Storage tip cloud nelimitat

Ce variante, în afară de Dropbox și iCloud, există pt stocare tip cloud care să permită și un soi de family share, adică să ai un cont pt 2-3 persoane și să poți și shareui unele fișiere.

Dacă ești abonat DiGi - vezi digi storage - interfața-i ok (am primit 50 GB gratuit).
Nu-l prea folosesc. Din câte-mi aduc aminte partajarea era ok.

Sunt pe UPC acuma. Mă gândeam că este rezonabil să plătesc o sumă anuală care să-mi asigure spațiu suficient pt 2-3 persoane. Noile generații de mac-uri nu mai pot fi modificate să ai un disc #2 pt date, cum am acuma, dar va veni timpul să-l schimb. Soției i-am luat azi un Aer și mă gândesc să-i fac viața ușoară cu un nor cuprinzător, să nu se împrăștie prin Dropbox și Google drive. O variantă ar fi Dropbox plătit, mai analizez.

Am dat, de ex., și peste așa ceva ori peste https://www.backblaze.com/mac-online-backup.html… sau așa ceva. Aș fi vrut să știu dacă e cineva pe aici cu o experiență directă.

Nu știu dacă te satisface, eu am totuși așa ceva. Este vorba de un cloud personal, nu pe vreun server. Capacitatea este cât spațiu îi aloci tu, deci nu ești limitat de capacitatea pe care ți-o dau “ei”. Folosești eventual un computer mai vechi pe post de server și poți să sincronizezi datele pe toate device-urile, inclusiv Android/iOS. https://www.resilio.com/individuals/. Poți chiar să nu ai un server dedicat, ca mine, ci unul din computere care să aibe datele complete să fie pornit și online, este destul, până se sincronizează pe celelalt(e).

Da, mersi, e mișto chestia asta. Am avut și eu un disc family de tip WLAN, mergea frumos cu routerul wi-fi Apple, care mi s-a bulit la pene succesive de curent. Cu actualul router UPC nu reușesc să-l mai setez, poate nu știu eu cum să fac.
Să văd cum fac cu linkul trimis de tine… Glorie muncii

Eu folosesc Backblaze. Iti face back-up la tot ce ai pe calculator. Este practic o imagine a hdd-ului :slight_smile:

L-am folosit și eu, la un moment dat, și uitasem de el. Mă reapuc acuma de studiu, mersi.

Cred că mă voi îndrepta, deocamdată, spre stocări portabile, există stick-uri foarte mici și compacte, de ex. ăsta. Are și versiune USB-C.

Sigur, există și carduri de memorie, sensibil mai scumpe, de ex. ăsta, care pare cel mai ieftin. La f64 este chiar șimai ieftin. Știu, există unele care se mulează „la mustață” pe MBA, dar sunt prea scumpe.

Ette interesant acest Resilio: face backup/sync pe un disc local, accesabil și prin WLAN. Cât timp am avut router Apple, aveam și WLAN, cu acest router de la UPC nu reușesc să fac setările, nici nu știu dacă se poate.

Din câte știu, dar nu am încercat pentru că nu îmi permit, fie vine instalat, fie se poate instala și pe anumite NAS-uri, dar nu cele ieftine. Știam că mergea pe Sinology. Poate acum și pe alte brand-uri, nu am mai cercetat problema.

Deci aplicația merge cu un disc pe rețeaua locală. L-aș fi testat pe WLAN, dar acuma nu mai pot, dacă aș fi avut un router Apple Extreme sau o Capsulă ar fi mers cert și așa, sunt sigur. Văd că există încă routere Apple pe stoc, inclusiv Capsule, poate o să-mi iau unul, se pupă excelent cu orice rețea și merge și pe WLAN.