Split large file on mac

Salut,
Știe cineva o aplicație pentru mac care să împartă un document în mai multe părți?
Am nevoie să pun un fișier de 11gb pe un hdd fat32. Am găsit:
Split&Concat - dar „Nu puteți deschide aplicația “Split & Concat”, deoarece aplicațiile PowerPC nu mai sunt acceptate.”
MacHacha - am instalat-o dar nu se deschide nici o fereastră, așa cum arată prin tutoriale sau screenshots

Am mai încercat să folosesc și alte programe, dar fără succes

Știe cineva o aplicație care să mă ajute?

MacHacha era bun la așa ceva, l-am folosit și eu cândva, se pare însă că nu mai rulează pe sistemele noi, dă eroarea că are nevoie de „files”. Nici altele nu mai merg. Cred că cel mai sigur este prin command line:


Nu am testat, nu am mai splituit fișiere de mult.

Mulțumesc Cattus_Thraex
Între timp am găsit și o aplicație care face split și funcționează pe El Capitan; se numește Keka. Nu cred că e o problemă dacă las link-ul, nu?
App: http://www.kekaosx.com/en/
Tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=UCkboZaOsxs
Din ce am testat fragmentele vor ieși un pic mai mari decât setezi. ex: am setat 4000Mb și au ieșit de ~4200Mb, apoi am setat 3500Mb și au ieșit de ~3670Mb.
Mie îmi trebuie să fac split unui fișier dintr-un joc pentru PlayStation - PS3 (focus keywords).
Baftă.

Cred că de prin Snow Leopard, Apple a decis ca OSX să considere că 1KB=1000B și nu 1KB=1024B cum e normal și cum consideră restul lumii. Cred că de aici apar diferențele tale referitoare la dimensiuni.

Nu am știut.
Mulțumesc

Versiunea 3.0 este Intel-only, pe aia trebuia s-o folosești.

(Ehehe, Split&Concat… o foloseam la greu pe vremuri, când descărcam fișiere de pe Usenet. Alea erau toate splituite în segmente. MacPAR Deluxe și Split&Concat erau obligatorii pentru utilizatorii de Usenet.)

Revin și rectific
Keka împarte bine fișierul, dar nu reușesc să-l restrâng pe hdd extern. Am găsit o versiune de MacHacha aici: https://machacha.en.uptodown.com/mac care aparent mi-a deschis fereastra de obținui. Acum aștept să se „strângă” pe hdd extern.
Dacă nu merge voi încerca să folosesc aplicația recomandată de către Tudor.

Nici cu MacHacha nu am reușit să-l strâng pe hdd extern și am încercat și cu Split & concat și nici acesta nu mi-a făcut fișierul complet.
http://loekjehe.home.xs4all.nl/Split&Concat/

Aplicațiile astea nu mai merg pe noile generații de OS X, deși – uneori – ar fi utile. Cred că vei ajunge la Terminal.

Pai nu poti sa pui un fisier mai mare de 4 GB pe un hard formatat fat32. De-aia nu poti sa unesti fisierele dupa split. Asa ca fi mai clar: pe ce ai fisierul si unde vrei sa-l pui.

Păi știe asta și a și testat, că trebuie să scrie 3700 MB ca să iasă efectiv sub 4 gigei de fișier. Și nu rezultă că ar reface fișierul original pe flash, ar fi ilogic și oricum nu ar merge. El spune că nu merge concat ulterior pe disc, nu pe flash.

Fișierul e pe mac, vreau să-l pun pe un hdd extern pentru a-l rula pe PlayStation 3.
Am mai văzut câteva tutoriale pe net despre cum ar trebui făcut, și într-adevăr nu trebuie unite pe hdd extern așa cum lăsa de înțeles în primul tutorial, ci PS3 știe să le unească singur…
Pentru windows există un program, ps3splitter, care face singur toată treaba, adică îi dai folderul jocului și el caută singur fișierele mai mari de 4,2Gb și le face un split astfel în cât PS3 să știe să le citească așa desfăcute, dar pentru mac nu am găsit o aplicație care să facă asta și din tutoriale am văzut că trebuie să caut eu fișierele peste 4,2Gb și să le tai. În tutoriale există și programe recomandate, dar marea majoritate nu se deschid, iar din cele care se deschid și fac split-ul nu-l fac în felul recunoscut de PS3.

Time Capsule e formatat în FAT32 (sau cel puțin așa e recunoscut de windows) și pot scrie pe el fișiere mai mare de 5Gb fără nici o problemă. Având pe mac un hdd de 128Gb, am download-at majoritatea jocurilor pe Time Capusle, chiar am un fișier de ~25Gb. Nu neg faptul că formatul poate fi altul, de pe windows îl vede format FAT pe care poate scrie mai mult de 5Gb, e posibil să fie un exFAT.

Incearca split cu programul asta
http://www.2shared.com/qs/1/Ps3Tools_V4

Tocmai pt a nu mai limita fișierele la 4 gigei, a apărut exFAT. Culmea este că la colegii mei uindăuziști, acest format nu era recunoscut! Nu știu cum mai este acum, dar în anii trecuți asta pățeam. Unii chiar sunt supărați când le spui că uindăuz XP trebuie înlocuit cu un sistem mai nou, ei s-au fixat pe el și acolo vor să rămână.

Dacă ai loc pe HDD-ul intern al PS3-ului, îți recomand altă soluție: un cablu de internet crossover. Se folosește pentru a lega două calculatoare în rețea (unul cu celălalt, direct). Ți-l face la orice magazin de electronice sau îl faci singur dacă ai clește pentru sertizare: http://videotutorial.ro/wp-content/uploads/2012/09/cabludetrecere28crossover29.jpg Instalezi pe calculator FileZilla (sau ceva asemănător) și-l setezi ca server, faci setările pe PS3 astfel încât să vadă serverul consola și faci transferul direct între calculator și PS3.

Legat de dimensiunea de 4GB: FAT32 nu acceptă fișiere mai mari de 4GB (de fapt este 2^32). Poți să ai un joc de 25GB care este format din mai multe fișiere, toate mai mici de 4GB și nu ai nicio problemă cu el. Poți să ai unul de 10GB care are unul dintre fișiere mai mare de 4GB și nu merge. Degeaba de uiți la dimensiunea totală a jocului, te interesează dimensiunea fișierelor.

Huh? De ce? FAT32 e cea mai proastă idee pentru un sistem de fișiere în ziua de azi, pentru orice în afara unui stick/card pe care pui doar poze.

Și eu aș zice la fel, dar fiecare cu părerile lui.

Scuze că nu am mai răspuns.
Până acum nu am reușit să tai jocul și să-l fac totuși să meargă. Am reușit să-l pun pe PS3 cu FileZilla prin FTP și l-am trimis întreg.
Aparent nu se poate formata TimeCapsule într-un anumit format, doar îi poți da format și șterge tot de pe el. Totuși nu cred că e FAT 32 pentru că am pus fișiere mai mari de 5Gb pe el.

„Yes, Time Machine will simply say that it will format it correctly. It will use the Mac OS Extended (Journaled) format with a GUID partition map (or, as the poster above noted, APM for a PPC Mac), because Time Machine cannot run on any other type of volume.”