Tastatura macbook pro

Salut, am pornit macbook-ul pro 13 cu gandul sa resetez parola la pornire, adica sa nu mai fie nevoie de ea cand pornesc. Este folosit doar acasa si nu am nimic secret sau valoros. Am intrat in setari, chiar si pe la maus si tastatura, accesibilitate… dupa putin am observat ca nu mai functioneaza un grup de taste, respectiv 789, uio, jkl, m
Nu am varsat nimic, nu a fost supus la socuri sau diferente de temperatura. Sa fi deselectat ceva, pe unde am putut am dat reset valori implicite, dar nimic. Restart- nimic. Sa fie totusi o problema de taste, vreun contact la pamblica? Este model 2012, nu mai are garantie.
Acum scriu de pe telefon…

Mersi.

Este din Accessibility > Mouse & Trackpad > Mouse Keys > deselectează.

Am descoperit întîmplător, cînd căutam o variantă de a da click dreapta din tastatură. Practic, partea aceea a tastaturii de care zici este acum responsabilă de mișcarea (milimetrică) a cursorului de mouse, ia verifică. :slight_smile:

Dacă nu ai reușit să dezactivezi parola la Login, se găsește în System Preferences > Security & Privacy.

Vezi că nu-ți va permite în primă fază. Și în screenshot-ul meu se vede că e gri (inactiv). Apeși lăcățelul din stînga jos, bagi parola și apoi faci modificări.

Am observat ceva cu miscarea milimetrica… acum ma duc sa-i dau drumul.

merge. multumesc mult!

are si al meu ?

Atunci du-te la Users & Groups:

oi fi mancat de dulce in post?

e dezactivat.

dar cere parola la start.

Apple zice că e posibil să fie ceva legat ori de FileVault, ori dacă folosești contul de iCloud la login:

era filevault. am reusit, mersi.