c3d

Multumesc

Ce fel de Mac ai? Te intreb pentru ca mie mi-a aparut eroarea asta la un “alt fel de Mac”, despre care nu se vorbeste in acest forum. Daca aia este problema, atunci exista si solutia.

Am un macbook pro 13 mid 2012

Este ciudat. Update-ul merge in 3 etape. Prima data, creaza o partitie din care va porni instalarea. Asta dupa ce l-ai downloadat din MAS. Apoi booteaza din acea partitie si incepe instalarea. Dupa care booteaza din nou, isi face o verificare si eventual reparare a discului si a permisiilor. La tine, partitia temporara din care booteaza prima data pare a avea ceva eroare. Cand bootezi, cu tasta Alt/Option apasata, vezi 3 volume sau numai 2? Daca vezi 3, booteaza in discul principal si ar trebui sa fii in sistemul inca neactualizat. De acolo, cauta un Combo update si il downloadezi si incerci sa faci update-ul de acolo. Daca nu vezi 3 volume, ci doar 2, atunci booteaza din recovery si incearca reinstalarea de acolo. Va dura mai mult, pentru ca downloadeaza tot sistemul de pe net.

Presupun că ai întrerupt, la un moment dat, descărcarea sau, pur și simplu, un fișier s-a corupt. O soluție ar fi să descarci un combo update de la 13.0 la 10.13.2 sau să reinstalezi sistemul și apoi să faci updateul. Când faci operațiunea, alimentatorul trebuie să fie conectat, chiar dacă bateria e plină.
P.S. Reține că un „combo update” rezolvă uzual asemenea mici necazuri necritice.

am sa incerc si am sa va zic cand o sa ajung acasa

am reusit sa bootez erau doar doua volume nu 3 acum intrebarea pot acum sa instalez acel combo ? sa fie din cauza ca eu am tot ssd-ul in APFS ? Acum am versiunea 10.13.1
Am vazut ca nu imi apare acel volume in disk utility .

Îl descarci, îl pui de volumul cu sistemul, dai dublu clic și-l lași să curgă la vale. NU ÎNTRERUPE NICIODATĂ UN SISTEM PE INSTALARE ORI PE UPDATE.
În rest nu-mi dau seama de ce ai pățit asta. Dacă dă erori și acuma, atunci va trebui să reinsalezi de la zero.

a mers am instalat combo update si e ok acum, multumesc nu stiu de la ce a fost, multumesc si sarbatori fericite all , multa sanatate !!!

Am bifat o faptă bună azi, Buddha mă va proteja pe lumea cealaltă.

am si eu aceeasi problema
nu am inteles cum a rezolvat Victor cu volumele
eu atata tot stiu, am inches macbook vineri dupa masa si l-am deschis luni dimineata cu mesajul respectiv
ce imi amintesc este ca am facut ceva update cerut de MacOs si posibil acel update a stricat tot, cum sa rezolv ? va rog sa ma ajutati

Încearcă și tu ce a făcut Victor: caută pe situl Apple, descarcă și instalează updaterul combo pentru versiunea de macOS pe care o ai pe computer.

De exemplu, ultimul combo updater pentru High Siera este ăsta:

https://support.apple.com/kb/DL1953?locale=en_US

Putem discuta aici pe forum despre orice fel de Mac, inclusiv despre Hackintosh :wink:

Păi probabil că acel update nu s-a finalizat. Am avut și eu recent ceva similar cu update de la 10.13.2 la …3, nu a mers. Nu s-a stricat nimic, pur și simplu a rămas tot la …2. Am fost nevoit să descarc 10.13.3 combo și să-l pun compact, așa a mers.

Tocmai citeam zilele trecute chestia asta.

Bun de reținut. Am făcut doar desktop-uri. :slight_smile:

Păi cred că laptoapele sunt cel mai simplu de aranjat, având configurații relativ stabile.

Dacă le nimerești. Nu prea poți schimba componente.