Tastatura nefunctionala

Buna dimineața.
Am și eu următoarea problema:am un MacBook pro luat prin 2015,nefolosit,ținut mai mult in geanta lui(are maxim 25 Incarcari).Când am încercat sa îl pornesc acum,nu pot folosi tastatura.Apăs butonul de pornire,pornește și nu pot baga parola contului,îl repornesc,și in mod recovery,dar degeaba.Nu merge nici un buton in afara de cel de pornire.Nici nu e luminata tastatura.
Vreun sfat sau ma îndrept spre service?!
Mi-e puțin ciuda ca nu l-am folosit și acum era bun pentru cele mici,la școala.
Va multumesc anticipat

Incercă cu o tastatură externă - pe USB.
Merge ?

Multumesc.
Acum am intrat.
Am cumpărat o tastatura USB și a mers.
Acum merge și tastatura lui,se aprinde,etc
Nu îmi dau seama de ce dar e ok-funcționează perfect.
Încă o data multumesc și multă sănătate!

E bine să ai o tastatură USB pt cazuri similare, una ieftină. Sigur, o poți folosi și pt a proteja tastatura notebook-ului, mai ales dacă îi conectezi un monitor suplimentar. Eu așa folosesc acasă. Este bluetooth, dar am una pe USB ieftină pt cazuri de avarie.

M-am cam grăbit…
Din fericire merge tastatura USB ,cea originala nu mai funcționează,e luminata dar nu merge nici un buton , cu excepția celui de pornire.
O zi buna!

Dacă nu merge nicio tastă cauza ar putea fi contactele, ar putea fi un defect minor. Dacă nu te încumeți să te uiți singur, du-te la un service. Încearcă se rezolvi singur. Identifică aici ce model ai și vezi cum este descrisă tastatura, posibil să fie un model cu înlocuire dificilă, la unele se schimbă upper case cu tastatură cu tot.

Multumesc Ptr ajutor.
O sa ma duc la un service,găsesc eu unul.
Este MacBook pro early 2015,așa am văzut ca scrie undeva intr-o pictograma.
O zi excelenta!

Trackpad-ul merge ?

Incearca un SMC reset si un NVRAM reset.

Merge f bine trackpad ul,tastele sunt singurele care nu merg.
O sa încerc.
Multumesc

Ca să știi PRECIS ce model ai, du-te sus la merișor și pui acolo mausul, va spune imediat ce model ai + config de bază, inclusiv numărul de serie.

Chiar acolo am apăsat și am scris anterior ce model este.Mie nu îmi pare rău decât ca nu l-am folosit și face așa;dacă îl mai și foloseam…

A nu folosi foarte mult timp un utilaj, de orice fel, nu este o tactică bună. Dacă lași o mașină nefolosită ani de zile, cert nu va mai porni. S-ar putea să ai o problemă minoră, cu reparare ușoară sau fără reparație, dacă resetarea PRAM și NVRAM o rezolvă (posibil).
Cât privește modelul, ai scris „ MacBook pro luat prin 2015”, nu ne spui dacă e de 13 sau 15 inci, dacă a fost nou ori s.h. etc. Deci poate fi orice model late 2013 până la mid 2015. Asta presupunând că datele sunt corecte.

Adevarat.
A fost nou,early 2015 ecran de 13,f frumos.
Și acum îmi place.
Ca și fapt divers,acum a început sa meargă din nou tastatura…extraordinar.Nu știu ce sa mai cred,cred ca merge in funcție de starea proprietarului…
Și a mers… 5 minute .nu înțeleg.

Resetează PRAM și NVRAM cum ai fost sfătuit. Ai făcut asta? Probabil nu. Do it now:

Deci cum e? Ai resetat cum ți s-a recomandat?