Sync text replacement iPhone - MacBook

Salutare,
Am mai avut odată această problemă, dar nu-mi mai amintesc cum am rezolvat-o, și sper să știe cineva.
Atât pe iPhone (Configurări -> General -> Tastatură -> Înlocuire text) cât și pe Mac (în Preferințe de sistem -> Tastatură -> Text) poți pune scurtături pentru text (ex. CC - Codul Civil; etc)
În decursul ultimilor ani s-au cam adunat câteva scurtături. De la ultimul fresh install pe mac nu s-a mai sincronizat și asta, au mai rămas doar pe iPhone.
Știe cineva cum să rezolv această problemă, am căutat și aici și nu am găsit, iar pe google nu reușesc să găsesc rezolvarea…
Vă rog ajutați-mă!

Dar ai rezolvat-o, oare, atunci? Sync s-ar putea face prin iCloud, dar eu nu știu vreo setare care să sincronizeze setările de sistem la acest nivel. Presupun că te referi la setările de mai jos. Până acum, macOS nu stă foarte bine, în sensul că nu pot face setări per limbă, deși așa ar trebui: să fac setări gen î.e.n.–> î.e.n. doar pentru română. Din păcate, este rămân global, și dacă trec pe franceză, de ex., și scriu en, îmi face automat e.n., motiv pt care am șters abrevierea asta.
19

57

S-a putut face vreodată sync pt așa ceva? Băieți, m-ar interesa și pe mine. Da, pot face backup al sistemului și asta se păstrează după un clean install și Restore, dar sync pe mai multe device-uri nu știu să se poată. Se poate, totuși?

Da la această opțiune mă refer.
Cu siguranță se poate.
Sunt sigur că se sincronizează și deoarece eu am iPhone din 2008 și Mac din 2011, iar când mi-am luat-mac-ul s-a sincronizat automat, iar apoi, după fresh install, am avut aceeași problemă (acum 2-3-4 ani)… Am crezut că am discutat aici, dar nu găsesc. Posibil să fie pe versiunea veche…
Revin cu rezolvarea când o găsesc. :slight_smile:

Nu există niciunde că s-ar face syncul tuturor setărilor de sistem. Dacă afli, da, evident, m-ar interesa. Se fac unele syncyri la Address Book, Safari bookmarks, keychain (dacă insiști)…

Sincronizarea încă există, dar așa cum spune @sagaeu, ce am adăugat mai demult, acum găsesc doar pe iPhone. Dacă adaug acum ceva nou, apare și pe iPhone, și pe Mac.

Nu am o soluție și, sincer, nu prea mă tentează să încerc să repar, pentru că nu mai folosesc această caracteristică. Însă cîteva din soluțiile de pe net ar fi:

Dacă aveți multe asemenea abrevieri și poate chiar vreți să creați macro-uri mai complexe, singura alternativă care îmi vine în minte este TextExpander, care are sincronizare. E nesimțit de scump de cînd au trecut la abonament. Dar pentru cineva care chiar l-ar folosi zilnic, probabil că merită.