Sugestie Mac Mini

Salut,
Folosesc televizorul doar pentru a vizualiza filme, pentru a ține câteva prezentări în keynote și pentru a lucra împreuna cu echipa la proiecte de în pages.
De ceva timp vreau să-mi cumpăr un Apple TV, și citind pe forumuri am ajuns la concluzia că încă nu se merită.
M-am gândit că ar fi mai potrivit să îmi cumpăr un Mac Mini, pe care să pot rula și filme (fie de pe hdd lui și pot accesa și filmele de pe TimeCapsule) și pot utiliza și keynote/pages etc.
Nu am nici o idee despre Mac Mini, m-ar interesa unul care să știe și AirDrop, să pot reda filme FullHD, și bineînțeles să fie cât mai ieftin:)
Ce-mi recomandați?
Este bună alegerea pe care vreau s-o fac?

Am avut cîteva generații de mac mini și mi-aș lua și acum unul ieftin, tot pt a-l folosi cu un televizor mai ales pt programe TV care le găsesc doar pe net. Pt compatibilitate AirDrop trebuie să vezi ce config are.
Intel face acuma niște stick PC’s, rulează Windows sau Linux, cred, costă vreo 750 lei și ar fi o soluție bună, mi-aș lua și eu așa ceva.
Una peste alta, fie mini, fie acel Intel stick (nu găsesc linkul), parcă tot spre un mini aș opta, deși acel stick este foarte, foarte portabil. Este un mini PC care folosește televizorul ca monitor, tot asta ar face și acel mini.
P.S.
http://www.evomag.ro/SISTEME-PC-Branduri/Intel-Sistem-PC-Intel-Mini-Compute-Stick-STCK1A32WFC-Intel-Atom-Z3735F-1.33GHz-2GB-32GB-eMMC-HDMI-Wi-Fi-BT-Windows-8.1-Bing-1195414.html?utm_source=2parale&utm_medium=Campaign&utm_campaign=7be23e6c7

Sigur, la asta mai adaugi un maus și o tastatură BT

Dacă AirDrop e cerință obligatorie atunci ai nevoie de un Mac Mini Mid-2010 sau mai nou.

Dacă ai prin casă Mac-uri și dispozitive cu iOS, și nu vrei să le agăți mereu de televizor prin cabluri pentru a reda orice de pe ele (filme, YouTube, desktop mirroring etc.) atunci un Apple TV, chiar și unul din generația precedentă, merită din plin.

Daca vrei doar filme si poze poti lua un media player la care atasezi hdd sau stick usb. Eu am unul WD din 2010 si merge bine si full hd. La 3-400 lei gasesti ceva bun. Acum au aparut si modele wifi.

Mulțumesc.
Din câte văd stick-ul rulează windows și de când am pus prima oară mâna pe un mac m-am scârbit de windows.
Bănui că având un mac în casă îl voi utiliza și în alte scopuri decât cele menționate anterior, mai ales că MB are doar 128Gb, deci când încep să montez un film în final cut sau să mă joc în motionx trebuie să lucrez pe spațiul din TimeCapsule sau pe hdd extern, deci cred că-l voi utiliza mai mult de cât mă aștept.
Nu am cablu tv și nici nu doresc să-mi dezvirginez pereții pentru cele maxim 5 posturi pe care le-aș urmări li asta ar fi o soluție formidabilă.
AirDrop nu este neapărat o cerință esențială, ci este cea mai ușoară metodă de transfer date MacBook - MacMini (cred), cerință pe care o consider necesară. Thunderbolt a fost adăugat abia la MacMini 2011, deci nici asta nu e o soluție.
În ce privește Atv nu cred că am nevoie de acest dispozitiv dacă voi avea MB și MacMini, mai ales că între ele am TimeCapsule și într-o ultimă situație voi face transferuri prin el.
Am un HDD extern doar că trebuie să scriu pe el în NFTS și scrie destul de greu (tv nu știe exFat).
Mulțumesc pentru sugestii.

Nu e vorba de scîrbă, e vorba de confortul funcționalității. Asta depinde de ce vrei să faci. Pe mine acel stick Intel mă atrage, deoarece mă uit, nu frecvent, dar mă uit, la diverse programe de știri ale unor TV străine inaccesibile pe cable TV. Telekom, de-o pildă, nici nu are Euronews în grilă. Mă uit relativ frecvent la posturi cehești (ČT 24 cel mai mult și e foarte bun), slovace, poloneze, slovene… Un asemenea stick mă rezolvă, ce importanță are că rulează Windows sau Linux sau OS X? Da, și eu aș dori să ruleze OS X și cred că Apple ar trebui să ia în calcul asemenea jucării simple și foarte utile. Dacă tot au cu Intel relații apropiate acuma, nu văd de ce nu ar vinde acel stick cu OS X preinstalat. Fac pe deștepții dar deja nu mai au motiv. Lumea e în schimbare și alții le-au luat-o înainte, ar fi timpul măcar să pășească în ritmul lor.
Eu nu am idei preconcepute, dacă un sistem îmi oferă lucruri mai bune decît OS X, îl adopt. Deocamdată nu văd oferta superioară, dar pt asemenea produse da, o văd. Acel sticlk îl iau cu mine în buzunar și-l pun la ce am nevoie.
P.S. Faceți acest exercițiu să vă uitați la posturi străine de știri, de ex., ca să vedeți cît de slabe sînt posturile românești de știri (toate, fără excepție). Fac comparația și cu cele din țări puternice (Franța, Germania…) dar și din țări „foste” (Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria…). Mai slabe ca ale noastre nu are nimeni. Am urmărit relativ atent criza din Grecia. Cele mai bune analize nu le-a făcut nici pe departe CNN ori BBC, ci France 24, Oameni serioși, invitați competenți și diverși ca ideologie și ca abordare. CNN e adesea penibil, inclusiv flăcăul ăla cu voce răgușită, Quest sau Quent ori cum îl cheamă. E actor bun, dar cam atît.

Așa-zisele „posturi românești de știri” sunt de fapt niște instrumente de propagandă aflate în mâinile nenorociților care au distrus presa subordonând-o politicii.

Da, dar la alții nu e așa. Situația mi se pare extrem de gravă și, evident, nimeni nu o analizează la modul serios.

DIn pc meu de vedere, apple aduce niște chestii, pe care alții le-au inventat/instaurat, pe care le transformă în beneficii pentru utilizator, le face să funcționeze bine și să fie utile și necesare utilizatorului și mai presus de toate ușor de setat/și adaptat la stilul fiecăruia de utilizare. „Just work”
Problema mea cu windows-ul e de fapt problema cu sistemele de operare greoaie, instabile și limitate. Eu utilizez MB pentru editarea foto basic spre profi, editare/montaj video basic, editare audio basic, redactare, prezentări, și alte asemenea. Dîn pct meu de vedere le folosesc la un nivel mediu din posibilitățile de utilizare ale unui pc în zilele de astăzi. Consider că Apple îmi satisface toate necesitățile mult mai ușor și mult mai la îndemână și mult mai stabil decât alte sisteme de operare. Nu știu dacă aveți windows pe un pc normal, dar prietena mea are un laptop cu windows și lenea cu care procesează și necesitățile de instalare a o mulțime de aplicații și progrămele, drivere, etc, doar că să fac o chestie banală mă scoate din sărite. Faptul că umblu 5 min pe pc ei mă face să fiu satisfăcut și recunoscător față de Apple pentru simplitatea și viteza cu care mă joc pe MB.
Într-adevăr utilizarea unui astfel de stick cred că ar rezolva necesitățile tale Cattus_Thraex, dar nu știu dacă aș putea să fac o prezentare keynote de pe el chiar dacă ar fi produs de Apple, și de aceea pentru mine nu ar fi util. TV meu are 18-19kg, deci stick-ul care să-l pot ține în buzunar nu mă ajută deloc.
Părerea mea e că una din strategiile Apple e să lase publicul să se enerveze cu produsele altor companii( pentru că nu funcționează așa cum dorește utilizatorul, au lipsuri, sunt greu de configurat, etc) și după ce publicul e dezamăgit de acel produs, scot ei un produs care face același lucru, dar care nu au probleme și neajunsurile produselor concurenței, pe care-l scoți din cutie, îi pui nume și funcționează. Și în acest fel e normal să fie dorit și vândut acel produs. Consider că apple vinde împlinirea dorințelor (din propoziția precedentă). Dacă stăm să ne uităm în istoria Apple ei nu au inventat nimic ce nu a mai fost până atunci: au pc, laptopuri, tablete, telefoane, routere, toate au fost inventate cu mult înainte că Apple să le scoată pe piață. Ei doar le-au făcut să le bagi în funcțiune și să te distrezi.
Nu vreau să mănânc mult @, și am să trec direct la subiect - filozofic și psihologic omul are 4 instincte primare, unul din ele este masochismul (întrebări pe care le punem al cărui răspuns știm că ne va face rău și ne vor chinui mult timp, etc nu mai filozofez acum) așadar cred că nu trebuie să purtăm papuci care ne strâng că să fim convinți că e bine când ai măsura potrivită ție.

sagaceu, nu te avînta așa, nu am spus că windows e mai bun și nici că-mi place, am spus doar că nu am idei preconcepute și că nu refuz un produs numai pe principiul că rulează Windows.

Am înțeles, iar eu am spus că windows, alături de alte sisteme de operare cu caracteristici asemănătoare, nu e un os pentru MINE, și am motivat de ce. EU am constatat, și îmi reamintesc odată la 2săptămâni, când mă roagă prietena s-o ajut cu o chestie pe pc ei, că momentan windows nu e sistemul de operare potrivit activităților pe care EU le am, și MĂ voi apține să MĂ tachinez în acest moment încercând produse care rulează windows.
Nu înțeleg de ce ai înțeles că e un atac asupra ta sau asupra windows-ului. În fond oricine folosește ce i se potrivește și-i satisface nevoile.
Chiar vreau să-mi cer scuze dacă din greșeala mea te-a deranjat postare, nu am vrut să fie ceva personal. Cred că dacă o vei reciti vei înțelege că nu e nimic legat de alegerile pe care tu sau oricine altcineva vrea să le ia.

Nu m-am supărat, dar mi s-a părut că te-ai ambalat prea tare întru apărarea lui Apple.

Mă bucur că nu te-ai supărat.
Am să închid subiectul aici pentru că suntem demult în afara topicului.