Sunete ciudate

Salut.Am devenit propietarul unui imac de 27 inch,3,12 procesor,8gb ddr3,1tb, etc.Faptul ca am inceput de la 0 e bine stiut printre cei ce au avut inainte windows.Incet incet incep sa invat cum si ce sa fac in os x.Ar fi multe de intrebat dar nu pot sa inchei fara sa intreb ceva, din 10 10 min nu am verificat se aude un sunet ca si cum sar fi trimis o poza sau ceva de genul asta ,cert este ca is 2 sunete unul dupa altul…CE SA FIE ?.Merci fain

Greu de spus dacă nu dai detalii. În primul rînd, de OS rulezi. În al doilea rînd, dacă e nou sau e un s.h. cu un sitem curat instalat sau e cu vechiul sistem. În al treilea rînd, cînd se aude acel sunet? mereu, indiferent ce faci sau în anumite condiții, în/cu anumite aplicații.

OS X 10.9.5(13F34) Imac e nou in cutie ,lam cumparat acum 2 saptamani.Se aude chiar daca nu is la imac,si chiar daca nu ruleaza ceva,o vi vreo notificare.

Dacă e nou, ai garanție. Nu e exclus să ai o problemă la HDD sau la un ventilator, nu mă pricep la sunete. Fiind în garanție, nu-i bai.
Totuși, sistemul are niște sunete default, de ex. te anunță cînd primești e-mail sau ai diverse alte sunete default. Din cele ce spui nu pare a fi însă vorba de așa ceva. În general, OS X nu face exces de sunete ori alte țiuituri ca atenționări. Mail.app, de exemplu, are un sunet de atenționare cînd primește mesaje. să fie asta?

Eu zic să pui mâna pe un telefon și să înregistrezi suntele, să ne putem lămuri mai ușor ce se întâmplă.

Cu siguranta nu e de la HDD,e de ceva ce ma anunta ,dar ce,si chiar daca is incepator cu os x ,in windows mai stiam sa fac cate ceva :slight_smile: ,.Nu e o problema importanta acele sunete,is enervante si ma dispera ca nu stiu,dar o sa ii dau de cap.Important sa zicem este faptul cum protejam os x-imac de virusi,malware,etc.

Nu pune antivirus pe mac, poți avea probleme cu sistemul. Dacă insiști, instalează ClamXav și fă periodic veriicări, va găsi – probabil - viruși de Windows în atașamentele de e-mail. Pe tine nu te afectează, dar le poți transmite altora boala.
Ține sub observație jucăria și încearcă să înregistrezi cumva sunetele alea, ai și microfon încorporat, deci ar trebui să reușești cumva. Ori cu un telefon apropiat de zona unde presupui că e sursa sunetului. Fiind în garanție, ia legătuta cu iStyle ori Noumax, de unde l-ai luat sau, dacă e adus din afara țării, ei se ocupă de garanții, și spune-le baiul. În fond, se pricep cel mai bine la așa ceva sau ar trebui să se priceapă.

pai eu am pus avast ptr mac,mai este si bitdefender ,avg.Cred dar nu sant sigur sant sunete de la o avertizare cand cineva posteaza ori aici ori facebook,voi vedea

Șterge-le, poți avea probleme la un update de sistem sau cu unele aplicații după ce le instalezi. În esență, ștergerea unei aplicații în OS X se face pur și simplu aruncând-o la coș. Unele au propriul lor installer. Ca să lucrezi supercurat, descarcă AppCleaner (vezi pe macupdate.com), trage aplicația în fereastra aplicației și las-o pe ea să facă restul.
Ca AV pe mac, doar ClamXav sau nimic.
Ca utilitar, Onyx (atenție la versiune, tu ai penultimul sistem de operare, nu Yosemite, deci descarcă versiunea pt Mavericks).

Salutare detin un MacBook Pro (Retina, Mid 2012) ce ruleaza cu MacOS Mojave, despre ce sa fie vorba oare …? aici am o mica filmata https://www.youtube.com/watch?v=UXSRKV4EU8E

In partea dreapta a laptopului, acolo unde ai filmat tu, este SuperDrive-ul (sus) si HDD-ul (jos).
Cel mai probabil este HDD-ul, fiind pe duca. Daca tot urmeaza sa-l schimbi, pune un SSD.

Deja are ssd

Bun. Atunci este SuperDrive.ul.

salut din nou, n-am nici superDriver-ul. am dar fan. care schatte putin zoomt atunci cand se incalzeste. cand am timp o sa-l curat. dar nu tot timpul face sunetul ala ciudat uneori chiar si cand e in stand-by. si multumesc pentru raspunsuri, dar daca mai ai si alte idee te ascult.

Probabil că e de la ventilator. Poți încerca asta: pune smcFanControl și setează aplicația astfel încât să tureze la maximum ventilatoarele pentru câteva secunde. Dacă ai noroc și sare mizeria sau ce-o fi prin ventilatoarele alea, atunci ai scăpat de problemă.

PS: citește și comentariile de la clipul ăsta, aceeași problemă:

1 Like

Salutare, azi am deschi macbook-ul si am dat drumul sa ascult muzica, dar defuzorul din parte stanga se aude foarte ciudat e ca si cum ar fi sparta membrana asa ca l-am desfacut, dar membrana nu avea nimic si nici urme de praf sau mizerie, de ce poate fi sau ce as putea face… ?