De fapt e mai veche, are 3 zile.
Nu am verificat dar se pare ca cea mai importanta noutate este posibilitatea ca detinatorii de dispozitive cu IOS din UE sa poata instala aplicatii si din afara apple store.
Evident ca posibilitatea este numai pentru cele compatibile cu IOS 17.4.
Stirea este comentata aici:
Este obositor și plictisitor să mă uit la flăcăul din link dar da, acest update permite instalarea unor aplicații din afara AppStore. Deocamdată, nu am încercat să văd cum funcționează noutatea, când se va ivi ocazia.
Intr-adevar, restrisctia era aberatie grosolana, si bine ca s-a depasit, cu tot riscul care intervine cu aplicatiile din surse mai putin verificabile.
Nu era aberație și nu este nici acum. Este, pe de o parte, dorința unei mari firme să controleze ce aplicații se instalează fără probleme și fără să conducă la necazuri, inclusiv la viruși ori la alte belele de sistem. Pe de altă parte, controlează financiar aplicațiile, trăgându-și comisionul.
Sigur, este un monopol, iar monopolul nu e bun, în general. Economia mondială de azi se bazează oricum pe monopol, pe controlul economiei mondiale de cîțiva giganți. Concurența cu asemenea giganți este imposibilă. Eu unul nu mă arunc să instalez aplicații din surse neverificabile, o să vedem cum evoluează treburile.
P.S. Dacă mă întrebi, poate: chestia asta este și o capcană. Dacă, în zilele și în săptămânile viitoare se vor instala aplicații care belesc sistemul ori bagă viruși, gigantul Apple a câștigat, se va reveni la instalarea controlată de Big Boss.
Sigur ca era si este aberatie! Nu lipseste mult sa devina mai aberanti decat concurentii dependenti ai lui billgates(ofhell). Se vede ca e ideologia aberantului care a compromis filozofia caracteristica ce a facut Apple atractiv celor care gandesc si sunt consecventi, iar alterarea acesteia pe multi dintre acestia i-au si distantat!
Repet: NU este aberație, este politica tuturor marilor giganți care controlează industria și economia mondială. Dacă ar fi fost aberație, ar fi renunțat la ea. Acum renunță forțați de niște legi care, după părerea mea, vin prea târziu. Marile monopoluri s-au format de mulți ani și nu mai pot fi destructurate.
Apple de azi este un cu totul alt Apple decât acum 40 de ani, complet diferit.
Repet: E aberatie “politica tuturor marilor giganți care controlează industria și economia mondială”!
Păi tocmai aici ne împotmolim: nu e „aberație”, din punctul lor de vedere, ci „normalitatea”. Doar puține țări mai rezistă acestor giganți, cum ar fi Grecia, dar ce putere are Grecia la nivel european ori mondial? Spre zero.
EU sunt convins ca vor apare N probleme la telefoane dupa instalarea de software “de oriunde”. Foarte posibil ca, chiar si dupa stergere, daca vreo aplicatie lasa ceva “codite” in sistem, se vor ingrosa forumurile cu intrebari si raspunsuri; iar Apple se va spala pe maini, sau, si mai bine, va cere bani ca sa te salveze. De chestiunile financiare nu mai zic, bancile vor avea bal mare…
Intr-adevar, un sistem inchis da pofta sa deschizi usa, dar daca pe urma nu mai poti sa o inchizi de tot… ghinionu celui care a deschis-o.
De fapt, daca imi aduc aminte, chiar una din ideile lui Steve era ca sa nu permita intruziuni, pentru a asigura impenetrabilitatea binomului hardware-software.
Asteptam sa vedem ce va iesi.
A da drumul „la liber” aplicațiilor instalabile pe telefoane este cu dus și-ntors. Este adevărat că multe companii nu și-au mai pus aplicațiile pe AppStore, nemulțumite de politica Apple, care îi cam jupoaie. Vorbesc de aplicațiile pt macOS.