SSD la 512 GB la prețuri joase

Nu știu dacă știți: chinezii au dat drumul recent la un soi de amazon al lor, se cheamă alibaba.com. Mi-a spus și mie un amic și m-am uitat agale la SSD-uri. Ia uitați-vă și voi:
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=711001&SearchText=ssd
Știu, veți exclama „chinezării”. Bun, chinezării, dar dacă merg, să iei un SSD la 512 GB la jumate preț față de ro e o chestie, nu? Mai ales dacă și merge.

Nu e nou Alibaba.com, dar cred că acolo se vând produse en-gros și/sau business-to-business.

Nu am cumpărat nimic de pe Alibaba, dar am luat de pe www.dx.com cabluri, adaptoare Thunderbolt - VGA și Thunderbolt - HDMI, încărcătoare și huse la prețuri mult, mult, mai mici ca la noi. Plata prin PayPal (deci sigură) dar durează și 1 lună până vine pachetul dacă alegi transportul gratuit.

Atenție însă la vamă și TVA pentru că vin din afara UE.

A, da, știu cum e cu transportul. De pe eBay am comandat două produse, două SSD-uri și au venit cam după o lună, din China, evident. Nu a fost nicio taxă, au venit acasă.

Ai fost norocos sau e sistemul diferit. Acum cateva zile am ridicat un produs cu valoare de 24 $ si am platit tva. Venit din China.
Si eu stiam ca Alibaba e site de afaceri nu de comert.

Cred că depinde de produs, Presupun că HDD-urile și SSD-urile nu sunt supuse vămii.

Dar ar trebui sa intre la tva. E produs extra comunitar. Am vazut ssd 240 gb la 400 lei la noi. cel.ro

O singura data am luat ceva de pe Alibaba si a durat 79 de zile (!!!) pana a sosit pachetul. Doamna de la Posta mi-a spus ca atat dureaza daca vanzatorul nu percepe taxe de transport, pentru ca fusese intr-adevar gratis transportul. A durat 58 de zile pana a iesit din China pachetul, restul pe drum pana la noi. Eu m-am lecuit de Alibaba…

Dom’le, tu ești invidios că nu am plătit nimic la sosire! Spune pe șleau…
@MacAndrew. Cam mult 79 de zile, nu am avut asemenea experiențe, dar dacă prețul a fost bun și marfa OK, iei în calcul și 2 luni de mers.

A fost mult, intr-adevar. Si dupa ce am asteptat atat, nici nu s-a potrivit marimea (au fost niste incaltari). Dar la cat au costat, i-am facut cadou a doua zi :smile:

Ei, asta-i altă treabă. Păi tu nu știi că încălțămintea nu se cumpără niciodată prin internet, trebuie probată per piciorul respectiv? Hainele cam la fel, deși aici riscurile de eșec sînt mai mici dacă știi dimensiunile.

Mda, am invatat asta pe pielea mea…

Da, cam sunt :slight_smile: . Uite aici un site de comert (cred ca e legat de alibaba) cu ssd.
http://www.aliexpress.com/w/wholesale-ssd.html?site=glo&shipCountry=ro&SearchText=ssd&pvId=19032-200004219&CatId=200005270&isrefine=y

Eu n-as risca sa iau un SSD de la chinezi, indiferent cat de ieftin ar fi.
Am gasit la noi un SSD SanDisk Extreme de 480GB la 650 Ron (in magazin e peste 1200) :wink:

Ai impresia că multe alte firme le fac altundeva decît în China? Faptul că lipesc pe el logo-ul firmei nu înseamnă nimic, tot Made in China este.

Evident ca sunt facute in China, ca si ‘merele’ noastre, doar ca logo-ul garanteaza, in multe cazuri, calitatea si durabilitatea. De aceea logo-ul costa in plus, dar o parte din bani se intorc in cercetare, testing, dar si marketing.

Posibil. Dacă fabrica x din China face niște componente pt Apple, care le pune un abțibild cu , și mai face alte sute și mii de rezervă, pe care nu pune , presupun că vor merge la fel. Garanție au și unele și altele, dacă sînt luate de noi. Dacă sînt s.h., e același lucru.
Sigur, pe piață sînt și componente de la firme cu care Apple nu are contract, posibil să fie la fel de bune ori mai bune decît cele pe care apare .