Smart TV - ce știe să facă?

Mă bate gândul să-mi iau, când voi avea un ban în plus, un Smart TV, mă interesează, de fapt, funcția Internet TV. Nu am butonat așa ceva, dar înțeleg că un asemenea TV se comportă ca și cum ai avea un browser de net, le pui o tastatură și un maus și navighezi pe net, corect? Treaba asta am făcut-o uneori cu macu-l conectat la TV pe funcția de monitor. Înțeleg că merg și fără tastatură și maus, dar e incomod să cauți un site în acest fel.
Nu îmi permit ceva scump, am văzut așa ceva pe la 1250–1300 lei, Samsung ori LG la 80-81 cm, suficient pt micul meu apartament. Ce mai știe să facă un Smart TV?
Orice sugestie este bine venită.

Eu am unul de generatie anterioara 2010 si pe al meu nu poti naviga pe site-uri ca si pe un browser. Mai degraba sunt aplicati prin care poti intra pe net, gen YouTube, Weather, Picassa, etc
Poate astea de ultima generatie au si un browser integrat.

Eu așa deduc din prezentări. Probabil voi vizita un magazin gen Altex să văd ce și cum. Pe mine mă interesează site-urile de pe http://delicast.com, ocazional și altele. E mai comod să stai în fund în fotoliu decât în fața calculatorului. O variantă ar fi să iau un mini și să-l leg la tembelizor, dar e mai scump și, aparent, și mai incomod. Să dai circa 300 de lei în plus pe un smart TV e mai ieftin decăt să umplu zona Tv-ului cu un mini.

Unele Smart TV -uri de generatie mai noua, intr-adevar , au browser, dar nu e foarte “fiabil” sa zic asa. Se conecteaza greu la internet…poti sa navighezi pe orice site, dar se conecteaza greu, se incarca greu, chiar daca ai internet foarte bun acasa…nu e ceva “must have” , in a avea un Smart TV…am unul si nu pot sa zic ca l-am folosit pe internet de 3 ori pana acum :)…asa ca…think about this…inainte de a achizitiona un smart tv :slightly_smiling:

Păi de aia întreb. Acuma, chestia cu „must have” v. „not must have” e relativă.
Faptul că merge greu și se încarcă greu e, într-adevăr, un detaliu important, atunci te umpli de nervi în loc să te uiți la tembelizor.

Eu am un model de acum 3 ani…probabil ca a mai evoluat si tehnologia in ceea ce priveste browserul la un TV …poate ca acum merge mai bine, avand in vedere ca exista TV -uri cu “octa -draci” :))
Eu ti-am povestit despre ce am:)
Poate sunt si altii care au TV-uri smart mai noi si ne pot spune cum sta treaba.

Eu am luat de curând un non-smart la care am legat un Apple TV și mulțumită AirPlay, îmi satisface cam toate nevoile legate de multimedia în sufragerie. Nu am încredere în softurile TV-urilor (mă refer la calitate, nu la privacy).

Da, numai că asta e o soluție sensibil mai scumpă și, în plus, nu vreau alte scule prin zonă, doar niște boxe mai acătării să ascult muzică (Mezzo și Mezzo HD sunt posturile care merg mai toată ziua).

Păi un AppleTV de generație precedentă (nu ăsta ultimul) e cam cât e diferența între un TV smart și un TV non-smart și își face treaba.

A, bun, păi așa, teoretic, pot găsi un smart TV la 700-800 lei. OK, voi rumega…

Mergi pana in magazin si vezi cum functioneaza lucrurile. E cel mai sigur asa.

Browserele SmartTV-urilor sunt niște mizerii! Îți recomand un Apple TV, second/mirror display de la Mac si gata.

1 Like

Am priceput. Acuma, nu browserul în sine mă interesează, ci dacă pot urmări decent emisiuni TV prin net. Eu nu-s mare amator de TV, de fapt, de aia nu am Apple TV, uneori însă mă mai uit, e incomod să stai cu fundul pe scaun să te uiți la tembelizor, de aia m-ar tenta un Smart TV, dar bag sama că nu e o idee prea bună.
Voi analiza chestia cu Apple TV

Mda, un TV ar fi OK. Întrebare: eu am o singură mufă HDMI, în ea intră cablul de la decodorul UPC, cum conectez al doilea device? Scot cablul din decodor și-l bag pe cel din TV? Sau există o metodă mai elegantă?

Un televizor nou vine de obicei cu cel puțin 2 mufe HDMI. Altfel e destul de neplăcut să tot mut cablul de la decodor la TV… E posibil, dar neplăcut.

Al meu are una, deși e full HD, este un model de circa un an jumate.
Bun, dat fiind că voiam să-mi iau un Smart TV cu net, iar pe actualul să-l mut în casa de la țară, tot aia ar fi: iau un full HD cu cel puțin două mufe HDMI + TV, ca bani ar fi cît un smart TV, dar ziceți că merg prost. Acuma și coreenii ăștia, nu puteau să pună două mufe HDMI? Ce mare lucru era?
Bun, deci poporul zice  TV, nu smart TV/internet TV. Acuma, un TB fin gen. 3 nu mai e mare efort financiar, îmi ajunge.
P.S. Așa cum bănuiam, există hub-uri HDMI, ia uitați aici sau aici

Eu mă simt bine în ecosistemul Apple și AirPlay este o facilitate excelentă, mai ales cu Beamer pentru filme. De asta mi-am luat un TV 3rd generation, l-am prins la reducere pentru că tocmai apăruse cel șmecher, de nouă generație. Ori eu am nevoie simple: vreau doar filme prin AirPlay, eventual Netflix sau YouTube. Am auzit că experiența cu SmartTV poate fi frustrantă, așa că am optat să o ocolesc și la preț ieșeam la fel: prețului unui SmartTV era suma prețurilor unui TV și non-smart fullHD.

Iată aici o ofertă generoasă de hub-uri HDMI
Deci, am de unde alege, la o adică.

Ce șpil au aceste TV dacă-l iau s.h., circulă multe din gen. 3, se pot bloca pe vreun cont, jailbreak etc.?

Nu sunt probleme cu blocările și jailbreak-ul.